Jak to z tym jest? Pomożecie?

Witam

Mam takie pytanie. Czy jeśli dostałoby się skierowanie na badania od firmy (jako nowy pracownik) i zrobiło badania, a np dostałoby się jednak lepszą pracę to co wtedy? trzeba zwrócić za te badania czy jak to jest? lepiej wtedy isc do lekarza medycyny czy nie?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Jak to z tym jest? Pomożecie?

Pracodawca ponosi koszty badań, nawet gdy pracujesz tydzień, chyba, że dostałaś pracę i zrobiłaś badania na ich koszt a pracy nie podjęłaś, z reguły umowe podpisuje się mając zaśw. od lekarza o zdolności do pracy, skoro je masz a umowy nie ma to pracodawca nie jest zobligowany ponosić za to kosztów, ale to zależy od firmy i przede wszystkim od ludzi, z którymi ma się do czynienia.

dzięki Aś

... no to sobie pomyśl sama - ok?
(tak z punktu widzenia pracodawcy).
Ty nie chcesz żeby ktoś Ciebie robił w ch..a tzn. "balona" i nie naciągał na: darmowe godziny, dni, tygodnie, chcesz żeby uczciwie płacił pensję, zus-y, ubezpieczenia, rozliczał nadgodziny, urlop - a więc... ?
Sama też chyba jesteś na tyle dużą dziewczynką żeby mieć odrobinę uczciwości... - zacznijmy od siebie...

Inne tematy z forum

poszukiwania pracy..na jakich stronach jej szukacie? (67 odpowiedzi)

na początek prośba do Admina. o nie kasowanie mojego wpisu,, Pisze tu bo na forum praca mało...

asystentka stomatologiczna - gdzie zrobić kurs, ile się zarabia? (48 odpowiedzi)

czy jest tu osoba pracujaca w tym zawodzie? Gdzie mozna robic jakis kurs w tym kierunku? ile sie...

praca w call center (26 odpowiedzi)

Od jakiegoś czasu szukam pracy jednak bez rezultatu, postanowiłam spróbować w call center-...