Jaki kubek do mleka dla 2,5-latka?

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko bez ogłoszeń
Dziewczyny jaki kubek polecacie?

Do tej pory piliśmy z butli 220 raz dziennie.

Pozdrawiam,
Ola
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4

Re: Jaki kubek do mleka dla 2,5-latka?

Dla 2,5 latka zwykły kubek jak dla dorosłego tylko plastikowy :) 2,5 latek to duże dziecko :)
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja mam ten sam problem, mój 3latek wciąż pije mleko z butelki, pije zawsze z rana 240, butelka co prawda ma w smoczku ogromną dziurę, ale nie od ponad roku zastanawiam się na co ją zmienić i nie mam pomysłów bo kubki do zwykłego picia nie mają miarki rozrysowanej i jakoś tak zostało :) Zwykły kubek to raczej odpada, bo on te mleko pije najczęściej w łóżku jeszcze i nie uśmiecha mi się pranie pościeli co chwile bo częste wylewanie murowane :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 6

Moj trzylatek tez lubi mleko rano wypić w łóżku. Mamy kubek nuk easy learning 3, z twardym okrągłym ustnikiem.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

O, fajny ten kubek :)

Moja 2,5 latka pije z normalnego kubka
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

mój półtoraroczny pije z normalnego, plastikowego, z dwoma uchwytami.
nie rozumiem, jak można upośledzać dziecko, dając mu butelkę w wieku 3 lat!
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 5

Nusia,

Spodobał mi się ten kubeczek NUK :)
Powiedz mi proszę czy z niego leci szybko? Jest jakieś stopniowanie? Rozmiar tego ustnika?

Pozdrawiam,
Ola

U nas pod spodem jest zaworek, który sprawia, że kubek jest niekapkiem, więc na łóżkowe mleczko w sam raz, bo trzeba porządnie pociągnąć, żeby poleciało :) Można oczywiście zdjąć go całkowicie, wtedy mleko leci swobodnie. Myślę, że jest też opcja powiększenia dziurki w zaworku, żeby przepływ był łatwiejszy.
Co do ustnika, to my mamy taki okrągły, przypomina kształtem dziubek normalnej butelki plastikowej.
Kubek jest duży, co ważne, bo nasz trzylatek minimum 330 ml mleka na śniadanie wypija ;)
Mamy o taki:
http://www.nuk.pl/products/drink_training/productdetail/?p=10.255.052<y=m&lid=23

http://www.babyoye.com/h/Sippers-&-Sippy-Cups/All-products/Nuk-Easy-Learning-2-In-1-Maxi-Cup-Yellow---330-ml/p_BPNUK00042

Normalnie w ciągu dnia pije oczywiście z normalnego kubka, ale poranne mleko to mega rytuał, a żółty kubek jest ukochany i najlepszy ;)

edit:

widzę, że ciężko go kupić, ale na allegro znalazłam sam ustnik z zaworkiem: http://allegro.pl/nuk-nakretka-ze-szczelnym-zaworem-easy-learning-i5069015208.html

Dziekuje bardzo :)

Naprawdę upośledzacie swoje dzieci. A potem takie ciapy chodzą po świecie.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3

Upośledzenie to pisanie tak o dziecku

Inne tematy z forum

ksiadz nie chce doposcic mnie jako chrezstnej!!! (101 odpowiedzi)

witam wszystkich! i prosze o rade,bo juz sama nie wiem co mam robic:(moja siostra poprosila...

trymer/maszynka do strzyżenia - zbieram opinie (18 odpowiedzi)

dzieczyny, poszukuję jakiejś maszynki/trymeru (max do 150 PLN), która/-y tnie włosy od 0,5mm....

Wycieczka w przedszkolu (46 odpowiedzi)

Córka ma mieć w piątek wycieczkę w przedszkolu, jadą autokarem do Pucka i Rzucewa. No i tak się...