Jestem młoda

mieszczę się w granicy wieku 18-32
iiiiiii...
swoje komórki jajowe spożytkuję jedynie w małżeństwie.

irytuje mnie i oburza ta reklama powyżej.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 13

Re: Jestem młoda

Jak to do mnie to już ci śpieszę z wyjaśnieniem :
Ksiądz to człowiek. Człowiek to zwierzę stadne. Najlepiej czuje się w grupie : stado , rodzina. To stado daje poczucie bezpieczeństwa i chroni taką jednostkę , ale i ta jednostka ma poczucie przynależności do tej grupy , stada i czuje się w obowiązku stanąć w obronie gdyby to stado było zagrożone. Każda z nich posiada też tak zwany instynkt samozachowawczy. To razem wzięte do k.py powoduje iż jednostka nie pozwoli zrobić krzywdy i nie będzie działać na szkodę stada, dopóki nie zobaczy że może zmienić je na inne bardziej odpowiednie , silniejsze. A już na pewno nie można od niej żądać, aby pozbyła się instynktu samozachowawczego i działała na własną szkodę. To chyba wiele wyjaśnia?

A co do "jestem katolikiem ale Bóg złych posłańców wybrał "
Nie wiem co ci odpowiedzieć :(
To tak jakby jakieś dziecko do mnie podeszło i powiedziało: Prosiłem o rowerek , a św.Mikołaj przyniósł mi otwieracz do butelek.
I co byś chciał za odpowiedź:
- Nie ma św.Mikołaja
- Jest św. Mikołaj , ale tylko jeden siedzi w Laponii i w jeden wieczór całego świata nie obskoczy więc tak na prawdę to ,starzy robią prezenty dzieciom , a w tym roku wujek pekao nie pożyczył i starym starczyło tylko na otwieracz.
- Jest św.Mikołaj dziś dostałeś otwieracz bo mikołaj chce zrobić niespodziankę więc zbiera kasę i za 90 lat to ci da takiego wypasionego górala z przerzutkami że wszyscy w szkole będą zazdrościć - ze złota będzie.

Wybierz sobie lepszą prawdę tak jak Neo tabletki w matrixie wybierał.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

No, nie ma :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja już w niej jestem od dawna :D

Ale Mikro przyznaj, drugiego takiego to tu nie ma :P

3:2

Ilonka, uważaj, bo Cię wdr zapakuje do tej samej szufladki ;)

wdr - Ty za to jesteś jedyny w swoim rodzaju na tym forum.

Myślę, że nic piękności Mikro nie szkodzi bo się nie złości :)
Faktycznie, nie znasz Mikro

kończyłeś psychologię ;] ?

Karne :)))

@mikro "....nie znasz mnie..."

to słyszę z twoich "ust" już któryś kolejny raz. Tak nie znam cię osobiście (chyba) , ale na podstawie ......set wypowiedzi na forum już sobie zdążyłem ciebie zaszufladkować do odpowiedniej grupki. Nie jesteś tam sama bo i grupka nie jest jakoś nad wyraz oryginalna, raczej taki popularny typ wielkomiejski więc mam mniej więcej pojęcie o tobie wyrobione na podstawie także innych osób z tej szufladki.

A każde kolejne "nie znasz mnie" tylko utwierdza mnie że pasujesz do tej właśnie szufladki w której cię umieściłem. I wiedz, że nie roztoczysz tym wokół siebie aury tajemniczości tudzież niebanalności, ani nie zmienisz sobie szufladki.

Puenta jest taka że złość ci szkodzi. :P
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Otwórz oczy chłopie :D ja biorę pod uwagę 10 przykazań + wiele innych swoich zasad moralnych i etycznych :) Nie ufam ludziom w koloratkach i nie będę ufał człowiekowi co zamiast źrenic ma piktogramy dolara czy też euro :D Powiedz mi jak ksiądz może powiedzieć że winnym za molestowanie dzieci przez duchownych jest dziecko? Jak może nakłaniać ludzi że zajęcia polegające na nakładaniu condoma i ich degustacja przez 8 letnie dzieci jest w porządku :) Zaraz pewnie zagrozisz mi jakąś ekskomuniką albo chrztem w jordanie, ale człowieku zrozum że jestem katolikiem ale Bóg złych posłańców wybrał :)

Wdr-ku, nie znasz mnie, więc sobie daruj, bo nie wiesz, co mi szkodzi bardziej ;)

Nie komentuj.
W d. r. wraca do swej poprzedniej formy.
Cokolwiek, byle zjadliwie.
Szkoda. W lepszej formie wdr wydaje się znośny ;)

To się chociaż uśmiechnij, bo złość urodzie szkodzi ;)

Nie skomentuję.

redukuje poziom do rozmówcy nie chcę byś czuła dyskomfort ;]

Ja zastanawiałam się nad oddaniem mojego jajeczka gdy widziałam jak bardzo moja siostra pragnie dziecka ... nie dla pieniędzy nie dla siebie, dla kogoś... były to tylko rozmowy co by było gdyby :) Ostatecznie siostra urodziła dwoje dzieci, gdzie jestem matką chrzestną :)

Niech każdy decyzje zostawia sobie, niech nie decyduje za kogoś!!! Każdy ma swoje sumienie, bądź go nie ma i niech decyduje o swoim życiu !!!
Nie pozwolę aby decydował o nim ani ateista, ani katolik ani islamista czy jakiego przedstawiciela religii sobie wybierzecie :D

Ja mogłabym wychowywac dziecko partnera, albo dziecko osób których znałam, nie byłabym w stanie podjąc się opieki nad dzieckiem, które nie wiem jakich miało rodziców... zdaję sobie sprawę, że jest to okrutne ale nie mam zamiaru mówic czegoś pod ludzi. Geny i wychowanie warunkują temperament i charakter dziecka a gdyby okazało się, że dziecko sprawia problemy wychowawcze i to poważne to co spakuje je i oddam, czy może wystawię na ulicę. JA bym nie mogła, ale jeżeli ktoś się decyduje to podziwiam.

Każdy powinien wiedziec na co mu pozwalają jego zasady i tak postępowac, nie narzucac nikomu swojego zdania jeżeli jest to zgodne z prawem i nie krzywdzisz przy tym innych osób.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Mogłeś wymyślić coś bardziej oryginalnego - widzę, że wracasz do starej normy.

@Mikro
Następnym razem jak będziesz szła do mięsnego po kurze łapki to się szarpnij i spytaj czy mają serca drobiowe. Kładziesz potem takie koło laptopa odpalasz komputer i czekasz. Jak już skończy to czytasz zanim wciśniesz wyślij. ;P

Majka, mi chodzi o sformułowanie - można zrobić coś, co podyktowało serce, ale przeczytać?

Zanotowałem.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

@Mikro - przecież była mowa, że wdr się zmienił ;-)) też ma chłop serce :-)

@randall - każdy ma prawo do własnego zdania i jego wyrażania, ale nie obrażaj przy tym innych

mało mnie zajmuje płeć tej osoby - prostactwa tolerować nie zamierzam. Tyle w temacie. Niech trzyma ta osoba temperament na wodzy,
skoro nie potrafi dyskutować.

wdr, co Ty pleciesz? Jak można "przeczytać, co Ci serce podyktowało"?

Inne tematy z forum

PANOWIE po pięćdziesiątce :) (87 odpowiedzi)

Może tutaj bywają NORMALNI panowie po pięćdziesiątce, którzy chcieliby nawiązać znajomość z...

prysznic czy wanna? (17 odpowiedzi)

Remont łazienki....łazienka jest nizbyt duza....Musze wybrać jedno z dwu... Dając swoje uwagi nie...

Swing party (28 odpowiedzi)

Mam ochotę coś takiego zrobić u siebie tylko gdzie szukać chętnych