Jaki kościół-POMOCY!!!!

Temat dostępny też na forum: Wesele bez ogłoszeń
Dziewczyny ratujcie!!!! Wczoraj pojechaliśmy z moim pieknym do Matemblewa i okazało się, że 7 października mają jakieś przenoszenie obrazu i nie dają wtedy ślubów :(. A mi się marzy mały kościół i to w Gdańsku. Pomóżcie!!!!!!!!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Jaki kościół-POMOCY!!!!

Jest mnóstwo fajnych kościołów. Z takich nie wymienianych często na forum (jak np. Mikołaj) mogę polecić św. Jacka w Straszynie.

Dzieki Agatha!! Do Mikołaja się dzisiaj wybiore bo szczerze sie przyznam nigdy tam nie byłam!!!

Mam pytanie do wsyztkich forumowiczek! Czy branie śłubu we własnym kościele prafialnym jest juz tak bardzo "passe", ze nikkt tego nie robi? ZLitujcie sie, o wartosci i uroku śłubu wcale nie pzresadza fakt urządzania go w tych najbardziej znanych kościołach, katedrach czy bazylikach. Ja biore ślub we własnej parafii, tak chciałam od początku i tak tez będzie. Przynajmniej nie będe tam anonimowa a mój ślub "z tasmy".

Stała Obserwowaczko!!!
Wiesz jakos nie wydaje mi się żeby mój slub w paździrniku mógł odbywac sie w kościele w którym prawie nie ma dachu, w środku na scianach sa zacieki a ksiądz robi Ci łaskę że da slub. Dlaetgo sukam jakiegoś innego kościoła. Księdza i tak mam swojego więc nie nie zawsze jet tak pięknie że można brać ślub w swojej parafii.

Matemblewo to faktycznie przepiekny kościół. Robiłem tam ostatnio zdjecia i pomimo że było bardzo ciemno to jednak kościół nadrabia to włąsnym urokiem. Matemblewo jest dość ciemnym kościołem (pomimo okien położony w zacienionym dole)
Jesli ktoś naprawdę chce przepiękny kościól to z całą pewnościa jest nim Sanktuarium w Swarzewie. Małe, łądnie udekorowane i bardzo stylowe. Główna nawa przepiękna fajna ambona i naprawde ciekawy klimat. Oczywiści stary kościół więc ciemny ale w dzień nie ma kłopotu ze zdjeciami a wieczorem cyfraczki też sobie radzą :)
Pozdrawiam i udanych uroczystości

Też chciałam w Matemblewie, ponoć ksiądz Zbigniew jest super, no i malownicze miejsce, ale kościół w sumie jest taki sobie. W końcu wezmę chyba w mojej parafii na Dąbrowie, bo nie chcę się narażać na dodatkowe koszty związane z dowiezieniem gości do kościoła, a tak każdy sam dojedzie. A stamtąd zamówię autokar lub busiki.

Rina to Ty mieszkasz na Dąbrowie???? Ja tez nielugo bę etam mieszkać bo mój narzeczony jest z Dąbrowy!!!!!!!

ja też jestem z Dąbrowy, ale ślubu w swojej parafi na pewno brać nie będziemy!!! Problem jest ze oboje jesteśmy z parafi Św. Trójcy i nie wiem jak tam z pozwoleniem na ślub gdzie indziej...
Mam nadzieję że nie trafię na proboszcza w kancelari parafialnej...

Witaj Pumka,
Z tego co sie orientuje to nie ma większych problemów w parafiach. A jak sa to zawsze da się to załatwić pełniejszą kopertą :)