Będe zamawiać tort na urodziny córki z cukierni SOWA i nie wiem jaki mam wybrać smak.Jest tyle możliwości ,że zgłupiałam.Jakie smaki tortu polecacie ? Dzięki :)))))
chociaż nie wygląda zachęcająco - i sama nigdy pierwszy raz bym go nie kupiła ;P znajoma przyszła z kawałkiem tego tortu do kawy ;)
ogólnie nie lubię bez :P ale ten tort jest wyjątkiem :D
Ja miałam jagodowy, ciasteczkowy, czarny las i cytrynowy.
Jak na impreze dla dzieci to jagodowy, bo nie jest słodki, cytrynowy rzeczywiście kwaśny - jak dla mnei bomba bo lubie kwaśne i super też czarny las a ciasteczkowy bez rewelacji.
Ja ostatnio na roczek córeczki zamówiłam tort od SOWY z kubusiem puchatkiem, nie pamiętam jaki to był smak, ale czył czarno-biały w środku- coś a'la ptasie mleczko. Wszyscy się zachwycali, a dzieciaki wsuwały ze smakiem ;-) Naprawdę polecam
Mialam na urodzinach syna tort królewski. Pyszny był. Niestety innych tortów nie probowalam, wiec nie mam porownania.
Tez nie przepadam za bezami, ale dacquoise z sowy - REWELACJA! Rzeczywiscie nie jest zbyt reprezentacyjny na urodziny (kruszy sie i rozpada przy krojeniu) ale walory smakowe zdecydowanie to rekompensują. U nas zdarzaja sie nawet walki o te okruszki, ktore zostają podczas krojenia :):):):):)
tort krolewski jest bardzo dobry, ale ze na roczek zamowilismy tort ser i myszki czy jakos tak sie nazywal to musial byc ciezszy i wybralismy ciasteczkowy:D
Wiele tortów z Sowy jest pysznych, jednak takie najlepsze to truskawkowy,malinowy,cristal,pomarańczowy i królewski❤️ Jeśli chodzi o ciasta to polecam kostkę lodowa, roladę bezowa rozkosz i babeczki budyniowe
Ja również od kilku lat na syna urodziny zamawiam tylko Królewski.A na różne inne okazje eksperymentujemy z innymi.Już chyba próbowaliśmy wszystkie i najbardziej lubimy Królewski.