Mój mąż jest ojcem chrzestnym i nie wiemy co teraz daje się na chrzciny, ostatnio byłam jakieś 8 lat temu. proszę doradźcie co teraz się daje... Z góry dzięki...
00
Re: Jaki prezent na chrzciny???????
MiA_2008
(18 lat temu)
a moze podpytace rodzicow co im jest potrzebne ? albo czego by oczekiwali
byc moze maja jakies pomysly i propozycje
i wcale sie nie obraza ze sie pytacie :)
00
amsta
(18 lat temu)
np srebrnego smoczka z grawerka dzidzi lub lyzeczke srebrna z grawerka :)))) sliczne...
00
mmm-82
(18 lat temu)
o srebrnej łyżeczce słyszałam... fajne... ale coś jeszcze chyba do tego trzeba.
A taką łyżeczkę gdzie się robi?
A rodziców nie mamy co się pytać.. Oni mają WSZYSTKO..... są tak nadziani że szok, więc nie pomogą nam z pmysłem napewno.
00
SYLWIĄTKO 2
(18 lat temu)
moj synek dostał od chrzestnego koperte a od chrzestnej złoty medalik wszyty w pamiatke (na komunie ma dostac łancuszek do kompletu)...ogolnie cieszylismy sie z kopert(nie liczac na to z gory) ale pamiatki tez musza byc.
00
micia86
(18 lat temu)
Dlka chrześniaczki kupiłam dużego Aniołka .. jesli ktoś powie mi jak wkleić zdjącie, to wkleję :)( +kopertę.. Chrzciny były w Ostrołęce, tam to zupełnie inne zwyczaje.. niby nic nie kupuje się malenstwu, jak tylko ubranko..
00
Monika&Bartek
(18 lat temu)
my w zeszłym roku na chrzest dla chrzsniaczki meza kupilismy zrebrna łyzeczke z bursztynek wygrawerowalismy CHRZEST KINGUSI i date
do tego łancuszek złoty pamiatke w formie ksiegi-albumu i dokupilismy zabweczke zeby i mała sie z czegos cieszyła :)
00
Monika&Bartek
(18 lat temu)
a moze warto sie zapytac rodzicow moze cos potrzebuja dla dziecka ? a moze zrobic pamietke w postaci zdjec ? albo zrobcie sami albo wezcie fotografa pozniej jakies odbitki w wiekszym formacie w pieknym albumie...
00
mmm-82
(18 lat temu)
Pisałam już że rodzice napewno nie pomogą, bo wszystko mają...
00
ola mucha
(18 lat temu)
Ja rok temu kupiłam mojemu chreśniakowi srebrny smoczek z miejscem na 1 ząbek. Wygrawerowalam date i imie Maluszka. Rodzice nie chcieli,zadnej koperty ani nic konkretnego - poprosili o pamiątkę. Moj drugi Chrzesniak tez dostanie taki smoczek.
Pozdrawiam
Ola
00
mmm-82
(18 lat temu)
ola a gdzie kupowałaś taki smoczek????????????????/
00
ola mucha
(18 lat temu)
Ja kupowałam na allegro.
00
Rina
(18 lat temu)
Najlepiej spytać rodziców malucha. Ja np. nie uznaję tych srebrnych smoczków i łyżeczek, uwazam je za zbędny wydatek i niepotrzebną rzecz. Już chyba fajniejszy jest medalik na łańcuszek. Ale każdy ma inne podejście.
00
micia86
(18 lat temu)
próba wkljenia zdjęcia.. jeśli sie udało
to właśnie takiego aniołka kupiłam
mój synek dostał obrazek malowany na sesce - Anioł Stróż, + obrazek Anioł Stróż ze srebra --- gdzie tu nawet wrzucałam fotki.......
Aha - jeszce łancuszki złote z jezusem i MAtką Boską
Mozna też kupić srebrna łyzeszkę lub grzechotkę z datą urodzin, wagą i wzrostem - na allegro
00
micia86
(18 lat temu)
i jeszcze jedno..
00
Speedforyou
(18 lat temu)
ja kupiłam wózek, bo rodzice chcieli
00