Jakie paznokcie

Temat dostępny też na forum: Wesele Wesele bez ogłoszeń
Kochane a jakie paznokcie robicie sztuczne czy wolicie swoje naturalne... ? właśnie się zastanawiam
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Jakie paznokcie

też się nad tym zastanawiałam i chyba żelowe
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

naturalne zdecydowanie

ja chciałam zapuscic swoje i zrobic manicure ale.. boje sie ze nagle mi pekną albo odprysną..
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

dziewczyny dawajcie;-) jakies propozycje;-)

Ja napewno żelowe - prawdopodobnie french i cyrkonie ;) ale okarze się co wymyśli moja bujna fantazja. :P Sama przedłużam pazurki, więc mam duże pole do popisu. ;)

Gdybym miała ładne swoje paznokcie na pewno bym nie robiła sztucznych, tylko zrobiła na naturalnych frencha.
Niestety z racji zawodu pewnie będę musiała zrobić żelowe... chociaż niezbyt mi się to podoba...

Naturalne i do tego krotkie...:)

Ja też miałam "swoje" paznokcie, niezbyt długie, dzień wcześniej byłam na manicure, peeleng, parafina i takie tam. Miałam french bez żadnych dodatków, wyglądało bardzo ładnie w rzeczywistości a na zdjeciach wyglądają super:)

Ja też chciałam zrobić cos na swoich bo do najbrzydszych nie należą, ale doszłam do wnisoku, że idealne tez nie są, równiutkie nie są itd. Poza tym boję się, że mi coś odpryśnie, zniszczy się, więc w końcu zdecydowałam sie na żelowe. No i nie będe się musiała martwić....no chyba że później jak już je ściągnę, czego tez się boję....;)

na dzień dzisiejszy naturalne i nieśmiertelny french .. uwielbiam;)

jeżeli jest taka możliwość to zdecydowanie swoje naturalne paznokcie. Mi by było szkodo teraz zrobić na swoich paznokciach tipsy czy akryl wiedząc , że będzie to tylko na raz, a potem kilka miesięcy trzeba regenerować swoje paznokcie.

ja wybrałam akrylowe, nieduże delikatne, na czterech z nich były cyrkonie - wyglądało to b. elegancko; swoje miałam też ładne, ale nigdy nie tak się mieć aż tak "eleganckich" swoich naturalnych

Mi by było szkodo teraz zrobić na swoich paznokciach tipsy czy akryl wiedząc , że będzie to tylko na raz, a potem kilka miesięcy trzeba regenerować swoje paznokcie.

Nie prawdą jest to iż paznokietki po zdjęciu po jednorazowej usłudze trzeba regenerować miesiącami.
Wszystko zalezy od osoby wykonującej takie pazurki.Podejścia do klienta i zwrócenie uwagi na jakość płytki ,najważniejsze jest by zrobić to jak najmniej inwazyjnie.Wiele moich klientek nawet po paru miesięcznym noszeniu. ma naprawdę dobre jakościowo paznokcie naturalne i nie wymagają one regeneracji. Na pewno jednak nie będą gorsze niż masz przed stylizacją.
jednak Jeżeli ktoś ma ładna płytkę naturalną to polecam jedynie utwardzenie jej żelem cieniutko jeśli to na raz .Lakier nigdy nie odda takiego efektu jak żel.

ah i zdecydowanie polecam paznokcie żelowe ,ale tylko na szablonie.
pozdrawiam :)

Na codzień preferuje naturalne.
Natomiast podczas ślubu skuszę się chyba na żel. Niestety lakier na naturalnej płytce paznokcia bardzo szybko odbryskuje.

No tak ODPRYSKUJE powinno być :/ Ech...

też na codzien wolę swoje, prawdziwe...
a do ślubu jeszcze prawie dwa miesiące, nie wiem, czy nie "wejdę" w żele, tak dla pewności lepszej trwałości:)

dziekuje dziewczyny widze ,ze zdania podzielone moze lekko sobie przejade żelem ... zobaczę;-)

ja zapusciłam swoje paznokcie, dzień przed slubem poszlam na manicure, malowanie i wszystko bylo ok nic mi sie nie połamało:)

a ja robię żele u sunnails:)

Ja albo sie wybiore do Gdyni do sunnails albo bede robić u Karoliny na przymorzu, krótkie, delikatne ale sztuczne ;)

Dla mnie TYLKO naturalne. Takie tez mialam na swoim slubie. Sliczny french bez zadnych ozdobnikow i bylo super. Dla mnie sztuczne paznokcie ZAWSZE beda sztuczne i tak tez wygladaja..

niestety swoje mam cienkie jak papier:/ po kilku godzinach lakier odpryskuje... ehhh, więc nie mam wyboru ale jeżeli ktoś ma ładne swoje to naturalne:D

Ostola a Ty jak sie czujesz w te upały i w ciąży...?

Madzia, Ostola mieszka w Irlandi .. :)

aa to spoko... bo nie wiem jak by wytrzymała przy dzisiejszej pogodzie;-D

dlatego ja mam nadzieję, ze tak nam się zajść w ciążę, że ostatnie miesiące wypadną na jesień lub zimę (czyli zaczniemy się starać tak koło kwietnia, maja...)

Nulcia:*

Dla mnie sztuczne paznokcie ZAWSZE beda sztuczne i tak tez wygladaja..

ha ha Ostola niczym Nowym nie zaskoczyłaś a co dla Ciebie wygląda naturalnie?...:)chyba bardziej drażliwa się zrobiłaś ostatnio?;)
...

sun sails - jesli Ostola wyrazila swoje zdanie, to wypadaloby nie krytykowac go w taki sposob. kazdy ma swoje zdanie.
dla mnie rowniez paznokcie sztuczne zawsze takie pozostaną, bez względu na to jaka metoda zostaną zrobione. osobiście, np. majac lamliwe paznokie, wolalabym miec je krotkie, z eleganckim frenchem, anizeli zele/akryle.

przecież logiczne jest ,że sztuczne to sztuczne ,ale nie zawsze sztuczne muszą wyglądać NA sztuczne i z tym się nie zgodzę.
Super ,że Ty wolałabyś mieć krótkie naturalne i łamliwe paznokcie pomalowane lakierem twój wybór,ty będziesz je nosić nie stylistka:)
Jednak nie każdy wolałby to co TY.Jest wiele ludzi którzy wolą mieć jak naturalniej zrobiony żel bądź akryl.(jak naturalniej co nie znaczy ,że naturalny);) ale nie muszą wcale wyglądać jak sztuczne(o to tu chodzi)

można jedynie rzec ,że można go zrobić jak najbardziej naturalnie,albo prawie jak naturalnie co nie zmienia faktu ,że prawie robi wielką różnicę bo jakby nie patrzeć naturalne paznokcie pomalowane lakierem nie oddają takiego wyglądu.I nie jest to french naturalny ale żelowy na przykład. Kwestia gustu.:)

image

image

Moim zdaniem zakładając, że ktoś ma w miarę ładne, niełamliwe paznokcie to mimo wszystko dużo lepiej wyglądają naturalne i nieśmiertelny french na nich - ja bym się na sztuczne nie zdecydowała, ale to kwestia gustu i niech każdy wybiera to co uważa dla siebie za odpowiednie - jeden będzie chciał wielkie, sztuczne, wręcz szpony, ktoś inny postawi na naturalne i też będzie ok :)

podijając temat..mam jeszcze pytanko. Czy można wzmocnić płytkę żelem ale niekoniecznie szorując płytkę paznokcia? (to się chyba fachowo nazywa matowienie) Chodzi o zwykłe, jednorazowa nałożenie cieniutkiej warstwy żelu.
Wyprowadziłam już trochę moje pazurki na prostą po nieumiejętnych zabiegach niektórych stylistek i nie chciałabym od nowa zaczynac regeneracji.

Połysk z płytki paznokci zdejmujemy dwoma trzema r******i DELIKATNIE

nie ma potrzeby "szorowania" po płytce.Jeżeli ktoś szoruje po paznokciu niestety potem są efekty jakie są.

jozia nie ma takiej możliwości.Trzeba zmatowić pazurka ,odtłuścić by powierzchnia nie była gładka i śliska.Inaczej materiał odpryśnie,odpadnie -jak kto woli.

Pisałam już kiedyś na ten temat.Więc skopiuję to jeszcze raz.

Płytka paznokciowa składaa się około z150 warstw zwarcie do siebie przylegających płatów spłaszczonych komórek i podczas pracy (podczas matowienia przed przedłużaniem lub utwardzaniem usuwamy zaledwie od 3 do 5 warstw korneocytów w celu likwidacji tłustej powłoki, nie uszkadzając niepotrzebnie struktury paznokcia) Więc uszkodzenia o których mówią klientki są wynikiem złego przygotowania płytki naturalnej bądź złego ściągania (często zrywania paznokci ) gdzie w efekcie uszkadza się paznokieć aż do macierzy w większym stopniu.

ja teraz jem tabletki capivit a+E i jak narazie mam ładne;-)

W Irlandii tez dosc upalnie, ale nie tak jak w Polsce wiec daje rade i delektuje sie sloneczkiem... Hamak w ogrodzie, ksiazka i jest cudnie...
Co do paznokci, to zawsze bylam zdania ze naturalne ZAWSZE lepiej sie prezentuja niz sztuczne pod warunkiem ze sie o nie dba... A ja odkad jestem w ciazy mam takie super paznokcie, ze sama sie nie moge nadziwic - cera, wlosy i paznokcie jak marzenie! Szok! No ale bardzo prawdopodobne, ze po porodzie to sie zmieni :-\

Miałam tak samo :-). A po porodzie, jak karmiłam (czytaj: jadłam wszystko) miałam najlepsze w życiu paznokcie. Przeszło ;-).

A co myślicie o czerwonych??

czerwone noszę na codzień ..Hm ale na wesele bym sie nie Odważyła

czemu nie?

jak będizesz miała czerwone dodatki, może kwiaty - to nawet w oczy się nie rzuci

ostatnio sukienkę sprzedawała forumka, która miała czerwone korale i buty (na paznokcie nie zwróciłam uwagi)

fantastycznie to wyglądało

masz foty.??

no i skłamałam - http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=161577&c=1&k=11

ta panna nie miała czerwonych butów

ae w ostatnich relacjach u którejś czerwne buty widziałam
tylko tak na szybko nie znajdę, u której...

a ja tam mysle - czerwone czemu nie????! Tylko musza do czegos nawiazywac.. Butow, bizuterii, kwiatow...

ja tam jestem do frenchu przekonana ;D
ale w sumie do odważnych świat nalezy ;D

a french czerwony? ;) super sprawa jak dla mnie french+niewiele czerwieni bo tylko na końcówkach

masz jakies foty...?

czerwony french to juz w ogole ma malo wspolnego z naturalnym wygladem paznokci...

A mi się kojarzy z paznokciami, którymi właśnie ktoś kogoś podrapał do krwi ;-). Ale to takie pierwsze skojarzenie, nie widziałam jeszcze czegoś takiego.

Ja do mojej dość intensywnie złotej sukienki będę miała brązowe buty, brązowo-kremowy bukiet i chyba paznokcie też sobie na brązowo pociągnę. Moje własne, niezbyt długie. Zauważyłam, że jak lakier jest świeży, a nie już rozcieńczany, bo leżał nie wiadomo ile, to nie odpryskuje, bo taki świeży i płynny można cienką warstwą nałożyć. Czyli jeden dzień - co najmniej - przetrzyma, a co się będzie działo na dzień po ślubie, to już mam w nosie ;-)

Cissus daj baze pod lakier potrzyma trochę dłużej:)
Ostola Zgadza się nawet gdy jest pomalowany na czerwono lakierem do paznokci nie wygląda naturalnie :) czerwień to czerwień :)kontrowersja jakby nie patrzeć ;)

Dzięki za podpowiedź, sun nails!

A CO ROBICIE,ŻEBY WAM SIĘ NIE ROZDWAJAŁY PAZURKI...?

a ja uwazam ze jesli ktos ma swoje naturalne pazurki ładne to bez sensu robic sztuczne.

znalazłam tę relację z czerwonymi bucikami: http://forum.trojmiasto.pl/Jestesmy-juz-razem-22-05-2010-t164866,1,11.html

hmm...Wole tradycyjne białe;-D

Inne tematy z forum

Fixed mecze (3 odpowiedzi)

Witam, oferuje dostęp do informacji o ustawionych meczach. Informacja jest darmowa, ale trzeba...