Jaki sport dla 12 latka?

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko
Chciałabym zapisać syna na jakieś zajecia sportowe.
Syn na 12 lat , jest wysoki i masywny chciałabym aby sport wpłynał na jego zwinność oraz koordynacje ruchową. Chłopak chodzi do klasy basenowej ale to mało jak na jego pokłady energii i siły więc może sztuki walki? Tylko jakie? Fajnie gdyby dodatkowo kształowały charakter?
Proszę o propozycje sportu,klubu, trenera.
Dodam ze jeżdzimy na łyżwach i rowerze- piłka nożna odpada bo biegać nie lubi:)zawsze stoi na bramce.
Lokalizacja Gdynia
dzięki:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Jaki sport dla 12 latka?

osobiście syna wysłałabym na karate -przydatne i kształtuje charakter - niestety mój syn póki co nie przejawia zapędów w tym kierunku no ale jest tez młodszy ...moze kiedyś kto wie..

ja bym na judo zapisal. Zdecydowanie bardziej uwolni swoje pokłady energii. Jest sportem bardziej kontaktowym a przy tym bezpieczniejszym. Chodzilem w wieku 9 lat i milo wpominam. Kiedys klub wybrzeza gdańsk byl w Gdansku glownym, teraz nie wiem na ile sie pozmienialo
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

judo, klub Galeon w Gdyni

może aikido?

Karate odradzam to najgorszy wybór.

Dlaczego karate to zły wybór? A co piłka nożna lepsza?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Polecam taekwon-do ITF.

jak jeździ na łyżwach, to polecam hokej. HUKS NIEDŹWIADKI - super sprawa dla takiego chłopaka, napewno tu spożytkuje nadmiar energii. Trenerzy świetni. Polecam.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Bieganie zimą (25 odpowiedzi)

Witam szukam chętnych na wspólne bieganie raczej amatorów :-). Najlepiej z okolic Nałkowskiej,...

Partnera do gry w badmintona (6 odpowiedzi)

Szukam partnera do gry w badmintona.

Niskie libido (17 odpowiedzi)

Czy to normalne, że w wieku 35 lat mam znacznie niższe libido oraz mam problemy z potencją. Co...