Jaki ekspres na kapsułki?

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko
dziewczyny chciałabym kupić nie za drogi ekspres na kapsułki ale nie wiem jaki najbardziej warto , chciałabym żeby miał spore możliwości co do rodzaju kaw
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: jaki ekspres na kapsułki

Ja mam Tchibo ze spieniaczem do mleka (z ktorej to funkcji wogole nie korzystam, wiec nie wiem po co sie na ten uparlam ;) ).
Rodzaje kaw zaleza od kapsulek, ale to tylko naturalne kawy. Nie uznajemy sztucznych mieszanek z torebek (sama chemia), wiec kawy w kapsulkach typu Cappucino odpadaja, bo to takze sama chemia zamiast dobrej kawy.
Tchibo ma swietne kawy mielone w kapsulkach. Ale nie ma sztucznych mieszanek. Te sa powszechnie dostepne w pozostalych firmach.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

My mamy Bosh Tassimo,bardzo sobie chwale :)

A ma ktoś ten z biedronki?

krups gusto, polecam bo robi dobra kawe i kapsułki są wszedzie dostepne

ten z biedronki to ma bardzoi mało rodzajów kawy

Re: Jaki ekspres na kapsułki?

Hej, mam na sprzedaz ekspres tchibo, ze spieniaczem. Piekny kolor zielony :) Z kawami, to tak jak pisze 'white rabbit', takze same naturalne :) daj znac czy jestes zainteresowana, to napisze wiecej szczegolow

napisz na maila asienkaj@wp.pl z ceną :)

Dolce gusto firmy Krups.. dużo kaw do wyboru. Polecam bo mam juz trzy lata

a jaki model najlepszy ?

w przypadku dolce gusto to chyba nie ma duzej różnicy w bebechach urządzenia... bardziej różnią sie "designem" :-)

Mogę sprzedać Bosh Tassimo najwyższy model. Kolor antracyt.
Jako chyba jedyny posiada mleko nie w proszku, tylko płynne. Niestety mleczko ma delikatnie słodki smak a ja lubię kawę tylko gorzką.

Ja też polecam Bosch Tassimo dużo kaw mamy już długo i jest warty uwagi :)

piłam kawę z dolce i tassimo, tasimo wygrywa zdecydowanie, smak dużo lepszy, mleko jest płynne nie w proszku

gusta nie podlegają dyskusji, ale mleko w płynie zamykać na kilka miesięcy do kapsułki i przechowywać bez lodówki... bez chemii chyba nie da rady... mleko w proszku każdy zna od wielu lat, chociaż też podejrzewam, że to coś w proszku to nie samo mleko:))

melody a jak masz mniej miejsca to picollo
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Mleko podlega procesowi pasteryzacji, okres przydatności do spożycia jest wtedy długi.

Mleko UHT ma dokładnie kilkumiesięczny okres przydatności do spożycia.

a czy mogłabym prosić cenę i jakieś zdjęcia tego ekspresu bosh tassimo na maila asienka@wp.pl

Polecam Tchibo Cafissimo ze spieniaczem mleka https://www.mediaexpert.pl/agd-male/ekspresy-i-kawa/ekspresy-cisnieniowe/ekspres-tchibo-cafissimo-easy-czarny-czarny-spieniacz-mleka?utm_source=Internal&utm_medium=link&utm_campaign=2019.07.00_Internal&utm_content=fd185653133c8f9e0b33040ff252b481 . Piję głównie kawy mleczne i uwielbiam dobrze spienioną piankę, spokojnie można przygotować nawet latte macchiato.

Rozumiem że ekspres na kapsułki jest tani ale bez przesady. Kawa z kapsułek jest ohydna, bezpłciowa. Jeśli chcesz możesz kupić jakiś tańszy ekspres do kawy ziarnistej. I od razu kupuj dobrą kawę np. c z a s k a w y . p l /product-pol-968-Riposso-Crema-Blend-1kg-Kawa-ziarnista. Kawa jest średnio palona, dzięki czemu efektem jest kawa o doskonale zbalansowanym smaku pozbawiona kwasowości, ale jednocześnie nie jest gorzka w smaku.Albo dokup młynek i miel sobie kawę, taka też jest super kawa.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Z tą średniej jakości reklama, wypitalaj
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Odradzam na kapsułki ! Mam taki ekspres i mogę go oddać nawet za darmo!
Od ubiegłego tygodnia jestem szczęśliwą posiadaczką expresu ciśnieniowego
Który w rewelacyjny sposób spienia mleko wprost z kartonu a kawę mieli tuż przed zaparzeniem.

Zerknijcie sobie równiez na stronę
https://www.kucharkawbaletkach.pl/wszystko-o-espresso-jak-parzyc-espresso-jak-podawac-i-jak-zrobic-espresso-w-domu/

Opisane jest, jak parzyć espresso oraz jak je podawać. Dobrze jest mieć do tego odpowiednie filizanki. Mi osobiscie takie espresso smakuje o wiele lepiej :)
image

Zdecydowanie nie szłabym w kapsułki. O wiele lepsza kawa jest z ekspresu. Zerknij sobie na ofertę https://swiatekspresow.pl/ekspresy-do-kawy, mają mnóstwo ekspresów do kawy dobrej jakości. Sama mam od nich sprzęt i jestem zadowolona. Świetnie jest wypić świeżą kawę na własnym tarasie :)

Inne tematy z forum

Gdzie kupić dobre drzwi wewnętrzne ??? (53 odpowiedzi)

Proszę o pomoc !!! W najbliższych dniach muszę zamówić drzwi do mojego nowego domu. Wiem, że...

drzwi wejściowe (3 odpowiedzi)

jakie macie drzwi wejściowe do domu? Ja bardzo długo szukałam dobrych drzwi pasujących do domu...

Meble kuchenne z salonu czy od stolarza? (136 odpowiedzi)

Witam, Jakieś 4 lata temu urządzałem pierwszą w życiu kuchnię w moim własnym, nowym mieszkaniu....