Jeżeli chcesz zrobić badanie usg ciąży to nie u tego lekarza.
Lekarz miły, ale na tym koniec. Cena wykonania usg ciąży 100 zł, czas badania max. 10 minut. Badanie w tym gabinecie musiałam zrobić ponieważ nie było wolnego terminu tam gdzie wykonuję je zazwyczaj więc mam porównanie co lekarz może zmierzyć, zbadać i spodziewałam się że to standard przy takim badaniu. Nie jestem specjalistą więc nie wiem czy Panu doktorowi brakuje umiejętności, brakowało czasu, czy może aparat jakim wykonywane było badanie był z czasów kamienia łupanego. Zazwyczaj miałam m.in. mierzone:
1. tętno dziecka - tu tylko odpowiedź, że bywa ono zmienne w zależności od nastroju.
2 Przepływy tu nawet lekarz o tym nie wspomniał, a wydaje mi się, że to ważne w 39 tygodniu ciąży.
3. Ilość wód płodowych (to była główna przyczyna mojej wizyty ponieważ były one na granicy) - lekarz chyba nie miał możliwości zmierzyć (ten parametr to chyba tzw. AFI) skończyło się tylko na pokazaniu palcem: "o tu ma Pani wody płodowe, o i tu też więc jest ok"...
Ekspresowo wydrukowane 3 fotki i do kasy... Pieniądze wyrzucone w błoto.
Na koniec na plus należy dodać, że to jedyny gabinet w Gdyni do którego zadzwoniłam i mogłam się umówić na ten sam dzień (ale chyba już wiem dlaczego).
1. tętno dziecka - tu tylko odpowiedź, że bywa ono zmienne w zależności od nastroju.
2 Przepływy tu nawet lekarz o tym nie wspomniał, a wydaje mi się, że to ważne w 39 tygodniu ciąży.
3. Ilość wód płodowych (to była główna przyczyna mojej wizyty ponieważ były one na granicy) - lekarz chyba nie miał możliwości zmierzyć (ten parametr to chyba tzw. AFI) skończyło się tylko na pokazaniu palcem: "o tu ma Pani wody płodowe, o i tu też więc jest ok"...
Ekspresowo wydrukowane 3 fotki i do kasy... Pieniądze wyrzucone w błoto.
Na koniec na plus należy dodać, że to jedyny gabinet w Gdyni do którego zadzwoniłam i mogłam się umówić na ten sam dzień (ale chyba już wiem dlaczego).