Jaki bukiet?

Temat dostępny też na forum: Wesele bez ogłoszeń
image
Witam.Jaki bukiet pasuje do tej sukienki,dodam że będę miała dopięte ramiączka z tych samych koralików co pod biustem.Jestem osobą niewysoką(160cm)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Jaki bukiet?

spojrz w mojej relacji, mialam podobna krojem sukienke

Proszę o pomoc :(

Ja dałabym róże w kolorze ecru,albo kalie:)sukienka jest śliczna.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Też myślałam o różach ecru :)W kształcie kuli,ale niewielkiej.

Wybierz taki bukiet jaki się Tobie podoba, suknia nie ma nic do tego... cala jest biała wiec masz pole do popisu z bukietem.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Mówisz ze wybrałabym kule kremową, a ja np nie lubie kuli a uwazam ze kremowy bukiet zginie, dlatego to wszytsko kwestia gustu
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Anna i tu się mylisz pisząc że suknia nie ma nic do tego...ma bo juz od razu widać co pasuje a co nie:) ale do modelki pasuje dużo a jak to ma sie do rzeczywistosci i panny młodej w takiej sukni??? ulubione kolory i kwiaty zawsze bierze sie po uwage ale co do kształtu to nie kazdy pasuje do wszystkich:)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

no wlasnie, nie kazdy pasuje do wszystkich więc załozycielka watku sama powinna dobrac do siebie bukiet a nie do sukni.
a co do tej sukni nie pasuje wg ciebie?

Gdybym potafiła dobrać do siebie bukiet,nie prosiłabym o poradę na forum.

Suknia ślubna zazwyczaj jest biała...Moim zdaniem suknia ma wiele do tego,jaki bukiet wybiorę.Oczywiście wszystko jest kwestią gustu,ale nie wyobrażam sobie np.sukni typu "beza" a do tego bogaty,obfity bukiet...

Moich kilka propozycji do tej ślicznej sukni
Ja bym poszła raczej w kolor
1image
2image
3image
4image
5image
6image
7image
8image
9image
10image
11image
12image
13image
14jasny raczej bedzie "znikał" przy sukni image
15image
16image
17image
18 to bukiet jednej z forumek, wg mnie pasuje to srebro do kryształków na sukni
image
19image
20image
21bez koralików image
22image
23image
24image[/URL
25image
26image
27image
28image
29image
30image
31image
32image
33image
34image
35image
36image

Jesli założycielka wątku szuka porady odnośnie bukietu to pierwsze co powinna zrobic to udać się do kwiaciarni w której bedzie zamawiała kwiaty. Nie ma sensu zastanawiać się co pasuje czy nie pasuje do tej modelki poniewaz to nie modelka założyła ten wątek i nie ona potrzebuje porady.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4

jeśli chodzi o suknię, to uważam, że jest na tyle prosta i klasyczna, że każdy bukiet by do niej pasował. ja poszłabym w kolor, ponieważ suknia nie ma wielu zdobień czy koronek, to z bukietem można zaszaleć. natomiast warto dobrać bukiet do figury, np krąglejszej dziewczynie pasuje bukiet zwisający, bo ją wysmukli, z kolei bardzo wysokiej dziewczynie już nie koniecznie.

Dori,bardzo dziękuję za tyle propozycji:)Kilka naprawdę przypadło mi do gustu,np.4,12,14,24.Cudne :)

Megan naprawdę porozmawiaj z florystką - pewne kwiaty mogą być niedostępne wtedy gdy bedziesz brała ślub itp. warto- ja sama szłam zamawiać pastelowy bukiet z eustomy, a do ślubu szłam z takim :

image

:)

Masz rację,pójdę do kwiaciarni z wydrukowanymi zdjęciami bukietów i wszystkiego się dowiem.Ślub mam 20 sierpnia więc myślę,że nie będzie problemu z tymi najbardziej popularnymi gatunkami :)

Tak będzie najłatwiej :) Sierpień bardziej kwiatowy, więc myślę,ze będziesz miałą wiecej możliwosci:)

twoje wybrane i jeszcze kilka innych dla porównania
Byłoby łatwiej gdybys miała swoje foto z przymiarki w tej sukni - kolor musi tez pasowavc do twojej twarzy, koloru włosów i rysów
image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

jak pewnie zauwazyłas poszerzyłam trochę ta modelkę :)

Super to zrobiłaś Dori,myślę że zdecyduję się na któryś z trzech pierwszych bukietów.Jestem osobą niewysoką,ale "normalnych"gabarytow.

NA MOJE KOLORYSTYKA ostatniego bukietu pasuje idealnie :) bardzo elegancko :)

jak dla mnie to kula nie pasuje. do tej suknie pasuje jakiś długi, smukły bukiet w stonowanym kolorze. ale oczywiście wszystko jest kwestią gustu

Na stronie kwiaciarni Kwiatowa Przesyłka jest wiele ciekawych bukietów. Wato tam zaglądać. Można tam wybrać naprawdę ciekawą wiązankę.

witaj, część bukietów jest nie do wykonania o tej porze roku, a raczej można je wykonać ale koszt będzie zbyt wysoki. Np . w sierpniu piwonia, lub hiacynt, zdażył się też tulipan w propozycjach . Wszystkie zdjęcia są przez fotografów obrabiane i woarto iść do kwiaciarni i zobaczyć na "żywca" kolor kwiatów, np. eustoma ma odcień bardzie kobaltowy niż szafirowy ujęty na zdjeciu itd. mogę doradzić ale musisz coś więcej napisać o swoich preferencjach estetycznych agnieszka262110@wp.pl