Jakie polecacie zabawki dka 2-latka ?

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko Rodzina i dziecko bez ogłoszeń
problem jw.

wsklepach jest zbyt duży wybór.. i nie moge zdecydować się .
Maluch jest dzieckiem, któremu trudno skupić uwagę na dłużej ...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Jakie polecacie zabawki dka 2-latka ?

Mój bawi sie głownie samochodami. Nie wiem co lubi ten dwulatek. Dla mojego najlepsza zabawa to małe autka, takie w stylu resoraki i garaz - parking. Oprócz tego, jeśli ci sie uda znaleźc układanka 5-6elementowa dla 2 latków - mi sie raz udało taka kupić, ale teraz nigdzie nie mogę znaleźć. Ma też małpę interaktywna, która mozna karmić, wydaje różne dźwięki, np chrapie, śmieje sie itp. Tez lubi ta zabawkę. No i bardzo fajne są takie małe samochodziki Wadera, można je łaczyc jeden z drugim. No i oczywiście jakieś duże ciezarówy, koparki tez sa na topie. Więc wynika z tego, ze głównie samochody, samochody i jeszcze raz samochody.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

U nas sprawdzają się DUPLO, samochody, książeczk, a największą frajdę sprawiają laptopy, gdzie jest kilka programów np z nauką literek na laptopie pojawia sie l;iterka i dziecko musi ja znależć na klawiszach i wcisnąć jak dobrze wciśnie to jest pochwalony, lub program gdzie słyszy literkę ale jejnie widzi i musi ja poszukać.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

moj w tym wieku uwielbial majsterkowac

przypomniao mi sie jeszcze - tablica do rysowania, oprócz tego kredki, blok, papier kolorowy do wycinanaek, farbki. z tym, ze to sa zabawki do zabawy z rodzicami - bo bałagan potem straszny. Ale mój uwielbia. Jak wyjmuje farby to wiem, ze z godzina, dwie bedzie sie tak bawił. Oczywiście wtedy cała podłoga jest usciełana gazetami, ale zbawa przednia.
Laptop popieram, tez fajna zabawka. U nas sie jeszcze sprawdził dywanik z Ikei z wzorem ulicy. Młody robi wyścigi po tych ulicach :)

tEN DYWANIK JEST U NICH NA STRONIE MOżE?/ jA WIDZIAłAM COS PODOBNEGO W KOMFORCIE ALE KUPOWANE NA METRY.

mjakmama, nie wiem czy jest na stronie, ale wydaje mis ie, ze taki dywanik widziałam tez kiedyś w Leroy merlin.

Znalazła :) Dzięki

moj syn uwielbial wieksze samochody, jezdzik - pchacz - jezdzi na nim od 1 roku zycia do teraz udajac np. ze jedzie do pozaru, zabawki wszystkie zwizane ze strazakami (male figurki, samochody strazy, gasnice itp.), tablica do rysowania, kredki, ksiazeczki, klocki Duplo. u nas wykladzina z ulicami sie nie sprawdzila, podobala mu sie, ze taka kolorowa, ale jakos samochodzikami po niej nie chce jezdzic :(

u nas też króluje DUPLO:) i jak na razie się nie nudzi!!!

Hey ;)
Polecam strone http://www.mychild.pl
Napewno znajdziesz coś co zainteresuje Twoje dziecko ;)
Są tam zabawki, ksiązki które uczą i bawią jednocześnie :D
Zajrzyj i napisz czy coś Cię zainteresowało :D
w razie czego moge podpowiedzieć które zabawki będą odpowiednie :)

Pozdrawiam Emilia

u nas króluja samochody, mały ustawia je , jeździ, parkuje itd, lubi też budowac dla nich garaże , tunel, mamy ten dywanik z ikei,ale jakoś go nie interesuje, poza tym ciastolina, książeczki, tory drewniane

U nas sprawdzają się puzzle dla najmłodszych składające się z kilku elementów. Polecam zdecydowanie serię co to?, kto to? http://www.kidsiaki.pl/Maxim_Puzzle_Co_to_Zwierzeta-19.html

u nas troche klocki, rozne ksiazki z rysunkami, kierownica z dzwiekami, rozwalanie gazet, sadzanie miskow na ciezarowke i wozenie ich, rysowanie kredkami ale glownie po podlodze, ustawianie krzesel przy stole-zabawa na 30 min albo i lepiej, granie w pilke nozna, strzelanie bramek, troche sie bawi figurkami-zwierzatkami, slowem codziennie cos sobie innego upatrzy i wymysli:)

Ja niedawno kupiłam synkowi drewnianą pochylnię z samochodami. Za niewielką cenę na jednym z portali aukcyjnych :) jak do tej pory jedyna zabawka, którą potrafi się zająć przez dłuższą chwilę (czyli NAWET 15 minut :) )

Samochody! U nas też królują. Poza tym ciastolina, drewniana kolejka z IKEA, książeczki (seria Profesjonalne pojazdy to hit http://allegro.pl/listing.php/search?sg=0&string=profesjonalne+pojazdy - głównie koparki i pociągi - czytamy kilka razy dziennie, a Mały powtarza 'sinkanseny jeździą w Japonii' :)
Gra Lotto Dom - rewelacja dla dwulatka http://allegro.pl/listing.php/search?string=lotto+dom&category=0&sg=0
I jeszcze raz - auta, autobusy, traktory, koparki, pociągi - wszystko co jeździ :)

samochodzik - jezdzik - pchacz w siedzeniu maja otweirana klapę i będzie mógł sobie wkładac tam różne rzeczy pozatym jeżdzic na nim pchac itd,fajny jest też ko nik na biegunach i hustawka w domu

Moge polecić sklep internetowy zzabawkami. Duży wybór i niskie ceny

Moge polecić sklep internetowy z zabawkami http://sklep-szczecin.pl/. Duży wybór i niskie ceny

tory drewniane np. z ikei + pociąg na magnesy.
codziennie z trudem odrywam mojego dwulatka od tej zabawki w przedszkolu :)

cała lista zabawek, polecam drewniane klocki np. Kolorowa farma
http://www.elzabawko.pl/2-3-lata/all

Ja polecam mam na sprzedaż 2 rodzaje lego d*plo stacja benzynowa i ładowarka od 2-4-5 lat i więcej jeżeli dziecko zainteresowane :)

Podbijam temat, co kupic 2 latkowi, który średnio interesuje sie lego d*plo,puzzle podgryza,lubi jedynie zabawy ekstremalne typu skok z kanapy?
jestem załamana.... wszystko co dostaje szybko idzie w kąt :-/

- Martyna- Może piłkę z uszami do skakania, fotel a'la hamak przywieszany do sufitu, trampolinę pokojową (są takie w wersji mini z osłoną dookoła)- skoro maluch potrzebuje ruchu, to takie zabawki mogą go zainteresować.

krówka-skoczek - super sprawa :)

Inne tematy z forum

Tanie przechowanie pożar przeróbka (3 odpowiedzi)

Szukam osób, które miały wynajete boksy/magazyny od firmy tanie przechowanie, jak wiemy,...