Jaki rozmiar kombinezonu???

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko bez ogłoszeń
Zastanawiam się nad rozmiarem kombinzeonu dla córeczki. Obecnie nosi ubrania 80cm (niektóre 74 są dobre). Ma ok. 78cm wzrostu, przy wadze ok.8,3kg.

Mamy kombinezon Coccodrillo w rozmiarze 80, ale nie jestem pewna czy na jesień i zimę nie będzie za mały. Kombinezon chyba powinien być nieco luźniejszy, żeby można było założyć grubszy sweterek itp.

Kupiłam go w okazyjnej cenie, więc jeśli lepszy byłby większy to może lepiej go sprzedać.

Dziękuję za pomoc;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Jaki rozmiar kombinezonu???

Rozmiarowka coccodrillo to dla mnie zagadka. Mam kombinezon rozm. 86 kupiony na zeszła zimę, ale był o wiele za duży. Będzie dobry w tym roku, gdy Pola nosi ubrania 92/98.

Rzaba a ile Twoja córeczka ma teraz? pewnie ok.2 latek?
Czyli jest szansa, że ta 80 będzie ok dla mojej małej:) ona jest raczej szczuplejsza, bo ma ok.8,3kg, więc może nie będzie konieczności kupowania rozmiaru 86.

Moja córa o tej samej wadze, tylko 2cm wyższa na zimę ma kupiony 86/92 z tchibo. Jest za duży w chwili obecnej, ale mniejszy na pewno na zimę byłby za mały

Kuba nosi ubranka 80/86 ,kupilam kombinezon z crocodrillo tez okazyjnej cenie w maju na rozm.80 i przymierzalam go Kubie ok.tygodnia i jest za duzy,mam nadzieje ze na zime jednak bedzie dobry,dla mnie tam rozm.sa zawyzone;/

Wszystko zależne od firmy, w reserved na 80cm jest ok, a z tchibo ten 74/80 byłby za mały ( spodnie )

Pola ma 26 mies. Wzrost 89, waga 11,5. Ten 86 będzie nosić tej zimy.

No, właśnie ja mam ten sam problem co Kwiatek... mój klocek waży za to już z 10kg, w tej chwili nosi już przeważnie na 80cm a jest z listopada. Zakup odkładam na jak najpóźniej się da, ale pewnie i tak z jednego wyrośnie, bo pogoda u nas długo paskudna;/ Liczę, że trzy kombinezony zaliczymy, może jeden zostanie na przyszły rok.

Inne tematy z forum

Wybór auta :) (83 odpowiedzi)

Jeśli macie któreś z niżej wymienionych aut - proszę o opinię :) wszystkie auta diesel,...

Sprawdzone sposoby na odchudzanie:) (71 odpowiedzi)

Cześć Dziewczyny! Podzielcie się swoimi sposobami na skuteczne odchudzanie:) Ja muszę zrzucić aż...

dobry stomatolog - kogo polecacie? (132 odpowiedzi)

jak wyżej, zależy mi na dobrym stomatologu (dobrym pod względem jakości usług i ceny), najlepiej...