Jakieś wieści z bazarku?

Można otwierać szampana z świeżą bryzą?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Jakieś wieści z bazarku?

3 nowych radnych. Wojt Kalkowski vs Dolkowski druga tura.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Spokojnie. Jeszcze nie ma wyników z Szemudu, Kielna i Bojana to się jeszcze może przetasować
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ale 3 nowych radnych to cieszy.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

Już się nie zmieni.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

A ja bym zobaczył debatę Kalkowski vs Dałlowski.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Teraz to sobie może debatować. Nawet nie pozwalał zadawać pytań mieszkańcom. Więc niech idzie do diabła.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

W końcu pozbyliśmy się tej trójcy popleczników rysia Teraz czas na niego
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 0

Po 92 % komisji Dolkowski ma 4 miejsce 1484 glosow ... więc skąd 2 tura... Kalkowski 2531 Bubacz 1570 Gruba 1620...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Dane z Pkw na godz. 8.00
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

ale Bojano pokazało klasę i tu wygrała świeża Bryza czyli Agnieszka Bubaczowa... wszystkie małe wioski za Kalkowskim.
Czyli nadal nic się nie zmieni w naszym Bojanie. A teraz to jeszcze bardziej będziemy napiętnowani przez jego ekipę i jego samego.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2

Przy takiej radzie to Kalkowski nikogo nie będzie wstanie napiętnować. Musi być większość. Ta rada będzie jedną z bardziej demokratycznych. Bubacz ma 3 radnych Grubba ma 2 Dolkowski narazie jedyny nie pewny miejsca na gminie ma 4 radnych. Czy wszyscy się dogadają hm

Najbardziej mnie zadziwia dla czego w tym małym kielnie tak długo liczą te głosy.
Dodrukowują karty czy liczyć nie umieją?

W Kielnie Rychu to pewnie 120% poparcia będzie miał.

Komisarzem był człowiek z KWW Czas zmian to może jego zapytaj
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

W kielnie masz 2400 osób do głosowania. Bo dochodzą tam wioski ościenne

2 tura Gruba (33%) kontra Kalkowski (jego średnia 36%) po 91% komisji - nie ma Kielna i Szemudu
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Są wyniki oficjalne na fb. Kalkowski vs dolkowski. Grupa bojano
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 3

Czyli Kielno i Szemud przechyliły szale zwycięstwa na 2 zupełnie nie moich faworytów...jedyna nadzieja w nowej Radzie
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Trzeba zagryźć zęby i głosować na Dołkowskiego. Jedyna szansa na pogonienie Rycha
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 6

Przecież Dołkowski zrobi swój folwark. Naprawdę nie wiem co lepsze
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 10

Jak się pozbędziemy Rysia to będzie można posprzątać w gminie i zakończy wszystkie układy z deweloperami itp. oraz przyjrzeć się tym spólkom.
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 4

Duzo oskarżeń mało dowodów. A potem przeprosiny w sądzie. Fajną walka o wyborcę. Nie lepiej przyciągnąć do siebie własną osobą ?
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 5

Wszystko jest publicznie dostępne.
W końcu ludzie przejrzeli na oczy.
Mam nadzieję że Rys dolączy do Szczurka i jego bandy.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 5

Nie zapominajmy, że P. Kalkowski i P. Rzeszewicz są w radzie Nadzorczej GPK. A tam rada gminy nie wie co się dzieje, bo nie ma wglądu do budżetu, faktur. Także uważam, że czas na zmianę!
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 7

Z tego co go znam to nie idzie tam dla pieniędzy. Ma swoje firmy w innych województwach więc kasy mu nie brakuje a żyje spokojnie beż "rozpasania" I jaj to mówi od lat "ziemi do grobu nie weźmie więc po co mu ona"

Znany filantrop zaraz padnę

Dla człowieka z pisu mówię stanowcze nie, chłop bez wiedzy i merytoryki dodatkowe na wylocie z renku i szuka cieplej posadki.
Kalkowski plus nowa rada najlepszy wybór dla Bojana.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 10

Zgadzam się Bubacz Gafke Przybojewska i Wojt który potrafi pozyskiwać środki. A będą teraz 2 lata na pozyskanie z KPO. Osoba bez obycia z tym wszystkim może zmarnować wielka okazje dla naszej gminy i Bojana (drogi tylko o to proszę)
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 8

Kalkowskiemu stanowcze Nie i żadne wybielanie gościa nie pomoże
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 7

Chyba jeden wart drugiego, chociaż wolę tego, który jeszcze może kolejny raz kandydować, jest cień szansy że zacznie działać rok przed wyborami.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 7

Patrząc na ilość rozpoczętych projektów to obecny Wojt nie zatrzymał się. A ilość pozyskanych środków na te inwestycje jest ogromna. Więc on działał bez przerwy nawet nie będący pewny że wygra.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 6

Szczególnie projekty w polu w Kielnie wokoło wiadomo czego...
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 7

Kalkowski Won!
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 11

Znalazłam coś co nie mieści mi się w głowie. Ten konkurent Kalkowskiego tak pięknie pisze o pieskach. fotografuje się przy tym z odwołanym kiedyś przez radę gminy pierwszym wójtem który sprzedał ziemię pod panatoni. I tak troszczy się o te zwierzątka a kim jest - od lat jest myśliwym a na dodatek z bogatą kartoteką działań nieetycznych w tym osobliwymi hobby. Masakra, co za hipokryzja skrajna
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 2

Jak zawsze nie myślący na tym forum, bez Kalkowskiego gmina się zatrzyma , dolkowski nie wie skąd pozyskać kasę na propozycje niektórych przedsięwzięć to po pierwsze. Patrząc na niego to szuka stołka wątpię żeby się wychyli ponad coś . Jak ktoś wspomniał wcześniej Kalkowski pozyskiwał kasę nawet przed wyborami niebędący pewien wygranej . Jak słyszę że dolkowski wybuduje światłowód w największej dziurze gminy Szemud to tylko tepaki w to uwierzą ,badzie realistami . Nie ma większość w radzie to będzie musiał się z nimi liczyć ale bez niego gmina stanie w miejscu .

Ta firma jest od 2006 r w Polsce, wniosek z tego jest taki, że ta wypowiedź to kocopoły.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

A ziemię pod halę, przy alei brzozowej sprzedał w zeszłym roku więc co to ma wspólnego?
15 hektarów za kilkanaście milionów złotych

Czyli Pan ktory przejmoje sie wszystkim dookola sprzedał hale aby zrobić innym mieszkancom pod góre? Nie mógl sprzedac deweloperce? Lepiej miec sasiada niz hale
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

Mówisz o tej hali przy Aleji Brzozowej na granicy Kielna/Bojana ? Co było w TVP3 że ludzie będą mieli za płotem 12 m wysoką halę ?

W życiu nie pomyslalbym że zagłosuję na pisi0ra ale specjalnie dla rysia zrobię wyjątek. Jeżdżenie dzień w dzień od 8 lat pod dziurawej drodze wypelnionej gruzem mnie do tego przekonało
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 11

Na Facebooku padła super propozycja debaty. Nie ma chyba jednak jak jej zorganizować. Czytaja to oba komitety na pewno. Dogadajcie sie i merytorycznie porozmawiajcie. Wszyscy na tym zyskaja.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

Też jestem za zimnym prysznicem dla tego towarzystwa w UG. Dodzwonić się a załatwić najmniejszy problem graniczy z cudem.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 7

A ty jesteś w błędzie , mam tą przyjemność /obowiązek załatwiania spraw służbowych z różnymi gminami sąsiadującymi i nasza akurat należy do dobrze presperujacych . Bez problemu mogę się dodzwonić , załatwiam sprawy meliowo lub przez epuop . Nie robią problemu . Nie to co gmina linia gdzie trzeba osobiście czy gmina zukowo gdzie jest problem z odbiorem tel a jak już odbiorą to akurat osoby zajmującej się daną sprawą nie ma . Masakra więc nie narzekaj jak nie masz odzwierciedlenia u sąsiadów . Ja akurat na urzędników naszej gminy złego słowo nie powiem
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 6

Szczęściarz z ciebie, z opisu prawie orgazm a nie wmawiaj mi że jestem w błędzie.
Widać wspaniałą prosperitę, gmach nieco mniejszy od urzędu wojewódzkiego. To tłumaczy wiele, szukają telefonu, który dzwoni.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 7

Jutro zadzwonię, pewnie już czekają na mój telefon.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4

Kalkowski do utylizacji. Ham i prostak. I sobie Sadowska czyli lewe konto córeczki niech pisze co chce ale prawdy nie za krzyczy. Jechać do Domu seniora i namawiać w czwartek dziadków żeby zagłosowali za nim i nawet ich rozwozić do lokali to już lekka przesada
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 7

Jak rzucasz nazwiskami to moze wspomnisz o rodzinie z Kielna która wszędzie rzuca się na obecnego wójta pomówieniami. Jeden z braci przepraszał jako KW czas zmian a drugi już za siebie a siedział w komisji wyborczej z KW czas zmian . Polecam wejść na KW wójta i poczytać. Jezeli ktoś pisze merytorycznie bez obrażania to okey ale pomawiać ?

Tak to prawda Tomasz Mionskowski zgłoszony do komisji z kww dolkowskiego, Hirsch właściciel działek pod panatoni, który pozuje na zdjęciach w tej samej koszulce z dolkowskim i KWW dolkowskiego sądownie przepraszają Kalkowskiego za rozpowszechnianie nieprawdziwych informacji. Dawidowski chłopak z Koleczkowa opisał wszystko o Dolkowskim i dopisal źródła, a rodzina mionskowskich pisze że te informacje to kłamstwo, a Admin Bojano usuwa te posty i wyrzuca go z grupy. Co sie z nami ludzie dzieje. Byłam na spotkaniu w czas i smak, wiec mam prawo sie wypowiedzieć. Dołkowski to porażka, a jego obietnice są nierealne. Byłam tez na spotkaniu wójta w bojanie i bez porównania. Można go lubić lub nie, ale wykazał sie wiedza. Dlatego ja już wiem na kogo zagłosować, wam tez polecam obiektywnie ocenić, a nie patrzeć na zasadę nie bo nie bo tylko sobie pogorszymy.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 4

Nie wierzę że to piszę, ale mam wątpliwości czy zmiana wójta na tego renka będzie dobra dla Bojana. Rysiek ma już wyrobione układy tam gdzie trzeba, Struk pozostaje w sejmiku więc dalej będzie go wspierał, no i Rysiek faktycznie się rajcuje jak coś w gminie nowego powstaje. W Kielnie już wszystko wybudował, więc przy naszych nowych radnych które będą go naciskać jest spora szansa że wreszcie zajmie się Bojanem. Pan z renka zanim wszystko ogarnie to dużo czasu minie, a że znajomości ma w PiS to w czasach gdy karty rozdaje koalicja będzie miał trudniej. No i ta jego kampania taka populistyczna. Trudny wybór
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 4

Rycerze Kalkowskiego dalej w natarciu. Weźcie już skończcie tą żenadę
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 8

Ciekawa metoda, Kaczyński też na każdego który próbował mówić prawdę krzyczał że ruski agent. Niestety faktów nie da się zakrzyczeć. Sama nie jestem fanką obecnego wójta ale skuteczności mu obiektywnie nie da się odmówić
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 7

Skuteczności w wylewaniu asfaltu pod swoje pola i załatwiania prywaty chyba...
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 6

Szczerze, to myślę, że przy obecnym Wójcie zaraz część radnych przejdzie z jednej strony na drugą z różnych względów i będziemy mieli powtórkę z rozrywki. Nie stanie to się teraz, ale po roku, dwóch. Jesteście tak pewni nowych radnych w 100%? Ja nie. Dolkowski nie jest idealny, ale uważam, że przy dobrym zespole będzie dążył do rozwoju gminy. Pamiętajmy, że to wójt sam nie pozyskuje środków, a ma od tego kompetentnych pracowników.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 6

Skąd przekonanie, że ktoś inny nie będzie skuteczniejszy? Nie bójcie się zmian.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 6

Czekam na debatę- ale podejrzewam ze chyba jeden z kandytatów się boi , ponieważ jego tak zwane PIeSki już go usprawiedliwiają na grupie Bojano ze Debata nie ma sensu , a mianowicie ze Kalkowski ma doświadczenie i będzie lepiej przygotowany niż Pan Dołkowski( nie posiada takiej wiedzy ) . to jak ma kierować gmina jak nic nie wie tylko wyssane z palca propozycje -startując na wójta trzeba mieć jednak przynajmniej strategie , chyba ze będzie się uczył przez następne 5 lat lub inni będą za niego pracować . Nie przyjęcie wyzwania świadczy jedynie jego braku wiedzy i leku przed kompromitacją - a przecież jest prezesa Rynku , posiada studia u Ojca Rydzyka więc coś tam wie. Chyba ze faktycznie dostał stołek z sympatii dla PISU ..... jak dużo prezesów za ich rządów.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 4

Oczywiście debata przygotowane przez niezależna osobę/środowisko aby było sprawiedliwie. jak narazie przychodzi mi na myśli Szemud24, artykuły wg mojej oceny nie są skierowane w żadna stronę,
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jeżeli ktoś twierdzi że debata nie ma sensu to można sobie odpowiedzieć komu brakuje argumentów. Jeżeli prowadził tak długo spółkę państwową to musisz mieć jakąś wiedzie i na pewno nie powinien się bać debaty.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0

Mam nadzieję że debata dojdzie do skutku, i oczywiście z transmisją w Internecie . Będzie jasny obraz co i jak .
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 1

Kalkowski miał dużo czasu. Olał Bojano totalnie i teraz pisanie o nim cieplutko nie pomoże. Dołkowskiego nie znam, ale będę głosował na niego tylko po to by pozbyć się Kalkowskiego. Jak Dołkowski nie podoła to mu podziękujemy szybciej niż mu się zdaje, ale trzeba dać mu szansę. Czas Rycha minął

Kalkowski to ma takie układy, że potrafi załatwić asfalt i chodnik w polu w Kielnie i potrafił odsunąć S6 od swoich pól w Kielnie. Pytam sie: ile on zrobił dla Bojana w porównaniu do Kielna??!!! Facet jest nie do wybronienia i powinien jak najszybciej trafić na śmietnik historii gminy Szemud.

A mi się podoba decyzja Pani Bubacz. Nie poparła nikogo. Każdy ma swoją głowę i ma sam decydować. Więc nie tworzy żadnej koalicji. Brawo czysta kampania do końca. Jak dla mnie pierwsza kobieta Wojt w tej gminie Bubacz 2029
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 10

Mam pytanie do Pana Dołkowskiego, czy to prawda co opowiada Pani Bubacz w kręgu swoich najbliższych znajomych że obiecał Pan jej w zamian za poparcie załatwienie u Dudy po linii partyjnej, ułaskawienie jej męża a teraz się wycofał? Głosowałam na Pana i czuję się z tym źle.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 5

Myślę że gdyby miał takie koneksje to Kalkowski już dawno byłby w pierdlu

Mam nadzieję, że Pan Dolkowski skieruje sprawę do sądu w trybie wyborczym przeciwko osobie ukrywajacej się pod pseudonimem "Grażyna "
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4

A jak się mają czuć wyborcy pani Bubacz ? Mąż w pierdlu ? Poważnie ? Nie było tej informacji przed wyborami .

Dlatego myślę że napisał to Rysiek albo jego piesek. Teraz taki fake newsów będzie pełno. sr* pod siebie i tyle

A dlaczego akurat Kalkowski jakby chciał to by wrzucił tą sensancje przed wyborami - przecież to nie Bubaczowa jest jego przeciwnikiem II Turze .

Co niewygodnego na ktokolwiek z przeciwników to pieski Ryśka poważnie . Na grupie Bojano niestety administrator( przychylny Dolkowskiemu)) zablokował komentowanie - bo za dużo komentarzy , przychylne wyborowi Kalkowskiemu , Natomiast dolkowski dostawał trochę po łapach - brak doświadczenia nie realne obietnice itp. Oczywiście jeżeli sytuacja byłaby odwrotna nie było by blokowane komentowanie - zaznaczę nie były to wypowiedzi obraźliwe i naprawdę ciekawe stwierdzenia nie anonimowych użytkowników Facebooku .
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2

Zastanawiam się dlaczego ludzie piszący na tym forum anonimowo czują się bezkarni.Dlaczego "Grażyna "z "Piotrem" szkaluja Radna Gminy Szemud?Proszę się podpisać z imienia i nazwiska .
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4

Krysiu a może zacznij od siebie. Daj dobry przykład. Nie bądź anonimowa. I jeszcze adres.

Też tak myślę. On już pokazał na co go stać. Dobra jest reakcja na zasadzie domina.

Ja nikogo nie dziękuję!!!
gdzie jest administrator tej strony ,ze takie szambo się wylewa i nikt na to nie reaguje?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

Niestety pani Krystyno taka jest polityka wyciągną najgorsze brudy z życia człowieka -nie wiem czy to prawda czy nie ale po pani reakcji wydaje mi się że tak . A tak na marginesie zastanawia mi dlaczego ktoś teraz wywleka takie sensacje , i przy okazji oskarża obecnego wójta ( bo on jest temu winny) może ma ukryty cel nie wiem .
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Administrator Grupy Bojano jakoś nigdy szczególnie nie ukrywał niechęci do Kalkowskiego. Zresztą tak jak pół Bojana... Nie wiem skąd tu nagle taki wysyp obrońców Rysia. Patrząc po jego rezultacie w Bojanie ma nikłe poparcie.

Serio ktoś tu kogoś szkaluje? Czy to nie jest tajemnicą poliszynela przypadkiem w Bojanie jakie jest miejsce zakwaterowania obywatela tegoż?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Krystyna weź sobie jaj nie rób. Pisałaś/pisałeś jako anonim na tym temacie o nowej gminie też łamaną polszczyzną. Ludzie nie są tępi a osób, które mówią łamanym polskim w Bojanie można na palcach jednej ręki policzyć. Nie rób z siebie pośmiewiska.

Myślę, że osoby, które anonimowo hejtują innych nie powinny czuć się bezkarnie.Brak znajomości prawa nie usprawiedliwia przestępstwa jakim jest HEJT!

Debata Panowie Kalkowski i Dolkowski,a nie glupie wpisy waszych Troli.Niech mieszkańcy Gminy Szemud zobaczą co macie do powiedzenia!
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 0

Miał większe poparcie od Dolkowskiego w Bojanie

Debata debata debaga. Odwiedziny w domu i zlote obietnice mnie nie przekonaja. Bo wezel s6 nie jest mozliwy w Bojanie prawnie. A swiatlowod w calej gminie to grube lata.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

Grażynki, Piotrusie ńwykopują sprawy rodzinne do dyskredytacji kandydatów.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4

Pracownicy gminy donoszą że Rysiek na potęgę zameldowyje znajomych z innych gmin żeby mieć więcej głosów. Taka demokracja
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 5

W debacie Kalkowski nie ma szans. Wystarczyłoby wyciągnąć wszystkie afery i zdominować dyskusję. Nie do obrony.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 3

Debata jest :) afery bez pokrycia tylko zaszkodza. Tak jak osobom z komitetu panu Dolkowskiego juz przepradzali

Radio Zet https://wiadomosci.radiozet.pl/polska/polityka/kandydat-na-wojta-promowany-za-pieniadze-panstwowej-spolki-poslanka-zawiadamia-prokurature

Jeśli debata jest to zobaczymy co ma do powiedzenia na temat tych afer. Na żywo. Tylko znając wójta to będzie unikał odpowiedzi. I gadał nie na temat.

I odezwały się pieski dolkowskiego, tak samo nie zorientowane jak on- na tym nie polega debata są pytania dotyczące komunikacji , rozwoju itp. Natomiast afery jakby miały pokrycie to zawiadomienie do prokuratury jak zostało zgłoszone pana dolkowskiego i jego kampania na pieniądze spółki państwowej . Artykuł powyżej .
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 6

Uczepiłeś się tych plakatów i nie odpuszczasz. To Ci tylko powiem, że wójt wydaje znacznie większe środki na auto promocję. Co oczywiście jako wójt może robić, tylko w takim razie nie rób zarzutów kontr-kandydatom, że również próbują się reklamować w ramach możliwości. Powodzenia na debacie.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 5

Hejt na Kalkowskiego zawsze usprawiedliwiony - . Bądźmy sprawiedliwi dla wszystkich . Jeżeli chodzi o debatę to mam nadziej że się przygotuje i odpowie skąd chce wsiąść kasę na światłowód we wszelkich wsiach i jak chce zrealizować zjazd z S6 w Bojanie - chyba że jego kolego pan H będzie odpowiadał stary kumpel wójta któremu zablokował Panatonii i chłop się obraził
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 1

Debata jest - Kalkowski już potwierdził, czekamy na Dolkowskiego - będzie naprawdę ciekawie , będzie transmisja czekam z niecierpliwością
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 1

A Wójt to nie wykorzystuje środków publicznych na PR chociażby przez Lesok czy prowadzenie profilu na Facebook, który zawiera 90% zdjęc Wójta i pochwał. Uświadomcie sobie, że to też kosztuje i to nie małe pieniądze. To nie są filmiki nagrywane z smarfona...
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 5

Zgłoś zawiadomienie do prokuratury
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 2

Oj chyba się Panu Pawłowi nie uda...
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

Niesamowite jak szybko rozchodzą się niepomyślne wieści o kandydacie

Połączcie kropki. Pomaska pisała o tym dwa miesiące temu i dopiero teraz jak jest druga tura zgłosiła to do prokuratury? Przecież to śmierdzi z daleka. Czemu odrazu nie poszła? A no temu że w sądzie przegra ale będzie już po wyborach więc wystarczy im rozgłos polityczny. Już niedługo okaże się gdzie w gminie działkę dostała Pomaska i jak jej GPK media doprowadza. Tak się dzieję z każdym politykiem. Kalkowski ich zwyczajnie kupuje tak jak Mieczysława Struga(działka w Koleczkowie) a media za nasze pieniądze pociągnięte.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 8

Masz dowody zgłoś odpowiednim służbą o nadużyciach . Jeżeli chodzi o łączenie kropek do Dałkowski oraz jego sztab jako jedyni prowadził kampanie polegającą na hejcie , obelgach , gratulacje dla pozosytałych kandytatów( Bubacz, Grubba, Kalkowski) - nie było słychać żadnej nienawiści , rzucanie oskarżeni bez pokrycia BRAWO, i wielki szacunek dla nich. Oczywiście nie uwzględniam żadnej opinii na forum Trójmiasto -bo to nie jest źródło rzetelnej informacji. Szkoda, nie było debaty w pierwszej turze , może wynik byłby inny i w II turze wystąpiła by jedna z Pań.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1

To bardzo ciekawy wątek tej sprawy. Serio Strug dostała gratisy?

Niedługo kalkowski przekupi dwóch radnych i będzie dalej kradł ile wlezie... tępy naród...

Wiesz co ukradł to wybierz się do prokuratury
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 4

Tego się już czytać nie da, ta brudna kampania Dolkowskiego coś okropnego. Hania, Aga i Rysiek jakoś potrafią, a u Pawła Zawiadomienie na niego do prokuratury, Hirsch, z którym lata po domach, jego komitet i Mionskowski przepraszają Kalkowskiego za nieprawdziwe informacje, a szczują go tutaj dalej.
Byłem w I turze za Bubacz, ale nie jestem ślepy i w II głosuje na Kalkowskiego w połączeniu z nową radą to będzie rozwój Bojana. A na Dołkowskiego już po spotkaniu z nim w czas i smak patrzeć i słuchać go nie mogę, potrafi się tylko szczerzyć, a pustkę ma w głowie, co pokazał na spotkaniu. Oddaje świadomy i obiektywny głos.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 8

Mial Kalkowski dwie kadencje. Nic nie robił.
Mój głos ma Dołkowski. Jak nic nie zrobi to nara w następnych wyborach
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 8

Widsc merytorycznie komentarz wgl sie nie broni. Tak wlwsnie wygladaja arguemnty jednej strong oparte o nic. Trzeba byc slepym zeby nie zauwazyc

Po tym maglu, który tu powstał stwierdziłem, że jednak odpowiedni będzie Kalkowski.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 7

Ten człowiek z Braniewa, który twierdzi że mieszka długo w Kielnie do teraz się tego wstydzi.

Na swoim koncie FB, w zasadzie obu kontach - nadal przedstawi się jako mieszkaniec Gdyni. Zameldował się u nas dopiero miesiąc temu.

Pan czas zmian obiecywał światłowód bo wiedział że już jest w trakcje realizacji przez obecnego wójta. Właśnie obejrzałem filmik na stronie obu Szemud i pierwsze prace budowlane za 4-5 miesić. No tak szkoła w Koleczkowie ogłoszona styczeń luty z halą przez gminę. To pani startująca w koleczkowie z Czas zmian obiecywała jej budowę (wiedząc że już są projekty). No nie ładnie tak.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 6

Ludzie nie dajcie się nabrać na te hołdy pochwalne dla Kalkowskiego. Dziadyga wynajął profesjonalną firmę, która pisze o nim słodko i ociepla jego wizerunek

Nie musiał wynajmować firmy. Znajomi, sztab, i pewnie deweloperzy naparzają z anonimów. Na grupie Bojano członkowie Koinonii Jan Chrzciciel nawet piszą mu pieśni pochwalne zapatronat na tym ich festiwalem. O i jest też żonka dewelopera, która wychwala Kalkowskiego. Wszyscy bezinteresownie...

Tomku Miąskowski chyba Cię suty rwą..
Lepiej napisz czy masz już wezwanie do prokuratury w sprawie swojego ziomeczka
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 9

Właśnie ktoś mi wysłał to forum. Po pierwsze naucz się pisać poprawnie nazwisko po drugie nie mam czasu na te bzdury które tu się wypisuje. Jakoś na FB piszę co uważam z imienia i nazwiska i nie mam z tym problemu tak jak większość na tym forum. Nie twierdzę też że Dołkowski jest idealny ale jednocześnie nie życzę nikomu aby musiał przechodzić przez to co moja rodzina przechodzi przez Wójta Kalkowskiego. Gdyby ktoś się wczytał o co chodziło o pozwie w trybie wyborczym zauważył by że chodziło tylko o słowa "włodarze walczyli o to zeby ten zakład powstał w kielnie" Faktycznie nie walczyli ale jednocześnie nie zrobili nic żeby nie powstał i gdyby nie determinacja mieszkańców już by sobie pewnie smrodził. Jak widać po tym co tu się dzieje to widać że nie tylko ja mam takie zdanie że trzeba Wójta zmienić
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 6

Czyli kłamał Pan. Dobrze że głośno Pan mówi i się z tym nie ukrywa.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 10

Pani Soltys widze tez zmienila retoryke na swoim profilu i dzisiejsze posty ewidentnie wskazuja na uwielbienie wojta, czego wczesniej nie bylo. Cos zaczyna smierdziec, raczka raczke myje. Zwlaszcza ze jest wspierana przez Koinonia Jana Chrzciciela, mozna znalezc jej wypowiedzi jako uczestniczki. Ewidentnie utwierdzam sie w przekomaniu ze bez zmiany wojta, bedzie dalej kolesiostwo na calego.

Wy od Kalkowskiego myślicie, że pozwami i wygranymi coś zmienicie? Jedyne co to daje to pośmiewisko. Mnie osobiście takimi działaniami i tym nagłym odpaleniem na forum przekonaliście aby pogonić Wójta ze stołka.

Proszę przeczytać co ten Pan powyżej mówił o wójcie. Mówił rzeczy które nie miały miejsca. Nakręcały hejt wokół wójta a okazało się że były to kłamstwa. Dlaczego Pan Tomasz to robił a teraz jest w Lew czas zmian jako członek komisji wyborczej

Pani Bubacz mówiąc że nie popiera nikogo. Popiera według Ciebie Wójta. Super Logika skoro nie idzie z Dolkowskim pod pachę to już wróg ? Dla mnie zrobiła to co najlepsze że ludzie mają sami zdecydować bo każdy ma swoją głowę i rozum.

Oficjalnie nie popiera. Koinonia wspiera wójta a sołtysowa się z niej wywodzi.
Taki układ daje większość w radzie.
Czyli Ryś dalej będzie robił co mu się tylko podoba.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 6

Taaa na pewno a w tej bajce był jeszcze smok. Zaczynacie już wymyślać teorie spiskowe aby tylko wyjść z tego. Pytanie co z debata jeden kandydat się określił a drugi ?

Zróbmy debatę z pytaniami od mieszkańców.
Czego wójt się najbardziej wystrzega. Na spotkaniach z wójtem nie można było zadawać pytań. A u reszty kandydatów była taka możliwość.

Z tego co się orientuję to były spotkania z mieszkańcami a nie debatą , po drugie każdy ma inną strategię z tego co mi. na spotkaniu z Kalkowski, po prezentacji swoje ugrupowania oraz zaprezentowaniu swego planu zaprosił na indywidualne takaż zwane w cztery oczy rozmowy z nimi i radnymi . Przestanie siać zament , jak dla mnie dolkowski boi się debaty i próbuje się z niej wymigać . Z tego co sie orientuję dzisiaj jest debata dwóch kandytatów na wójta chyba Choczewa nie pamiętam , izabacznie na czym polega debata- większość piszących chyba nie jest w temacie .
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

Norda fm jak i ttm prowadza wszystkie debaty w naszej okolicy gdzie jest druga tura nawet o prezydenta Gdyni. Na oewno beda pytac o niewygodne fakty obie strony. Jednak do tanga trzeba dwojga a jest jeden

Wojt Kalkowski potwierdził druga debatę. A jak tam Dolkowski ?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 5

Więcej palców w tyłek mu włożyć nie możesz?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 5

Jaki wyborca taki kandydat - jeden to tylko nienawiścią odp drugi to boi się że głupoty palnie na debacie . Widać że wyborcy Dolkowskiego nie potrafią usprawiedliwić ciszy pana Pawła co do uczestnictwa w debacie to rzucają obelgi na ludzi którzy oczekują jasnej deklaracji co uczynił już dawno Kalkowski . Niestety brak uczestnictwa tylko dyskredytuje jednego z kandydatów .

Nie zgodzę się. Jak może być realna debata skoro dziennikarze nie są niezależni???
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

Napisz kto by miał przeprowadzic debatę - może Tv Republika - unikanie debat przypomina mi pana Kaczyńskiego . Niestety ale wszystkie sąsiednie gminy uczestniczą w zorganizowanej debacie NIK nie ma problemu tylko jeden pan

Problem ma Rysio.
Był pewniakiem. Po utracie połowy radnych ze**ał się w gacie i próbuje wszystkiego co mu pomorze.
Dobrze wie że jak przegra do dobiorą mu się do tyłka.

Trzaskowski też unikał
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 5

Wojt nie ma ochrony żadnej jak poseł. Więc jak cos masz to lec do prokuratury.

Wójt Kalkowski to sobie może potwierdzać. I tak już te wybory przegrał. Żula z pod budy z piwem by ktoś jako kontrkandydata wystawił to by Rysiek z nim przegrał

Więcej takich komentarzy poproszę. Widzisz w gminie mieszka wiele osób która ma większy poziom wymagań niż Ty.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3

Ja wymagam aby Wójt z naszych środków nie finansował sobie asfaltu pod dom albo prywatnych uczelni. Wymagam też aby chociaż zapytał czy mieszkańcy chcą z Bojana zrobić drugie Banino.

Obejrzalem ich debate dzis innej gminy i sa bardzo obiektywni a ktos szuka pseudo wymowki

W dodatku się uczy za nasze pieniądze.
Teraz wszyscy pracownicy gminy robią wszystko, że by wygrał bo się boją o posady.
Radnych się pozbyliśmy, teraz zostało tylko postawić krzyżyk w odpowiednim miejscu.

A ty w kółko o tej debacie

A wg chcecie ich unikac dlaczego? Az tak sie boicie jej skkro macie tyle afer i dowod? To niech pan Pawel je przedstzsi

Poprostu mamy już dość słuchania bzdur Kalkowskiego I jego cwaniactwa.
Jego czas już dobiegł końca, czas na rozliczenia.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 4

Ta debata w tej NORDa to też pewnie ustawka Kalkowskiego, bo już chyba 10 wpis tutaj jest o tym, że ktoś to oglądał i jest mega super i uczciwa. To już widać jaka ona będzie uczciwa skoro o tym musicie pisać kilkanaście razy.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 6

A co może być ustawione ? Śmiechu warte

Bo to by była pierwsza ustawiona debata w Polsce...xD
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

A co może być ustawione ? I dlatego inni kandydaci w gminach idą bez problemu tylko u nas widać próby ucieczki od niej
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0

Śmiechu warte - trole Dolkowskiego się odpaliły na maksa . Czytać tego się nie chce wałkują ciągle te same tematy. Jak dla mnie każdy oczekuje debaty aby posluchac jak spostrzega rozwój naszej gminy . A wy ciągle się wykręcacie po przykryciem afer Kalkowskiego . Naprawdę żenujące usprawiedliwienia . Nie bronię Wójta ale postawa pana Palwa świadczy o braku jakiekolwiek wiedzy wiedz zarzuca forum swoimi oskarżeniami. Gratuluję strategii

Ależ bagno tu zostało zrobione. Naprawdę konstruktywna dyskusja. Poziom dna

Rozliczymy!!!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Rysiu,,to cwaniak, który pokaże ,co potrafi w kolejnej kadencji.Pójdzie na całego,bo to będzie jego ostatnia kadencja.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 3

Ciężko powiedzieć nie ma większości w radzie , więc będzie musiał się z nimi liczyć . A patrząc na nasze panie radne to będą na bieżąco informornowac wątpię aby szły na układy dlatego przestań siać zament - widocznie w ciągu dnia piszesz na forum a wieczorami niszczysz plakaty to jest dobieri i**otyzm zaznaczę że mieszkają również rodziny z dziecimi i oglądają wasze bazgroły przykre że kampania obrała taką taktykę .

Radni A.Bubacz już są z wójtem (więc ma większość)
Która ma nadzieję że wskoczy na wójta w następnej kadencji.
Jedyne wyjście zmiana i rozliczenie za wszystko.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 5

A Tusk dogadał się z Kaczyńskim XD
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Poczekajcie. Widzialem gdzies piekne slowa Pani Moniki Brzeskiej "przy urnach rozliczcie prosze wójta Ryszarda Kalkowskiego - nie z ilości rzekomo posiadanych działek, km asfaltu pod domem czy ilości domniemanych kochanek...". Powiem tak, w każdej plotce jest nutka prawdy, a co oczy wielu ludzi widziały w Lubiczówce pare lat temu tego nie zapomną i to nie były jakieś halucynacje ;-) Także jak to jest z tymi wspaniałymi rodzinami stojącymi u boku, ile to dzieci wójt ma? Pogubiłem się. Jak długo będą nam mydlone oczy jak to pięknie wszystko wygląda, jaki wójt cacy?

Ocknijcie sie z marazmu bo skończymy jak Gdynia, gdzie latami układy i układziki, rączka rączkę myje, wkońcu zostało to rozbite, ale o pare lat za poźno.

Kilka lat temu była głośna afera rozporkowa w gminie. Pewnie o tym mowa

Patrzeć komuś do łóżka to już na prawdę czyste chamstwo.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 5

Do łóżka nikt nie patrzy, to się działo na oczach mieszkańców oficjalnie. Zero skrupółów mimo że piastowane było wówczas stanowisko wójta. Było to obrzydliwe. Zero zachamowań.

Widziałem post Pani Brzeskiej na Facebook. Kupa śmiechu! Zablokowała możliwość komentowania, bo już zaczęły się pojawiać niewygodne komentarze. Czy jest to kampania prowadzona jak napisała w poście w sposób uczciwy i przejrzysty? Nie sądzę. Skoro napisała już co myśli to jeżeli oczekuje merytorycznej rozmowy, to oczernianie Pana Dołkowskiego jest co najmniej nie na miejscu.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 6

Afer obecnego wojta jest troche, dodatkowo nie sluchal mieszkancow, ostatnio dzialo sie tak wiele, ze dokladnie przypominalo mi to Gdynie, wszystko na raz, byle przed wyborami. Gdynia powiedziala dosc ukladom, mam nadzieje ze i my przejrzymy na oczy i powiemy dosc i dokonamy wkoncu zmian.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 4

z Wiki:- Afera kontrowersyjne zdarzenie prawne, związane z przestępstwem, często upublicznione w mediach, o dużym zasięgu oddziaływania.
Te afery to tylko w świadomości niektórych speców od siania plot. Byłyby afery był aby policja CBA czy inne urzędy. A tego w gminie nie ma. To że wójt się dokształcił za nasz piniądz to chwała mu za to , skuteczniejszy w pozyskiwaniu kasy jest. Budżet 12 lat temu mniej niż 50 milionów teraz prawie 200. Jest różnica, jest. W pewne grono niestety naszych bojańskich podjudzaczy, nie w smak sukcesy, wolą z PiSowskim kombinatorem się układać...

Z ciekawości poszukałem- już kolejny raz ktos tu o tym wspomina. Komentarze widzę za i przeciw-raczej nie chodziło o dyskusje.Pani jedna z nielicznych odważna- jasno sie zadeklarowala. Ake nie dziwi mnie to- jest z wojta komitetu. Oczernianie Pana Dołkowskiego?Nie znalazłem. Mówi tylko o braku doświadczenia-to akurat prawda.

Obecny wojt obejmujac stanowisko tez nie mial doswiadczenia. Wiec to nie jest główny wyznacznik.

Kłamstwo. Miał. Był radnym przed objęciem urzędu.

Dołkowski mieni się niczym Stan Tymiński swego czasu. Człowiek tajemniczy, ciekawy, z czarną teczką. Ale poznając go bliżej okazuje się że już tak kolorowo nie jest. Mieszkańcy Kielna się na tym przebierańcu poznali. w Grudniu wpada do parafii duża dotacja... (od kogo? przypadek?) Później pan D najlepszy parafianin!? Tak, a reszta gminy się nabiera na te jego filmiki... Ten człowiek niczego nie może obiecać, bo nic nie wie , ustawy samorządowej nie zna... , ładnie się uśmiechnie, chryzantemy potrzyma.
Tak jak w piosence...

Chryzantemy złociste
W półlitrówce po czystej
Stoją na fortepianie
I nie podlewa ich kufa nikt..

Taki obraz pana D.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 4

Największe doświadczenie zdobył przed aferą w P.O.R.D

Trzeba głupim albo ślepym, żeby głosować na Ryszarda K.

Sam chciałeś... a więc PORD. Proszę o przedstawienie czegokolwiek dowodów , aktu oskarżenia, zeznań świadków, czegokolwiek co świadczyłoby o tym że RK był winny, przyjmowania lub dawania łapówek?. Tylko bez domysłów, powielania opinii osób zawistnych...itd.
Sam winny , skazany w tej aferze został uniewinniony po 3 latach...

Anonim, Ty i głupi i ślepy, frustrat do kwadratu. Masz dowody na cokolwiek do do prokuratury, jak masz jedynie domysły to do piaskownicy babki lepić. Tam Twoje miejsce.

No tak, wychodzi na to, że kombinować to trzeba umieć. Wójt jest w tym mistrzem. Również w zamydlaniu oczu i dobrej bajerze.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 4

Świadek koronny. Czyli taka menda co żeby siebie wybielić wsypie innych.

A Ty wszystko wiesz ? Podasz informacje ?

Fantastycznie, idź w tym kierunku, książkę napisz... . Tylko pomawiać, mamić i spiskować. Zero konkretów, tak myślałem. Może dobrze, zajmij się rozdzielaniem stołków w gminie... to Ci najlepiej wychodzi. Na tym polega kampania kontrkandydatów RK, tylko bzdury wypisywać... sami się prześcigacie w kłamstwach. Za jedno Wasz idol pan H już musiał przepraszać...
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 5

Przepraszal za jeden, bledny wyraz, a to roznica, gdyby zamiast wywlaszczac napisal kupowal od ludzi za 1zl, to nie byloby przeprosin. Co nie zmienia faktu ze 1zl to zenada za ziemie. Jak wojt taki cwany, to ja poprosze od niego kawalek pola za 1zl. Dalby, odsprzedalby?
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 3

A on to wywłaszczał na siebie czy na gminę? Na swoją drogę czy na gminną? Najpierw ludziska pretensje, że dróg nie ma i wszyscy psy wieszają, a jak robi czy w Karczemkach czy w Bojanie, Kielnie to zaraz "kradnie". I tak źle i tak niedobrze, ale kłamca i złodziej mimo że nikomu nic nie ukradł, jakby ukradł to pewnie byłby skazany... ale skazany nie jest, dziwne.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3

czytałem wyrok i nie było tam jednego wyrazu. Dalej próbujecie mamić i pomawiać. Na nic nie macie oparcia w faktach i argumentach co potem wychodzi w sądzie.

A i jeszcze jedno. Obecny wojt jak nikt wykorzystuje ustawe ZRID, zabierajac ziemie, niby w imie prawa. Nasza gmina to ewenement w calym powiecie pod tym katem. Rozumiem, ze to tez jest aspekt do pominiecia?

Czyli, zgodnie z prawem. Samozaoranie - level master.

On nie kradnie, odkupuje za 1zl ;-) a jak nie da sie za 1zl bo nie ma jelenia to jedzie ZRiD. Czyli dziala w bialych rekawiczkach

Kali jak dla ciebie to takie super, to wez mi troche odsprzedaj ziemi po 1zl, nie pogardze.

Aby wytrącić ten d**ilny argument kolegom Kalkowskiego, którzy tak tu się rozpasli na forum, to lepiej pisać, ze się z polityką Wójta nie zgadzamy. Znowu się odpalił kolejny w stylu "albo pozew albo siedź cicho".

Swoją drogą na Wójta jest tu jechanie od przynajmniej 4 lat. A teraz Ci co jadą na wójta i jego polityke to nagle są nazywani trollami Dołowskiego XD To jest dopiero samozaoranie. Rozgryść trolli wójta to można w 5 minut. Obrońców Kalkowskiego nigdy tu nie było bo całe Bojano ma go dosyć, a nagle znalazła się ich cała rzesza :D
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 5

Zgodnie z prawem. PiS tez zgodnie z prawem wdrożyło "Polski Ład" - zabrało środki gminom, zmieniło szereg finansowania z Państwowego na Gminne/Samorządowe. Czyli tez zgodnie z prawem... i co napiszesz że nas okradło, że znalazło jeleni? Tak wygląda rzeczywistość. Chodnika między Bojanem a Koleczkowem nie ma... tam gościu chciał 200 zł za m2 i jakoś wójt go nie wywłaszczył... ciekawe czemu..., czyżby zaczął przeglądać rocznik statystyczny i że już za dużo wydał "1zł", że przoduje w powiecie!? Chyba nie, są ziemie o które trzeba wywłaszczyć albo się dogadać bo są inne potrzeby, między innymi prawo budowlane, drogowe itd. Ale pewnie Cię to nie interesuje... bo walić na lewo i na prawo, że złodziej i kłamca jest bardziej w Bojanie na topie... to karierę robisz... .

Czyli Wojt działa zgodnie z prawem poprawia stan dróg masakra.

Może dlatego że chciałem Bubacz na wójta. A między Kalkowskim a Dolkowskim. To wolę Kalkowskiego.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 9

Chodnik miedzy Bojanem a Koleczkowem to od lat slyszymy ze to nie sprawa wojta, wczesniej wojewodztwa, teraz powiatu i tam nalezy zglaszac uwagi.

Trole są tak inteligentni, że wierzą nawet w bociana, że dzieci przynosi.

Już się uspokój bo Ci żyłka pęknie. Idź pisz na forum Kielno, jak Ci tak bardzo retoryka mieszkańców Bojana przeszkadza.

Fakt, trochę się nerwnąłem jak tu takie bzdury ktoś wypisuje. Wjechały proszki, jest lepiej. Sama retoryka mi nie przeszkadza, nawet ją rozumiem i po części podzielam... ale stop zakłamaniu i manipulacji. Dzięki za troskę.

Zero konkretów? A jak go w kajdankach wyprowadzali z gminy to co na to powiesz?

Najlepszy numer to Grażyna z Szemuda odwaliła, była przeciwna wyburzeniu Domu Nauczyciela (gdzie aktualnie znajduje się Komisariat Policji). A teraz zmieniła opcję i głosuje na Ryszarda. Czyżby miała kłopoty z rozpoznawaniem rzeczywistości. A ja na nią głosowałem jako kandydatkę na radną.

Inne tematy z forum

Koinonia Jan Chrzciciel Bojano wspólnota destruktywna czy.........No właśnie co? (693 odpowiedzi)

Przez roku czasu wraz z żoną uczęszczałem do domu modlitwy wspólnoty Koinonia Jan Chrzciciel z...

Jechowi przy ul. Św. Józefa (82 odpowiedzi)

Słyszałam że znajduje się tam jakaś sekta jechowych którzy notorycznie śpiewają na pół bojana co...

Turyści z ciepłych krajów w Bojanie (6 odpowiedzi)

Wie ktoś może skąd ich tylu ostatnio się pojawiło w Bojanie?