Jak to zrobić???

Temat dostępny też na forum: Wesele bez ogłoszeń
witam
jest rzecza ogolnie przyjeta ze gosci na weselu jest jakas okreslona liczba wiadomo ze na poprawinach jako ze jest to juz luzniejsza uroczystosc i "zaprasza" sie wiecej osob, znajomych, przyjaciol rodziny, rodzicow z ktorymi ma sie dobry i blizszy kontakt i teraz mam takie pytanie (dot tych osob "zaproszonych" na poprawiny)

w ktorym momencie ich zaprosic/ powiedziec zeby przyszli na poprawiny?

bo tak moim zdanie troche glupio np przy skladaniu zyczen w kosciele zapraszac na dzien jutrzejszy na poprawiny - niektorzy moga sie poczuc moze nie urazeni ale moze niektorym byc przykro ze nie zaprosilismy ich na sama uroczystosc weslena "tylko" na poprawiny.

wymyslilismy z moja luba cos takiego zeby (bo wiadomo ze osobom zaproszonym na wesele wysyla sie zaproszenia, a osobom ktore tylko maja przyjsc do kosciola i ewentualnie na poprawiny wysyla sie zawiadomienie) w zawiadomieniach wspomniec o zaproszeniu na "uroczystosc" poprawin, czy to dobry pomysl?

pomozcie, moze macie lepsze propozycje jak ten "problem" rozwiazac....

dzieki

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Jak to zrobić???

bardzo dobry pomysł ... jeśli pozwolisz to skorzystam z niego

tez mi sie wydaje ze to bardzo dobry pomysl:):)

dla mnie to średni pomysł, uroczystość to ślub i wesele a nie poprawiny.

to moze podpowiesz jak to rozwiazac, a moze jak Ty to rozwiazujesz?

ja w ubiegłym roku byłam właśnie zaproszona z moim R. na poprawiny do jego koleżanki z czasów szkolnych. Było całkiem miło. Dostalismy zawiadomienie a w środku była adnotacja że mamy przyjsc na poprawiny.
Nie wydaje mi sie żeby zaproszenie na same poprawiny były złym pomysłem, wiadomo przecież że trzeba sie liczyc z peniędzmi i nie możemy wszystkich zaprosić na wesele.

moim skromnym zdaniem to dobry pomysł : zawiadominie + zaproszenie na poprawiny w jednym .

Dokładnie tak się robi- sprawdzone :) - w zawiadomieniu o slubie zaproszenie na poprawiny Wszystko wtedy wiadomo i nikt się nie powinien obrazić

Ja własnie tak zrobię. Rodzina i najbliźsi na ślub i wesele, a całą zgraję przyjaciół wraz z chetnymi z dnia poprzedniego - na poprawiny...które zresztą odbęda się na swieżym powietrzu (czerwiec 2006r.) przy kuflach piwa, ognisku i wyjadaniu resztek weselnych....
marta :>

u nas nie ma poprawin, ale robimy w domu w niedziele po ślubie spotkanie dla znajomych i właśnie tak zrobiliśmy, że dając zawiadomienie daliśmy też zaproszenie na imprezke u nas dzień po weselu :)