Jak sypiacie w ostatnich tyg ciazy??

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko bez ogłoszeń
Zastanawiam sie dziewczyny jak tam u Was ze spaniem w ostatnich tyg ciazy? U mnie od jakichs 2 tyg to praktycznie masakra! Ani na jednym ani na drugim boku. Na plecach to juz w ogole zabojstwo dla kregoslupa. Jak sie krece tyle to maly sie wybudza i zaczyna szalec w brzuchu, prostowac sie, wyciagac, wpychac stopy pod zebra. Dodatkowo ciagle wstawanie do toalety no i tutaj niesamowity wyczyn zeby podniesc sie z lozka:/ Przy wstawaniu tak mnie boli pod brzuchem, ze mozna zwariowac:( Smutne to... A mowia, zeby sie wysypiac i odpoczywac.. Mysle, ze do porodu juz sie raczej nie wyspie:(
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Jak sypiacie w ostatnich tyg ciazy??

ojjj ciężko było , pamiętam , ze spalam na w pozycji nieomal siedzącej ...

No wlasnie dzis juz rozpatrywalam te opcje...

ja tez ostatnie tygodnie to praktycznie nie spałam a urodziłam 10 dni po porodzie wiec męczarnia sie przedłużała-po porodzie o tym zapomnisz bo i tak sobie nie pośpisz ale już z maleństwem to co innego-powodzenia
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

pamiętam , że juz po porodzie jak odpoczywałam w łózku na sali pierwsze co to z ogroooomną przyjemnością polozyłam sie i pospałam sobie na brzuchu :-))) jakież to było cudne uczucie ...szczególnie , ze z tych co śpią zawsze na brzuchu

spałam doskonale :) najczęściej na prawym boku :) nie miałam problemów :)

ale wtedy mieliśmy jeszcze naszą sypialnię i super wygodne łóżko ;) (może ktoś chce kupić?)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

AgusiaGda , wybacz jesli zabrzmi to wscibsko, ale co sie stalo z Waszym wygodnym lozkiem, ze chcecie je sprzedac??:) Nie macie juz sypialni??
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Agusias81 - duże i wygodne mieszkanie u Teściów(gdzie mieliśmy dla siebie 2 pokoje, w tym zrobioną sypialnię) musieliśmy zamienić na 1 mały pokój u mojej Mamy :]

meble z sypialni są porozkładane na czynniki pierwsze i popakowane :) i tak już stoją 2 lata w suszarni ;)

więc jak ktoś chętny na komplet mebli sosnowych, używanych rok - to zapraszam :] tanio sprzedam byle się ich pozbyć ;)

Amika - "urodziłam 10 dni po porodzie" - wiem że to przejęzyczenie ale brzmi bomba!!:D:D tekst dnia:)

Ja nie miałam problemów z pozycją do snu, ale z budzeniem się o 4 rano. Czytałam wówczas książki, pracowałam przy kompie i po godzinie sen powracał, więc wracałam do łóżka. I tak ostatnie dwa miesiące ciąży....

Tak sobie mi się sypia...nie tyle chodzi o pozycję, bo przytyłam może jakieś 10-12kg i nie mam jakoś strasznie wielkiego brzucha...ale ogólnie jak sie już położę to albo nie mogę zasnąć, albo piecze mnie pioruńska zgaga i latam non stop do lodówki pić mleko albo po migdaly...no i z tym sikaniem:(( często w środku nocy muszę wstawać raz lub dwa do toalety...
Najgorsze to chyba to, że sobie nie pośpię, bo ok.6:30 wstaje moje młodsza córcia i dokazuje:)

a zadna z wa nie korzystała ze specjalnej poduszki do spania w czasie ciazy? w formie dluuugiego walka,ponoc b.pomocny

masakara,w jednej i drugiej ciąży w ostatnich tygodniach miałam niemalże bezsenne noce ,to było najbardziej uciążliwe z wsZystkiego.

miałam tą poduszkę i była przydatna tak do 7 miesiąca później to był koszmar przewrócić się na drugi bok to jak wyprawa na mount everest, budzisz się ciężar na nogi przerzucasz brzuch potem reszta ciała. Do toalety biegałam około 4 razy na noc. Ale nie martw się oprócz korzyści spania na brzuchu po porodzie i tak się nie wyśpisz:P

Skoro juz teraz nie moge spac w nocy to bede wprawiona jak juz urodzi sie synek :) Absolutnie nie nastawiam sie na wysypianie w nocy!:)

A ja dodam akcent optymistyczny - teraz śpi mi się o wiele lepiej niż w ciąży :) Na bokach nie mogłam za dużo, bo mnie bolały biodra (mamy twarde łóżko, bo takie lubimy oboje), na plecach się dusiłam, na brzuchu wiadomo... Przerwócenie się jakiekolwiek było koszmarem, wszystko mnie bolało przy każdym ruchu... Do łazienki wstawałam ok. 4 razy na noc - dla porównania, teraz pobudka jest tylko raz :) I póki synek śpi ja też mogę wygodnie spać!

tej nocy np. super, ale poprzedniej masakra - 3 godziny bezsenności, 4 razy wstawanie do toalety i najgorsze to przewracanie się z boku na bok

w obu ciązach pod koniec praktycznie nie spałam. ból, ciągłe sikanie i zgaga, no i pobudka po 4 i zero spania dalej. dramat!

spanie pod koniec ciąży to masakra, a po porodzie śpi się wyśmienicie, tyle, że do maleństwa trzeba wstawać :)

Spanie w końcówce?:) jakie spanie..masakra:) ale po pierwszej ciąży było cudownie:) nic mi nie przeszkadzało..

Inne tematy z forum

Pomocy! Jaka pralka najlepsza? (222 odpowiedzi)

Witam. Dziewczyny doradzcie jaka pralke wybrac? Obecnie mam whirpoola ktora ma 4 lata i była juz...

wierszyk na dzień babci i dziadka (24 odpowiedzi)

potrzebuję ładnego wierszyka na DZIEŃ BABCI, DZIADKA może Wasze dzieci uczą się czegoś fajnego...

Zatrudnij profesjonalnego hakera! (5 odpowiedzi)

Moje doświadczenie to programowanie, uruchamianie exploitów, konfigurowanie ataków DDOS i lubię...