Jakie mleko dla 1,5 rocznego dziecka?

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko
Do tej pory karmiłam piersią. Teraz chcę by dziecko przeszło na mleko modyfikowane. Mała ma 1,5 roku.

Jakie mleko najlepiej dać dziecku w tym wieku, które wcześniej nie piło mleka modyfikowanego?

Czy różnice pomiędzy markami są znaczące? Jakie?
Doradźcie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Jakie mleko dla 1,5 rocznego dziecka?

u nas sprawdzil sie najlepiej bebilon niebyło zaparc itd ale trwalo to z 3 msc bo potem juz zero mleka:)corka niechciala

My używamy Bebiko jedno z tańszych i naszemu synkowi smakuje bardzo. Jeśli malutka lubi mleczko to lepiej dla kieszeni kupić tanie bo mleczko to spory wydatek :)

wg mnie nie ma wiekszych roznic miedzy zwyklymi, takze zalezy ktore dziecku akurat zasmakuje. moj byl strasznie wybredny, zadne mu nie smakowalo, zadnego nie chcial pic, a probowalam niemal wszystkich jakie sa na rynku, byl czas ze w ogole nie pil mleka, bo cyca tez juz odrzucil, wiec nadrabialam kaszkami m-r, serkami itd. az w koncu zalapal zwykle bebiko, dla mnie lepiej bo najtansze hehe.

mój syn pił do roku bebilon2 lecz gdy podałam mu po roku bebilon 3 przestała je pic i zmieniłam na Hipp combiotic jestem zadowolona najbardziej zblizone do mleka matki

karmiłam przez 13 miesięcy, lekarz polecił mi dawać w zamian bebiko i jeśli mały ma ochotę, to mleko krowie. od tamtej pory dostaje dziennie około 200ml mleka krowiego (rano) i 200ml bebiko (wieczorem). żadnych kolek, zaparć, problemów z brzuszkiem czy braku ochoty na którekolwiek mleko. :)

Kupiłam to tańsze na próbę, czyli Bebiko. Dałam i zasmakowało - ku mojemu zdziwieniu, bo wcześniej nie chciała pić czy jeść żadnych kaszek itp.

Posmakowałam kroplę tego Bebiko i wg mnie jest OBRZYDLIWIE SŁODKIE!!! Fuu, aż mnie zemdliło.
Czy wszystkie mleka są takie słodkie? fujjj.

Chyba Bebiko jest jednym z najsłodszych

Nam bardzo fajnie sprawdza się bebilon, w doz można kupić w bardzo korzystnej cenie.

Inne tematy z forum

pomóżcie-pomysł na własny biznes (107 odpowiedzi)

podpowiedzcie,co mogłoby wypalić w małym mieście,myślę,by wreszcie wziąć sprawy w swoje...

RZECZOZNAWCA MAJĄTKOWY (11 odpowiedzi)

Potrzebowałabym namiary na dobrego rzeczoznawce i niedrogiego do wyceny domu z dziaka, najlepiej...

Ortopeda Gdansk szpital kolejowy (21 odpowiedzi)

hej. ma moze z Was nr do przychodni w szpitalu kolejowym?? i jeszcze prywatnie do dr Pawlaka??