Jeśli chcesz coś osiągnąć w życiu to jest to dobry wybór
Witam, już minął jakiś czas kiedy zdałem maturę w IX LO i muszę przyznać,że był to najbardziej trafny wybór w moim życiu Trafiłem na okres zmian,tj. kiedy zaczynałem moją przygodę z IX LO,większość kadry pochodziła jeszcze z dawnego ustroju,a kiedy kończyłem była już odmłodzona.Rzeczywiście macie trochę racji o zaściankowym myśleniu dyrekcji.Niemniej jednak szkoła to ludzie.Od zawsze dziewiątka słynęła za tego że nie ma żadnych waśni między uczniami,a przyjaźnie pozostają na całe życie(tak było u moim przypadku).Z przeciętnego bardzo ucznia,który jakimś tam cudem zdał egzaminy do IX LO,stałem się naprawdę inteligentnym człowiekiem-sorry za skromność:P ale potem bez problemów dostałem się na Prawo w GD,studnia choć b. ciężkie również skończyłem z bardzo dobrym wynikiem.W trakcie studiów jak jakiś profesor usłyszał że kończyłem IX LO to zupełnie inaczej do mnie podchodził,z większym szacunkiem.Po studiach dostałem dobrą pracę w zawodzie i puki co nie narzekam.W IX nauczyłem się uczyć,wydoroślałem i spotkałem przyjaciół na całe życie. Aaa i zwiedziłem pół Europ (Niemcy, Włochy, Hiszpania, Austria). Myślicie że to moje prywatne i odosobnione zdanie - spytajcie innych absolwentów:)