Jakie mleko na gazy i wzdęcia u niemowlaka?

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko
witam mam 1.5 miesięcznego synka. Z powodu braku pokarmu przeszlam na mleko modyfikowane. Maly sie prezy ma gazy a kupa jest co drugi dzień. .na poczatku mialam bebiko comfort potem bebilon pepti a teraz od 4 dni wprowadzam nan expert sensitive..teraz maly jest spokojniejszy ale dalej kupa co dwa dni i do tego zielona..juz nie wiem czy probowac cos nastepnego czy sie wyreguluje. Maly oprocz problemow z kupa nie ma zadnej wysypki ani innych doleglowosci....tylko sie strasznie prezy jak ma zrobica ida tylko bąki...przez to jest rozdrażnienie w ciagu dnia za to w nocy potrafi spac po 6 godzin. Dawalam sab simplex i delicol ale na nic sie zdaja...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Jakie mleko na gazy i wzdecia u niemowlaka?

Proponuję enfamil najlepsze mleko.kropelki ja dawalam bobo forte czy coś takiego.dużo kładz na brzuszku.zielona kupka jest oznaką ze coś jest z brzuszkiem nie tak.tak mi powiedziała pediatra
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Proponuje Hipp bio combiotik 1. Bardzo dobre mleko i u nas zakończyły sie wszelkie problemy z prężeniem przy robieniu kupy. Wiem, że cena duża ale warta spokoju dziecka.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Może odpuść sobie mleko jak są takie problemy,podawaj mu produkty zastępcze,moja sama odrzuciła mm ok. 2 r. ż. a od początku była mm też Nan i żadnych problemów nie miała,jak miała 1,5 r. dostawała już tylko na noc ,więcej nie chciała.Może spróbuj z krowim mlekiem,bez laktozowym .
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

O źle przeczytałam,myślałam ,że chodzi o 1,5 roczne dziecko.U nas problemy się skończyły z gazami po debridacie jak była taka mała a też próbowałam różnych mm ,zostałam jednak przy Nan bo innych nie chciała pić.

Poślij kupę na obecność ciał redukujących (nietolerancja laktozy). Ja też bym zmieniła mleko na Hipp, u nas hitem był Hipp Comfort (z obniżoną zawartością laktozy) Jeśli chodzi o zieloną kupę, to mój mały na sztucznym mleku cały czas taką robił i ponoć może tak być. Powodzenia

Inne tematy z forum

otworzyć firmę ?? (37 odpowiedzi)

Hej! Pewnie część pomyśli, o co ona pyta na tym forum, ale... jedno z drugim ma wiele wspólnego....

dr Maciej Stukan (11 odpowiedzi)

dziewczyny znacie tego lekarza może??on przyjmuje chyba na ujeścisku na jeleniogórskiej

Wyprawka dla dzidziusia, kiedy zacząć kupować? (38 odpowiedzi)

Hej, kiedy zacząć kupować wyprawkę dla dzidziusia tak (na raty)? I co kupować najpierw a co w...