Jimmy

Nie do końca masz rację- dzieci mają wrodzony mechanizm nauki języka, wiedzę o właściwościach systemu językowego w ogóle- taką samą dla wszystkich języków- tak przynajmniej uczą nas w szkole...Ale oni uczą nas tam różnych dziwnych, niekoniecznie prawdziwych rzeczy....
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

TO NIE PRIMA APRILIS - do sprawy Kołaka

Napisał do mnie w sprawie Kołaka niejaki Muniek Staszczyk - ten z T LOVE (www.t-love.pl)...chociaz sam dal sie wciagnac do ekipy europropagatorow, to w sprawie Kolaka wyrazil swoje glebokie oburzenie tym ze w ten sposob potraktowano eurosceptyka wyrazajacego swoje poglady!

No wlasnie

Kamena, jak sama mówisz w szkołach uczą nas różnych dziwnych rzeczy, naljepiej zeby zgadzało się z linią władzy, to wtedy jest dobrze, a jak wykładowca sie stawia no to się go wtedy uziemia, przykład: profesor Adam Karpiński z filozofii za niepoprawność polityczną o czym się w ogóle nie mówi został pozbawiony profesury. Oto co zrobili mu inni profesorowie i doktorzy - pseudonaukowcy!!!!! A teraz może mu przywrócą profesurę bo brakuje kadry profesorskiej(!!!), więc na tym jak sama widzisz polega naucznie. Skrajnym przypadkiem idelogicznego nauczania jest ekonomia - matko boska, no przecież tam uczą darwinizmu społecznego, totalnie piorą tym studentom mózgi!!!!! Uczą że ekonomiczne eksperymanty Balcerowicza są dobre i że 5000 rocznie samobójstw w tym wiele zapewne z powodu reform tego pseudonaukowca to tylko koszty transormacji

Klaudi proszę ja ciebie

słuchaj Klaudi, Muniek Staszcyk to jeden z tych poprawnych politycznie artystów i jego wypowiedź na temat tolerancji nic tu nie zmieni. Jest konformista, który oderwał sie od swoich korzeni, patrz: jego dzisiejsza "muzyka", inna sprawa to pioseneczki w stylu, że na świecie są faszyści, rozumiem ze spiewa tak jak wszyscy o skinheadach i dresiarzach, zamiast zaspiewać o faszystach typu Bush, Kwasniewski, Szaron, czy Soros, czyli jest tym takim wyluzowanym i tolerancyjnym piosenkarzem który utrzymuje istniejący system społeczny, system biedy i nędzy oraz wyzysku i zwraca uwagę na niebezpieczeństwa jednostowe jak wlaśnie lyse pały, zamiast pokazać ze największym niebezpieczeństwem są ci politycy co dziś napadają na każdy kraj który im sie nie spodoba. Pozdrawiam Jimmy White

Jimmy

albo ktory im sie spodoba ;) Z powodu ropy na przyklad .

Stworek

Tak oczywiscie, dlatego agresja na Irak. Natomiast wojenke w Jugosławii wywołano aby móc zbudować rurociąg nftowy, to samo Afganistan, no a przy okazji CIA zrobiło tam świetny rynek narkotykowy, Jimmy

Tja...

chyba NERKOtykowy :)

a Ty Pacjent!!!!

Dawaj na zieloną trawkę to rózowo Ci sie od razu zrobi ;)

Choć wolę chmielowy kolor, mam ochotkę

Pigula IF

no to idź sobie zaćpać jak nie masz nic do powiedzenia, bo nie podaleś żadnych argumentów przeciwko moim tylko jakiś bełkot wyluzowanego chłopaczka, który jest wielce tolerancyjny, ma wszycho gdzieś, bo po co się czepiać, czyli inaczej mówiąc wycięli ci krytyke w głowy, no to gratuluję, zyj sobie w błogiej świadomości... jak ci to odpowiada??? Tak w koncu jesteś wolny...hehehe szkoda słów jesli chodzi o wasze infantylne rozumienie wolności...

Piguła_If

:)
na zielona trawke ?
zabiore kocyk ;)

Jimmy

wyluzuj zdziebko ;)

ŁŁ00...

...Jezu, ale wykopaliska się pojawiły.Ave Jimmi.

Arletto

coś się stało z moją skrzynką - nic nie działa
staram się naprawić
albo nową założyć

Jimmi

- Chciałbyś aby swiat śliczny , sprawiedliwy zgodny z prawem .
Teraz już wiesz , że to jest dżungla , że prawo silniejszego , że prawo pięści (militarnej też) . Niestety tak już jest - zajączki są zjadane przez wilki czy to się komuś podoba czy nie i tak zawsze będzie . Możesz się wściekać ale lepiej pomyśleć co możesz zrobić ( sensownie) . Ktoś Cię na kilkadziesiąt lat umieścił w tym ziemskim łańcuchu pokarmowym , czy będziesz onym zajączkiem , lisem czy wilkiem po części od Ciebie zależy. Walka z wiatrakami??? -- no niby możesz tyle , że to "smieszno i straszno ".Niczego nie zmienisz . Don Kiszoteria nie w modzie Chcesz klepać biedę ?? .W modzie jest wygodne życie.
Nie napadaj na IF, ona rozumie lepiej niż Ty ten świat i to co nie tylko Ciebie otacza i tyczy . Woli się cieszyć wiosną , słońcem i tym co jest dobre . Po prostu żyć .
I to Ci chciała w swoim texcie przekazać . Troche Jimmy nie zrozumiałeś
Pozdrowienia z najstarszej gratki

Jimmy

Miało być : aby świat był śliczny , cos zjadło "był"

Hello Jimmy;-)

moze i masz racje z tym Munkiem...chociaz ja mam do niego troche sympatii...pierwszy raz go slyszalem jako 14 latek w 83 roku na festiwalu w slynnym klubie "odnowa" - dlugo zanim wyplyneli - wtedy nazywali sie T. Love Alternative...a poza tym zanim napisal ten list to go niezle opieprzylem za "europropagatorstwo" ...w sumie jako gwiazdor mogl sie obrazic...ale i tak napisal i to bardzo sympatycznie, bo przewaznie ci co duzo opowiadajo o "tolerancji" to sa tolerancyjni tylko wobec tego co poprawne politycznie...

At

A w czasie Wielkiej Okiestry SP wilki wrzucają do puszki 10 złotych i czują że już nie są takie złe, bo przecież dopomogły komuś. Zające też wrzucają 10 złotych i czują się lepiej, bo przecież już nie są takie słabe jeśli tyle ich i taka duża akcja i są efekty....
Tylko socjopaci postrzegają puszki WOŚP jako zwykłe czerwone plamy w krajobrazie i idą dalej, realizować własne cele. Dobrze jest być socjopatą.

z cyklu znalezione wśród maili...

życzę miłej zabawy!!!

Hej At

To wlasnie więdzy innymi od waszego gadania nic się nie zmienia( a jak juz to na gorsze). Zabili w was ducha walki, ducha chęci zmieniania czegokolwiek, no powiedzmy po za czynnościami rutynowymi, czyli założyć rodzinę, skończyć studia i mieć dobrą pracę, no czasem awansować, jak łaska szefa pozwoli... A tak po za tym klepiecie te same kocopoły, że nic nie zmienisz, po co się wychylasz, ciesz się wiosną... rzeczywiście. Powiedz to 2 milinom polskich dzieci które sa niedozywione, powiedz to samo 5 milionom bezrobotnych, choć w sumie to jest pewno jeszcze więcej. Tak słuchajcie dalej służbistów typu Myslowitz, rojek tam spiewa:Nie mogę zrobić nic - sterowany jestem wciąż. No a wy jak papugi powtarzacie, a wladzy o to chodzi. Nie wiem natomiast w jakim sensie ten ktoś kogo bronisz ma lepsze wyobrażenie o swiecie niż ja, no to bardzo ciekawe... Bo takie deklaracje sobie można mówić tylko ze tak jakoś bez konkretów, to wychodzi takie pustosłowie. Jesli ktoś taki jak on ma wg Ciebie lepsze wyobrażenie o swiecie bo nie dowiaduje się co się tak naprawde dzieje na świecie tylko cieszy się wiosną i nie przejmuje się że nas wszystkich zniewolono i dalej się zniewala przez dezinformację, no to gratuluję tak wąskiego empirycznego podejścia do sprawy. W języku filozoficznym nazywa sie to teoretyczny dogmatyzm, czyli np. Ciesz się chwilą ( w tym przypadku wiosną). Przez gadanie że się nic nie zrobi, popełniacie wszyscy błąd zaniechania z różnych względów(lenistwo, uleganie pozorowi prawdy i wolnosci dzisiaj, czyli zwykła głupota i inne tego typu przykłady), przepraszam natomiast za to że myślaŁem że chodzi tej osobie o co innego, jak mu chodziło o wiosnę a nie o cpanie to ok.

Jimmy

jasne
a Twoje gadanie uzdrowi swiat prawda ?
powodzenia

Pacjent

Na razie to mi pozostaje zachęcać aby się ludzie organizowali, nic po za tym. Nawet nie wiesz jaka to ciężka sprawa, szczególnie w naszym rozbitym, zatomizowanym społeczeństwie, doświadczenie mi to pokazało, pozdrawiam

Jimmy

aha ...
a kiedy przejdziesz od zachecania do bardziej konkretnych dzialan ? :)

Mart-Mart?

yuki-yuki? nooo dooobra, juz sie odbraziłam, ale szto ty diełasz że Ciebie niet? ani na kom. ani na gg ani hp? chlip!siem stęskniłam!^_^

RÓWNOŚĆ RÓWNIEJSZA

RÓWNOŚĆ RÓWNIEJSZA

Było referendum. No nie da się ukryć - przeprowadzono referendum w sprawie wejścia do UE. Chyba nawet za bardzo nie fałszowali... Czy można jednak to referendum nazwać uczciwym? No chyba nie za bardzo. Media publiczne prowadziły przez kilka lat za pieniądze podatników natrętną kampanię prounijną. Eurosceptycy nie byli początkowo w ogóle dopuszczani do mediów. Kiedy zaczęli napierać, zaczęto umiarkowanie dopuszczać niektórych do głosu. Była to jednak kropla w morzu. Poza tym praktycznie "monopol" w tej dziedzinie uzyskał Giertych i LPR. Nie wiem dlaczego przepuszczali oni mimo uszu stwierdzenia w stylu "sukcesy Irlandii w czasie 30 lat w Unii Europejskiej". Tymczasem Unia Europejska liczyła wtedy lat 10. W ogóle jednym z większych manipulacji jest ukazywanie EWG i UE (czy nawet Wspólnoty Węgla i Stali!!!) jako synonimów. A przecież Unia Europejska to nie jest tylko zacieśnienie współpracy w ramach EWG ale coś jakościowo całkiem innego. Przecież w takiej Danii nikt nie protestował przeciwko EWG (nie słyszałem nawet o jakichś małych grupkach) a przeciwko UE była połowa ludności. A gdy Dania weszła do UE (i to z zastrzeżeniami traktatowymi) to zaczęły się walki i strzelanina na ulicach Kopenhagi.
Pewien sołtys czy wójt stwierdził w TV, że głosował za wejściem do Unii "bo nie widział alternatywy". Możnaby powiedzieć że sołtys "powinien iść do lekarza - tego od oczu"...chociaż nie..Jeśli swoją wiedzę czerpał z telewizora, to rzeczywiście nawet z dobrym wzrokiem mógł tam alternatyw nie ujrzeć, bo rzeczywiście ich tam nie przedstawiano. Nie znaczy to jednak, że ich nie było.
Jedną z nich była opcja izolacjonizmu i "balansowania" - coś w tym stylu prezentowała LPR. Dali im trochę czasu antenowego "na odczepnego", jednak znacznie mniej niż europejskiej propagandzie.
Opcję prorosyjską prezentowano jedynie niekiedy jako rodzaj "straszaka". Jestem przeciwnikiem tej opcji i uważam, że jest rzeczywiście jeszcze gorsza niż UE, ale uważam, że jeśli miało być uczciwe referendum to i rusofilom należało dać prawo głosu...
Natomiast praktycznie wcale nie zostały przedstawione inne alternatywy:
- Międzymorze - współpraca krajów Europy Środkowej - www.intermarium.prv.pl
- wejście do NAFTA - http://www.polskawnafta.pl/
- wariant skandynawski (wersja NORWESKA - nie wchodzenie do UE, ale wejście do Schengen i do Wolnego Obszaru Gospodarczego lub wersja duńska - wejście do UE ale z zastrzeżeniami traktatowymi - NIE ŻADNYMI DEKLARACJAMI BEZ ZNACZENIA KTÓRE PROPONUJE NASZA PSEUDOPRAWICA)
Co do ostatniego to w ogóle mało kto wiedział że można podpisać układy gwarantujące dostęp do europejskich rynków i swobodne przemieszczanie się osób a NIE być w europejskim megapaństwie. Tak, megapaństwie właśnie. Chociaż UE formalnie państwem federalnym JESZCZE nie jest, to w kwestiach ekonomicznych i częściowo socjalnych działa jak megapaństwo. Mówią to nawet unijni profesorowie...nie polscy oczywiście bo Polaczków nie należy na razie straszyć.
No można jeszcze wspomnieć o łamaniu ciszy w dniu referendum. Cisza była łamana na prounijnych imprezach organizowanych także za rządowe i samorządowe pieniądze.
Ale i tego było im mało. Bidni eurosceptycy i tak ledwie pisnąć mogli. Euroentuzjaści zagarnęli wszystko...I nawet przystanków autobusowych nie chcieli oddać! Widziałem wiele plakatów prounijnych na przystankach. Jednak równość szans dla euroscpetyków okazała się fikcją. Fikcją okazała się nawet konstytucyjna równość wobec prawa!
Przykładem na to jest bulwersująca sprawa Łukasz Kołaka, zatrzymanego i sądzonego za rozpowszechnianie plakatów antyunijnych.
Represje wobec p. Kołaka są kolejnym dowodem na to, że w kampanii przed referendum w sprawie akcesji Polski do Unii Europejskiej nie dano eurosceptykom realnych szans dotarcia do opinii publicznej. W tym przypadku wykorzystano nawet policję i sądy do zablokowania swobody wypowiedzi.Referendum NIE zostało więc przeprowadzone w sposób uczciwy.
W dniu 5 czerwca 2003 r. Łukasz Kołak został zatrzymany przez patrol Policji w Gdyni (policjanci: Marek Rogowski, Mariusz Ostrowski) pod zarzutem rozklejenia ulotek antyunijnych na przystankach: Zakładu Komunikacji Miejskiej i Szybkiej Kolei Miejskiej - Gdynia Wzgórze Św. Maksymiliana.
W dniu 22 października 2004 r. Komisariat Policji w Gdyni Wzgórze Św. Maksymiliana wystąpił do Sądu Rejonowego XI Wydziału Grodzkiego w Gdyni z wnioskiem (RSOW - 426/03) o ukaranie Ł. Kołaka pod zarzutem dokonania czynu z art. 63a kw. Wniosek podpisali: p.o. Z-cy Komendanta nadkomisarz Roman Jurkiewicz i podkomisarz M. Makurat (ew. Mahurat).
W dniu 12 stycznia 2004 r. Sąd Rejonowy (ASR Ewa Mielcarek) wydał wyrok nakazowy (sygn. akt XI W 3675/03) uznając Ł. Kołaka winnym wykroczenia z art. 63a § 1 kw. i skazał na karę jednego miesiąca ograniczenia wolności z obowiązkiem wykonywania nieodpłatnej, kontrolowanej pracy na cele społeczne w wymiarze 20 godzin.
W dniu 28 stycznia 2004 r. Łukasz Kołak odwołał się od ...

końcówka tekstu

W dniu 28 stycznia 2004 r. Łukasz Kołak odwołał się od wyroku nakazowego.
Ł. Kołak wyjaśnił, ze nie neguje faktu dokonania czynu, ale nie przyznaje się do winy. Oświadczył, ze działał w stanie wyższej konieczności. Jest przeciwnikiem wstąpienia Polski do Unii Europejskiej, gdyż będzie to skutkowało zrzeczeniem się przez Polskę suwerenności. Rozklejenie ulotek o charakterze antyunijnym było jedyną dostępną Mu formą wyrażenia sprzeciwu wobec tego zagrożenia.
Termin kolejnej rozprawy- 13 kwietnia 2004 r., godz. 11.00.
Uważam, ze zwolennicy suwerennej Polski powinni wesprzeć w tym dniu p. Łukasza Kołaka. W zasadzie nie tylko eurosceptycy ale wszyscy ludzie, którym zależy na uczciwości w życiu publicznym.
Klaudiusz Wesołek

Pacjent!

Jak chcesz wiedzieć to próbuję z kolegami założyć partię i wierz mi że nie jest to łatwa rzecz. Pełno moich znajomych narzeka, ale jak juz mają przystapić do nas to nagle się okazuje że oni nie mają czasu, mają dziewczynę albo zupa była za słona lub inne tego typu wymówki. Tak na dzis wygląda młodzież, na tym polega apolityczność młodzieży, he, he, he. I o to chodzi politykom. A działać też nie jest łatwo, szczególnie gdy ci podrzucają ludzi ze służb, którzy mają za zadanie rozbić twoja oganizację. Mimo wszystko się nie poddajemy... więcej na razie nie powiem

Nie przystępowanie do UE,

ci protestujący eurosceptycy... Moim zdaniem to patrzenie krótkowzroczne.

do Stworka

...ALE ARGUMENTÓW CI BRAK.....

do Jimmy'ego

wiekszosc ludzi ktorzy chca robic polityke, zaczyna to od zakladania partii, rejestracji, pisania statutu, wyboru wladz - oczywiscie powiazanego z klotniami...ja mysle ze to powinno tworzyc sie organicznie, poprzez rozwoj a potem laczenie sie lokalnych srodowisk...formalne zalozenie partii powinno byc uwienczeniem takiego budowania...trzeba zaczynac od fundamentow nie od dachu.

JImmy

Te pseudointelektualisto!
Załóz sobie stronkę i tam pier... l te swoje bzdety!

Ps. Jestem kobietą, a nie chłopczykiem, a Ty pewnie mógłbyś być moim synkiem (błe)
3maj sie zdrowo szajbusie, możesz zgłosić sie do naszego szpitala psychiatrycznego na bieżnikowanie mózgu, gdyz od prób bycia "intelektualistą" trochę Ci sie zwoje rozciągnęły!

Pozdrawiam NORMALNYCH

Koszmar

To było straszne , brak słów, poniżyłaś sie jak ..........!ty k........!!!!Obrzydliwość

Jimmy

No tak w głoszeniu płomiennych manifestów jesteś dobry,
w stylu : z szabelką na dywizję czołgów .
Zapomniałeś , że walczy się po to aby wygrać . Obowiązuje taktyka strategia a przedewszystkim racjonalne myślenie.
I co rewolucjonisto w tym zakresie proponujesz ??? chętnie posłucham .... czy tylko nalepienie nieudolne kilku ulotek i płacz, ze policja złapała ?? a za mandat zapłaci rodzina.
5 milonów dzieci aczemu nie 500 mil. w indiach tyle głoduje
zamierzasz walczyć z całym światem?

Stworek

Hmm.... ciekawe , ciekawe czy jesteś wilkiem czy zajączkiem ?? wolałbym ......może króliczkiem
Slicznym , jest taki koncern , może na okładkę :))) ehhh
Jakby co lecę po nocy do kiosku

Ifcia

Aaaaa ...może ja bym do Ciebie się zapisał jako synek ??? :))At

Ifcia

normalnych?!tutaj?!czy mogę się zdziwić?

kLaudi

nie sądzisz, że argumenty nawet sensowne nie trafiają do ludzi, którzy nie chcą słyszeć niczego innego poza własnym głosem/opinią.?i w momencie, gdy ktoś ma inne zdanie na dany temat to zarzucają mu brak argumentów.

Ifcia

No jak widzę konczy się na tym że znów kimś tam jestem. Mam widzę dwa nowe pseudonimy. Tak, to już było, ja wiem ze jak człowiek zderza się z inna rzeczywistością niż tą którą widzi, no to od razu mówi na tego kto mu ją przedstawia psudointelektualista, rewolucjonista. Za głoszenie niewygodnych pogladów zabili Sokratesa jak zapewne wiesz jeśli mogłabyś być moją matką ( skąd w ogóle miałem wiedzieć ile masz lat i jakiej jesteś płci, gdy wcześniej twa ksywa była trochę krótsza, a ja tu pisze całkiem od niedawna). Twój wiek to w sumie jeszcze nic nie znaczy. A dlaczego zarzucasz mi że jestem chory psychicznie i jeszcze na dodatek psudointelektualistą, no to widzę jest chyba twoją prywatną sprawą, jeśli nawet nie podałaś z czym się nie zgadzasz????Jakbyś wiedziała to nie jestem taki głupi za jakiego mnie masz. Rozmawiałem w życiu z różnymi ludźmi, także z tymi o których się pisze czasami, także śledzę prasę, ale tą mniej popularną gdzie nie piszą tak wygodnie jak w gadzinówkach typu Wyborcza, Wprost, Polityka i Newsweek, więc obrażać się nie pozwolę...

At

No jeśli myslisz, że ja chcę walczyć z całym swiatem i że jestem aż tak naiwny no to gratuluję - nic bardziej mylnego, a obrazanie mnie że jestem chory psychiczne no to jest juz obrażaniem mojej godności, no ale mniejsza o szczegóły. Po pierwsze to trzebaby było zmienić sposób myslenia ludzi. Florian Znaniecki pisał w 1928 roku bardzo aktualną do dziś myśl, że ludzie są dziś wychowywani do ciągłego bycia, a powinni być stworzeni do ciągłego stawania się. Co powoduje ze tak powinno być? Oczywiscie ciągle dokonujące się zmiany w strukturze społecznej. Ludzie idą razem ze zmianami lub za nimi a powinni iść przed nimi. Po za tym ludzie muszą dojrzeć, że od zakończenia wojny każda kolejna wielka zmiana jest oszustwem dokonywanym ich kosztem. Wpierw dyktatura stalinowska, potem realny socjalizm, a potem rządy solidarności( solimarności), no a teraz Unia Europejska. Aby to wszystko moznabyło spełnić potrzeba EDUKACJI, tylko ta edukacja musi być kształcąca i wychowująca, no i oczywiscie wolna od ideologii. Zauważ że w czasach realnego socjalizmu walczyliśmy tylko z Niemcami, teraz w książkach od historii i w telewizji mówi się że walczylismy tylko z Rosjanami. Ogólnie trzeba zmienić konstytucję w tym kierunku aby umozliwić każdemu obywatelowi rozwój. A więc wraca tu kwestia minimum socjalnego, zabezpieczenia równości startu w dojrzałe życie oraz stworzenie warunków do wszechstronnego rozwoju duchowego. Dzisiejsza rzeczywistość społeczno-polityczna na to nie pozwala. Dlatego oczywiscie trzeba zmienić władzę. Aby to zrobić trzeba zacząć się organizować. Ludzie aby móc się organizować, muszą mieć świadomość. Bez tego ani rusz. Nie wiem czy jest sens abym ci pisał cały program, jak chcesz to ci mogę przesłać mailem, bo na razie to się przygotowuję na debatę publiczną z młodymi konserwatystami na Uniwerku, więc nie mam czasu pisać tutaj całego programu, to na razie tyle, jeszcze się odezwę

wiosenny kurs fotografii

KURS FOTOGRAFII II EDYCJA: DLA POCZĄTKUJĄCYCH I ZAAWANSOWANYCH (czas trwania: 6 tygodni)

ZAJĘCIA PROWADZONE SĄ PRZEZ ZAWODOWYCH FOTOGRAFÓW

NOWOŚĆ: FOTOGRAFIA CYFROWA

cena - 200zł (studenci 20% zniżki)

ADRES: GDAŃSK, ul.SOBÓTKI 15 (były budynek TVP GDANSK)

INFORMACJE: 762 18 77, 0-501 821 846

Program zajęć można otrzymać po wysłaniu maila na adres:

studiowolf@wp.pl Zdjęcia jednego z wykładowców:

www.pawelkubasiak.prv.pl

JImmy

nie poddawaj sie i walcz :)
partia to fantastyczny pomysl :)

"wspolnym wysilkiem do dobrobytu
narod z Partia - partia z narodem
kiedy wreszcie dosiegniemy szczytu
kazdy bedzie jezdzil wlasnym samochodem "

moze i ja cos na tym wtedy skorzystam ;)

NAPISAŁEM DO MINISTRA

Gdansk 05.04.2004
MINISTER SPRAW WEWNĘTRZNYCH I ADMINISTRACJI
UL. BATOREGO 5
02-591 WARSZAWA

Na podstawie ustawy z 6 września 2001 r. o dostepie do informacji publicznej zwracam się o odpowiedź na następujące pytania:
- czy Łukasz Kołak z Gdyni jest jedyną osoba zatrzymaną i sądzoną za rozklejanie plakatów antyunijnych na przystankach komunikacji miejskiej?

- czy działania wobec Łukasza Kołaka były własną inicjatywą gdyńskiej Policji czy też były nakazane "z góry"

-czy MSWiA lub Komenda Głowna Policji wydawały jakieś instrukcje związane z kampanią przedreferendalną?

- czy zostały wszczęte jakieś działania przeciwko "euroentuzjastom", którzy także rozklejali plakaty na przystankach (między innymi Stowarzyszenie "Młodzi Demokraci"

z poważaniem

Klaudiusz Wesołek

:)

Cieszę się, ze czytujesz tak "mądre" gazety :)
Na wortalu każdej z tych gazet są fora, tam idź :) spełnisz się w 100 procentach.

Ja to tylko brukowcwe śledzę, hehehhee

A Ty pacjent nie politykuj mi tu bop Cię przeniosę bliżej dyżurki, a wtedy.... mrrr (Ty będziesz robił prasówkę o 5 rano!)

DARIA_A.

Zabieraj tego swojego upierdliwca z mojego bloga!

Nie dość, że włazi bez przerwy do Niej, to jeszcze do mnie się wpycha!

Pigula_If

Słuchaj, gazety które wymienilem prezentują interesy wielkiego kapitału. Michnik jest jednym z tych intelektualistów - doradców, który jest powiązany z tymże wielkim kapitalem. Dlatego też jego gazetka musi się trzymać określonej linii ideologicznej, najlepiej noeliberalnej, a więc popieranie właśnie prawa silniejszego jako czegoś normalnego, co właśnie przez kogoś z was zostało potwierdzone. A że mozna prowadzić inną politykę to proszę zobaczyć na historię gospodarczego rozwoju Japonii, Korei Południowej, Tajwanu, Singapuru, a krajów Europejskich przede wszystkim kraje skandynawskie, bo Niemcy już chyba nie za bardzo, co pokazują ostatnie strajki. szcególnie kraje Azji Południowo-Wschodniej to kraje, które nie stosowały się długo do zaleceń konsensusu waszyngtońskiego i stosowały protekcjonizm a nie prymitywny liberalizm bez państwej ochrony jak to się dzieje teraz w Polsce. Takie oto fakty gazeta michnikowska pomija, uważając że tylko nieograniczony wolny rynek jest najlepszy, co oczywiście zupełnie się nie sprawdza, a jest to tylko złodziejstwo w białych rekawiczkach. Tak samo robią te pozostałe gazetki, nie mówiąc już oczywiscie o braku jakiejkolwiek krytyki jesli chodzi o napadanie USA i ich satelickich krajów na kraje które im przeszkadzają w opanowaniu całego świata. Dlatego warto czytać NIE, ponieważ to jednyna duża gazeta z wielkim kapitałem, która krytykuje takie zagrywki Busha i Bushoidów. Wbrew propagandzie jaką się wszędzie rozsiewa jest to bardzo solidna gazeta i nie ma co się tu kierować nagonką niektórych polityków i kółek różańcowych. Nie raz już artykuł z tejże gazety zatrzymał bandycki przekręt, jak ostatnio np. Nie pozwolono dzięki tej gazecie na sprzedaż Kulczykowi G-8. Takich spraw jest tam mnóstwo, pomijając wyciąganie na wierzch brudów sutannowych cwaniaków, bo to już szczegół. Dziekuję za wrzuty typu że będę się mógł popisać na innych forach, już czasem się popisywałem i jakoś często ludzie się zgadzają z tym co piszę - z podrowieniami, Jimmy

ach...

Kiedyś kiedy wchodziło się tutaj biedny ludek musiał; jak to powiedział Stworek; obliczać trajektoria lotu błota....a teraz, tak tu cicho i spokojnie....to miejsce bardzo się zmieniło.

OBECNOŚĆ OBOWIĄZKOWA...(no dla tych co "kumają";-)

Kolejna rozprawa w sprawie przeciwko panu Lukaszowi
Kolakowi odbedzie sie we wtorek 13 kwietnia 2004 r.
(tj. w pierwszy dzien po Swietach Wielkanocnych)
o godz. 11.00 w Sadzie Rejonowym XI Wydzial Grodzki
w Gdyni, w sali 406.

Sad miesci sie przy Placu Konstytucji, na przeciw
dworca PKP Gdynia Glowna Osobowa, a XI Wydzial
Grodzki w budynku za glownym gmachem Sadu
(po lewej stronie), przy ulicy Jana z Kolna 55
- sala 406 na IV pietrze.

Next hearing in the case against Mr. Lukasz Kolek
will take place on Tuesday 13 April 2004
(i.e. on the first day after Easter Monday)
at 11 a.m. in the District Court, 9th Municipal Department
in Gdynia, courtroom 406.

The Court building is situated at Plac Konstytucji
in the front of the railway station 'Gdynia Glowna
Osobowa', and the 9th Municipal Department is adjacent
to the main one with the entrance from 55
Jana z Kolna Str., courtroom 406, the fourth floor.

ława przysięgłych

a chcecie w ucho ?

Piguła_If

o 5 rano ???
prasowke ? :)
a co bede prasowac ? ;)

Lawo Przysieglych

A co, zatesknilas? Napisz do Kiwdula ;)

zaproszenie od Kiszczaka

na jego wieczorek poetycki, który odbędzie się 20.04 o godzinie 18tej w GTS na Chlebnickiej w Gdańsku, lokal mieści się nad pubem o nazwie Punkt, łatwo trafić.
proponuję zaskoczyć Pułkownika i stawić się licznie.

Lawa Przysięgłych

takkkk
napisz do Kiwdula,
nawet mogę Ci podać jego gg..tak dla podgrzania atmosfery...
skoro się nudzisz...

hmmm

Do "Nie" nie piszę choc byłoby to nie lada wyzwanie.

Pacjent!!
A jakże prasować.....
Ty się juz domyśl co i jak byś prasował ;)
ale uważaj, można się sparzyć - takie to-to gorace ;)

pauza

pauza pauza rozwalająca układ. Pozdrooffka

Piguła_If

Jestem pewien, że podołałabś takiemu wyzwaniu...
"...Z tych naszych rozmów wyłania się idea występów i... jakich jeszcze nie było. Stworzenia czegoś zupełnie nowego. Nowa wartość może powstać jako synteza różnorodnych sprzecznych ze sobą wartości. Jeżeli chcemy osiągnąć nową wartość musimy doprowadzić do konfliktu między tym co fizyczne, a tym co duchowe. Jeżeli natura, więc fizyczność jest czymś pierwotnym czyli tezą, to kultura jest jej antytezą, a synteza tym co pragniemy osiągnąć. Gdy ktoś z nas gimnastykuje się reprezentuje naturę więc tezę, jeśli ktoś z nas śpiewa reprezentuje kulturę więc antytezę. Chcąc stworzyć sztukę na naszą miarę musimy zwiększyć w niej udział wysiłku fizycznego, a dla antytezy i duchowego. I to jest nowa strategia syntezy. I to jest nowa koncepcja sztuki..."

Piguła_If

a tam ...
jak sie podmucha to ostygnie ;)

wow...

Jako blondynka przeczytałam to dwukrotnie i mało mi było.... nauczę się na pamięć ...
Cholera, wiosna idzie bo wyobrażałam sobie to wspaniałe, górnolotne słownictwo wypowiadane na ucho podczas gry wstępnej ;)

buahhahahah

Pacjent w razie wrzenia ;) przyłożyc nalezy paluszki do ucha ;)

i jeszcze ja...

Po dogłębnym przeanalizowaniu poniższego tekstu... hmmmm, sami pomyślcie, tam jest o:
stwarzaniu
naturze ;)
fizyczności :)
osiąganiu :) (mniamm)
pierwotności....
wysiłek fizyczny :):):) (max)
duchowość
no i na koniec wszystko to owinięte w sztukę ... ehhhh ja tylko o ....

leczeniu

Pigulara

hihihi :)
jak bedzie wrzalo ...
to cala para ...
pojdzie ...
w gwizdek ;)

Pacjent

czekaj wodę wstawię ;)

gwizdek, nie gwizdek
pójdzie napewno

tak jak ta nauka, oby nie w las ;)

M.

outlook mi padł :( nie wiem łaj :(

Powodzenia w szkole

if

Twój outlook prawdopodnie nie działa dlatego, że on ma nad nim kontrolę = ten, którego, niestety, nie leczą.

"milena to dziwka
tak mówią o nie ci
którzy jej nigdy nie mieli
a bardzo chcieliby mieć"

if

kto odbiera Twoją pocztę?

"milena to dziwka
tak mówią o niej ci
którzy jej nigdy nie mieli
a bardzo chcieliby mieć"

mój outlook działa

wyrzuciłam ochłapy i poszłooooooooooo

darinka_a.

na wypadek gdyby Twój outlook nie chciał zadziałać, maila, który wczoraj do Ciebie przyszedł, możesz przeczytać na mojej stronie www. adres do niej poniżej.

Agentko

Jeśli tam tak łatwo trafić to poproszę bliższe szczegóły. Powiedzmy że za punkt odniesienia weżmiemy dworzec główny w Gdańsku.
Ewentualnie jak dotrzeć tam spod Manhattanu we Wrzeszczu.Pracuję tam teraz i może będzie mi po drodze :-)))

Mała Żabko,

możemy się umówić pod Neptunem ok.17.40 i pójdziemy razem.Chlebnicka jest ulicą równoległą do Długiej i Długiego Targu.

Pobudka!

:):):)
Słonko świeci, nie ma moich dzieci.....

Całe popołudnie i wieczór dla mnie :)

Agentko

Jeśli możesz to podaj mi swój nr telefonu.Jeszcze nie wiem czy na 100% będę.Telefonicznie będzie nam łatwiej się dogadać.
Pozdrawiam serdecznie.

hm...

Ja stwierdzam fakt, a nie mówie że było lepiej!!!
No entschuldigung jeśli ktoś znalazł w mojej wypowiedzi ukryty podtekst, którego nie było.....a pozatym to z kontaktowniem się z Kiwdulem to wy powiedziałyście, nie ja....
A pozatym wesołych świąt!!!

Dziń dybry

co to jest - lezy i nie dycha?

--
dwie dychy

Święta .... Święta

Wszystkim tu obecnym i nieobecnym oraz gratkowym , składam najlepsze Świąteczne życzenia , wspaniałości wszelkich acz dostatnich , solidnego zająca no i oczywiście obfitego ektodermicznego wszem -- a Paniom )* i Panom )** endodermicznego dyngusa :)

)* repulsacyjnego
)** 45 % - wego

Wszystim

a zwłaszcza At, który lubi hm... nietypowe skojarzenia, życzę m o k r e g o j a j a.

Święta,Święta...

I moje dwa ukochane tegoroczne życzenia:D

W święta pocałuj ojca przy jajku :D

Mokrego podkoszulka :D

Fate-fate!

a dlaczego Ty do mnie nigdy nie mówiłaś pa ruski?szejmonju! och jak poliglocko wyszło , taka ta dzisiejsza młodzież elokwentna!:) I właściwie dlaczego Ty się na mnie obrażasz?No wiesz!?Tak bez pytania?!:)Dziś mam dzień afirmujący i uważam, że nie zasłużylam:)Tak wlaśnie jesteś typowym przykladem osoby która dostaje 6 i 4 z próbnej matury a nie rozróżnia wideło od diwidi:P ja rozrózniam, a się w ocenach nie odzwierciedla!:)Domiś zastanawiałaś się kiedyś kogo karzesz gdy milczysz?:)joj jesteś bosssska.w przeciwieństwie:)jaaaazdaaaa!wiesz co będziemy robić za miesiąc?Wesołych!:)

pozdrowienia

Witam wszystkich po baaardzo długiej nieobecności, większość z Was jak widzę świętuje w gronie rodziny i bliskich, ja w sumie też, ale udało mi się oderwać na chwilkę od stołu i dorwać do kompa, obleganego przez resztę familji...

pozdrawiam ciepło w szczególności If i Pacjenta, mam nadzieję, że mnie jeszcze troszkę pamiętacie :)

Gangsta War

Zostan gangsterem, zaloz swoj gang!
http://www.gangstawar.com/?ref=60191

czesc

jestem tu 1 raz na tym hyde parku co wogole slychac u was ludzie z trojmiasta i pewnie nie tylko . gdzie chodzicie na impreski

Koło starego Żaka...

... Wiosna przycupnęła na trawniku. Jej szafirowa sukienka faluje na wietrze główkami maleńkich kwiatków... Dzwonią cichutko kołysząc się lekko... A może to Jej śmiech?...

Oolka

dzieki za pozdrowienia :)
ktos Ty ??? ;)

Villemo

Pięknie jej w tym kolorze, prawda?

Villemo

na trawniku przycupnela powiadasz ?
a srtaz miejska jej chociaz mandat wlepila ? ;)

Sprawa Łukasza Kołaka

13 kwietnia 2004

W dniu 13 kwietnia 2004 r. odbyła się kolejna rozprawa w sprawie Łukasza Kołaka. Przesłuchany został świadek policjant Mariusz Ostrowski. Z powodu nie stawienia się drugiego świadka, policjanta Marka Rogowskiego przebywającego na urlopie, Sąd wyznaczył następną rozprawę na 1 czerwca 2004 r., godz. 8.30.
wiecej:
http://www.ruchnarodowy.pl/spr_LK_001.html

wariujacy policjanci.

slyszal ktos o tym, ze wczoraj (15.04) na zaspie cbś postrzelil kobiete w ciązy podczas szturmu mieszkania, w którym znajdowała sie ona i jej mąż? nic o tym w prasie nie slyszalem, a wiem, ze cos takiego mialo miejsce - znajomi widzieli przestrzelone zamki i syf, jaki po sobie zostawila policja. rzekomo stala za drzwiami (chciala otworzyc?) w momencie jak kretyni strzelali do zamkow... mowie wam, niedlugo afera bedzie - i dobrze bo z tymi idiotami trzeba cos zrobic... mysla ze stoja ponad prawem...
wiem tez o tym, ze kolesie z antynarkotykowej strzelali w okno na 4-tym pietrze bloku na morenie. huk sam slyszalem... (a potem reacje kumpla, ktory byl za tym oknem:)
nie wiem, czy strzaly oddano ze startera, slepakow, czy ostrej amunicji ale fakt pozostaje faktem.

pozdrawiam wszystkich!

kiszczak

czujemy się zachęcone! nie, żeby to obiecane winko.. chodzi nam wyłącznie o doznania artystyczne! :]
przybędziemy i zostaniemy niemal klasycznie wyniesione :))

a agentce dziękujemy za wiadomość!

pozdrawiamy i do zobaczenia

Pierwszy motyl...

... w tym roku ma czerwone skrzydła i pawie oczka uśmiechające się do mnie... wylądował mi u stóp. jakby chciał powiedzieć: nie bój się, to będzie cudowny czas... spojrzałam w ułamku sekundy na jego rozłożone skrzydła i dostrzegłam tam czekające szczęście... potem on odleciał, by i innym zwiastować radość...

Aube

Przepięknie...
Nie mogę przestać się nim zachwycać. Często staję obok, by po prostu napatrzeć się na Jej sukienkę...

Panowie policjanci i strażnicy miejscy chyba też się zachwycili, bo umknęła mandatom i nadal słychać cichutki śmiech dzwoneczków...

kiszczak?

Płk kiszczak? Czy to ty jestes tym człowiekiem którego uwielbiałem czytać w HP dziennika bałtyckiego przed laty? Ale fajnie Cię odnaleźć.Pozdrawiam:)

koncert Jacka Kuleszy

Dziś 17, 04, 04 w mechaniku zagra solo Jacek Kulesza gitarzysta Homosapiens i Von Zeit zapraszam wjazd 5 studenciaki reszta 10 godzina okolicznościowa 21. Bardzo piękne i nastrojowe piosenki....

ween

Tak, tak tam w lustrze to niestety ja. Czaję się po drugiej stronie tego szkła... pozdrawiam, wieczny i odwieczny

kiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiszczak!!!!!!!!!!!!!!!!!

:D

tekst wieczoru

A:kanapa pełna kobiet...
B:fotel pełen Kiszczaka...

A - Kiszczak
B - któraś z obecnych pań

pomyślałam sobie, że z powodu jak zwykle wiszącego blogowiska szkoda zmarnować tak piękne podsumowanie wieczoru...
pozdrawiam obecnych na dzisiejszym wieczorze filmowym.

p.s hmmm, ciekawe co też oni robili we dwóch w tym drugim pokoju.

stworkowe skojarzenie:

kanapa=kanapka
Kanapka pełna kobiet

Pozdrawiam

A ja pozdrawiam wszystkich którzy dzisiejszy dzień spędzają w sposób aktywny czyli na rowerze.
Miłego dnia.

Kiszczak - Paszczak

Wyciagaj no wszystko z kieszeni, zaraz zobaczymy co tam w nich masz. Ciekawe czy dalej nosisz tam terrorystyczne akcesoria - żołnierzyka i pajączka. Uważaj bo tym razem wehikuł 15-71 ciebie powiezie... na Kubę, na Guntanamo;]

lista PLUK

lista PLUK - polsko-ukrainska lista dyskusyjna:
http://groups.yahoo.com/group/listapluk/

Awari

może lepiej w to nie wnikać??

Kisuna

cokolwiek to bylo, robili to na stole i uzywali do tego kostek.
Jesetem zazdrosna. ;)

Stworek

Podobno robili to na Waterloo...
Kostki, ciekawe....naprawdę,
drzewa wbijaly im się w plecy?

barbox

cze wszystkim

jak u was pozdrawiam

Kisuna

"Na waterloo"? A jaki to sposób, bo nie znam?
Czy drzewa... Hm, przypomnijmy sobie, czy cos podejrzanie szelescilo. Nie pamietam! No i co ja mam teraz zrobic?! Mmmm?! No przeciez wprost nie zapytam! Juz wiem. Jak wroce do domu, to dokladnie zbadam pewien czarny sweter. A jak to nie pomoze to poddam sie hipnozie, moze ona wydobedzie szelest z ciszy mej pamieci. A jak i to nie.... zawsze moge napisac do Kasi.
;)

Inne tematy z forum

Kącik zdrowo Infantylnych cz.2 (3001 odpowiedzi)

https://forum.trojmiasto.pl/Kacik-zdrowo-Infantylnych-t991133,1,30.html

Koinonia Jan Chrzciciel Bojano wspólnota destruktywna czy.........No właśnie co? (692 odpowiedzi)

Przez roku czasu wraz z żoną uczęszczałem do domu modlitwy wspólnoty Koinonia Jan Chrzciciel z...

Grzyby! (451 odpowiedzi)

Nie będę zaczynał wątku od "yyyy...".. no i stary się przeterminował (za długo się ładuje) :D...