Joga- czy ktos cwiczy?

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Rodzina i dziecko
Czy sa tutaj forumki,ktore cwicza joge? Chcialabym zaczac,poradzcie czy zaczynalyscie same z pomoca ksiazek i plyt jesli tak to jakie najlepsze a moze chodzilyscie na zajecia? Znalazlam jedno miejsce,ktore podoba mi sie u moze nawet bym sie skusila xeby zaczac chodzic,ale mam obawy,ze to moze nie dla mnie. Nie mam super figury a raczej troche do zgubienia i boje sie,ze nie dam sobie rady. Moze powinnam sama sprobowac w domu? Chetnie poslucham rad doswiadczonych joginek:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Joga- czy ktos cwiczy?

Możesz zacząć od darmowych zajęć jogi na Przymorzu:

http://www.mosir.gda.pl/pl/nowosci/jesienna_joga_na_zdrowie

Byłam kilka razy, prowadzą 4 osoby, każda inną technikę. Możesz sobie wyrobić opinię, która odmiana jogi Ci najbardziej pasuje.

Joga to ćwiczenia statyczne. Nie wydaje mi się żeby można było on nich schudnąć. Na pewno wzmocni miesnie, może wpłynie jakos na metabolizm... Ale z pewnością doradzałabym jakies zajecia w klubie z kims doświadczonym.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 5

pierwszy raz słyszę o tej jodze na Przymorzu, chętnie się wybiorę, może ktoś chętny żeby się razem wybrać żeby raźniej było ?

Chetnie bym sie wybrala,ale za daleko mi z Gdyni,szkoda,ze u nas nie ma czegos takiego. Moze ktos jeszcze cos doradzi?

A czy ktoś słyszał o zajęciach z jogi dla dzieci i rodziców razem?

MELA fajnie że założyłaś wontek o Jodze w Gdyni są darmowe zajęcia na hali GOSUR-U we wt o 18 chciałam od stycznai zaczac chodzic ale samej jakos mi się nie chce...

ja ćwiczyłam kilka lat temu i musze przyznać że masa korzyści z tego płynęła (kiedyś na kanale TLC był program z ćwiczeniami i udawało mi się tak 3-4 razy w tygodniu na niego załapać a potem jak już nie miałam okazji bo zmieniłam pracę to korzystałam z płyt - dołączonych do Shape o ile pamiętam), niestety przestałam z powodu braku czasu ale teraz planuję wrócić, będę ćwiczyć w domu z pomocą płyt

Ja chodze od roku na zajecia jogi w Gdyni sa za darmo raz w tygodniu we wtorki o 18 koło stadionu, polecam świetna prowadząca i jest duże zaineresowanie. Chodzą tam osoby w różnym wieku :) http://gdyniasport.pl/pl/aktualnoci-2/item/1498-darmowe-zajęcia

ja chodze na zajęcia na osiedlu sokółka w Gdyni,
ćwiczę juz 2 lata, na początek radze pochodzic kilka miesięcy do grupy, w której nie ma zbyt wielu osób -tzn. do takiej w której prowadzący ma możliwość sprawdzić czy prawidłowo wykonuje się ćwiczenia, potem można chodzić na darmowe zajęcia lub ćwiczyć w domu, z doświadczenia wiem, że prawidłowe wykonywanie asan wymaga na poczatku korygowania i nadzoru osoby prowadzącej zajęcia, a robienie asan byle jak mija się z celem,
a jogę bardzo sobie chwalę-mam zdecydowanie lepszą postawę ciała,
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ćwiczę, aczkolwiek raczej bałabym się sama próbować w domu, żeby sobie krzywdy na początku nie zrobić

Inne tematy z forum

Hiszpańska mucha (45 odpowiedzi)

Hej dziewczyny. Czy któraś z Was próbowała możę hiszpańskiej muchy? Mianowicie zastanawiam sie...

Domowe sposoby na trądzik różowaty (4 odpowiedzi)

Od jakiegoś czasu męcze się z czerwoną twarzą, czy są jakieś metody które mogą trochę zmniejszyc...

Czy warto studiować kierunek "dietetyka"??? (9 odpowiedzi)

Witam, Czy warto studiować kierunek DIETETYKA ??? Jeśli tak,to gdzie (na jakich uczelniach...