Just - wiktoria

Temat dostępny też na forum: Wesele bez ogłoszeń
witaj just! fajnie że napisałaś.to dobrze że są takie opinie a zastanawiałaś się co zrobić z tym podestem dla orkiestry?Może masz jeszcze jakieś wiadomości chętnie posłucham może coś mi sie przyda.dzwoniołaś do tego woźnego?
Ja właśnie zamówiłam tiul do dekoracji wypożyczam go za rozsądna cenę ile chce,byłam tez w nowym centrum ślubnym w orłowie i tam maja takie serca pojedyncze nieduże ale da sie je zawiesić gdzieś za nami cena około 70-80złJa nawe nie pamiętam czy tam na ścianach coś jest do czego można to przyczepić.Pozdrawiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Just - wiktoria

Wiktoria,
ja też byłam w tym skelpiku w Orłowie, ale stwierdziłam, że tam jednak drożyzna !!! Do września jeszcze trochę czasu, nie lepiej poszukać czegoś na allegro? Stroiki do samochodów jakie w tym sklepie widziałam za 70parę na allegro kosztują niecałe 40,-!!! Mam też kilka linków do sklepów z dekoracjami (prześlę na prv) porównaj sobie ceny...

ok szapiko czekam ja też stwierdzam że maja drogo ale objecałam just że napisze gdzie można kupić,mi najbardziej podoba sie oferta wysyłkowa www.krystian.pl, chociaż chce odwiedzic hurtownie szczepan mam nadzieje w rozsądnej cenie dostac dzwonki bibułowe oprócz tiulu to będzie główna dekoracja mojej sali

to miał byc dekoracjekrystian.com.pl

Wiktoria nie myslałam jeszcze o podescie, ale słyszalam, że inne pary zakrywały go bibulami, materiałem. Można też postawić kwiaty. A Ty wiesz już co powiesisz za wami? Ja niektóre rzeczy kupiłam na www.dekoracjeweselne.pl. Na Abrahama w Gdyni jest sklep, w którym można kupić wszystkie artykuły z tej strony (oczywiście drożej)

byłam na abrahama i nie kupuje u nich tylko właśnie z firmy wysyłkowej,ja chyba powiesze taka planszę weselną i kupie z internetu takie serce jak w tym sklepie sa na allegro albo zamówię u kobiety takie serce z balonów niewiem jeszcze.Ale widze że Ty szybka jesteś ja nawet niemam wybranych kolorów myśle bordo ze złotym albo kremem.Jaka kolorystyke ty wybrałaś? Pozdrowionka

Ja wybralam złoto perłowe. Też się zastanawiałam nad tym sercem z balonów. My będziemy siedzieć "na oknie" i nie wiem jak można je powiesić.

może dało by się zamocować na żyłce i przyczepić do karnisza albo nad karniszem a Ty widziałaś rozkład siedzeń na tej sali bo ja nawet niewiem w jaki sposób są porozstawiane stoły.tam sa jakieś firany,zasłony?chyba muszę tam sie wybrać bo nie pamiętam jak wygląda ta sala.Masz swoja kuchrkę czy ta polecona ze szkoły?Niewiesz czy maja wazony?

Ja myśle że ustawimy stoły w podkowe, chociaż nie wiem czy nie będzie trzeba ustawić jeszcze jakiś na środku(osobiście nie chciałabym) bo nie wiem jeszcze ile dokładnie będzie gości. Słyszałam, że stoły ustawia wożny. Nie wiem czy są wazony, wydaje mi sie że nie ma firan ani zasłon, ale nie jestem pewna, jak będe jechała do babci to zwróce uwage. Kucharke mam z Dobrzwwina. Pozdrowienia

Just wczoraj rozmawiałam z woźnym ze szkoły całkiem przystepny facet on za 2 dni bierze 200 i mówi że mozna wynająć sprzątaczke ale niewie za ile.Oglądałam salę jest biała niema firan ale sa żaluzje my siedzimy na wysokości któtkiego kawałka ściany więc da sie np. powiesic serce na zyłce za mocowania przy suficie żaluzji,podest szczerze mówiąc nie wygląda źle facet mówił że nie radzi obkładać go czymkolwiek oprócz wazonów z kwiatami bo nie zdaje to rezultatu.Kula dyskotekowa na sali do tanczenia chodzi daje fajne efekty na suficie a wszelkie dekoracje sa mocowane do lamp podwieszonych pod sufitem i wtedy od jednej do drugiej mozna pociagnać sznurek do mocowania dekoracji.Stoły on pomaga ustawiać wszystkie potrzebne rzeczy wydaje np. drabine.Jak sie znim dogadacie to pozwala nawet w czwartek wieczorem robic dekoracje.samochody parkuja na tylnim parkingu i tam na ten plac jest otwarte cały czas wyjście na przewietrzenie sie czy papierosa.Zmartił mnie tylko brakiem wazonów na stoły i teraz jestem w trakcie poszukiwania wypozyczalni może masz jakiś pomysł? Jak tam Twoje przygotowania? Robicie zdjęcia na molo w Orłowie?ponoć fajnie wychodza w zachodzie słońca a daleko niemamy. POzdarawiam Ania

Aniu dziekuje za wszystkie informacje. My na pewno pojdziemy na molo porobic pare fotek, a ty masz calkiem fajny pomysł z tymi zdieciami o zachodzie slonca. My raczej przyjedziemy stroić sale w czwartek, aby bylo wiecej czasu:-) Ja nie widzialam na sali rzadnej kuli, ale może nie zwrocilam uwagi. Jeszcze do konca nie wiemy co powiesimy nad nami. Chcielismy serce z balonów, ale myslimy aby sami je zrobic. Jeszcze musze zadzwonic do tej pani do ktorej podalas mi numer i zapytac sie dokladnie ile u niej kosztuje zrobienie jakiejs dekoracji. Już coraz blizej naszych slubow, ja juz sie troszke denerwuje. Pozdrowienia Justyna

Jeżeli chodzi o tą kulę to jest to taka dyskotekowa srebrna która sie obraca a ja wymyśliłam że za nami powiesze serce poprostu ładnie uformuje drut i do niego przywiąże dookoła bluszcz albo coś innego zielonego i co kawałek świerze kwiaty np.margaretki kwestia tylko znalezienia drutu i zrobisz serce takiej wielkości jakiej chcesz.Ja już też powoli się denerwuje chociaż oprócz bielizny mam juz cały ubiór i tak samo mój luby ale jeszce nie mamy napoji i dogadanego kamerzysty i Dj i spowiedzi .Pozdrawiam Ania

My juz mamy wszystko zalatwione. Suknie masz juz w domu? Dzisiaj bylam na przymiarce. Wszystko jest OK. Moj luby nie ma jeszcze ubioru. My bedziemy mieli orkiestre, ale zastanawiamy sie nad DJ na poprawiny. Chociaz tak szczegolnie jeszcze sie nie "rozgladalam". Pozdrowienia Justyna

Ja sukienki niemam w domu bo ona była szyta w salonie ale ja ja wypożyczam jeżeli sie zdecyduje ja kupić to w każdej chwili moge to zrobic bo ona czeka na mnie,dopiero po moim ślubie jeżeli jej nie kupie zaczną ją wypożyczać lub sprzedadzą moze komuś spodoba sie mój pomysł bo była tworzona od początku do końca jak chciałam,szcerze powiem że będzie mi szkoda ja oddawać ale wiem że póxniej będzie mi ją ciężko sprzedać więc tak chyba lepiej.Jeszce trochę i dopiero zacznie się gonitwa my mamy kucharkę nie z tej szkoły i mój tata ma jej wszystkie produkty kupowac bo wierzy że zrobi to lepiej niż ona więc gonitwa przed nami i jeszce spowiedź i organista jakoś niemoge tam trafic. Pozdrawiam Ania

Ja moja wymyslona sukienke szyje u krawcowej. Po wczorajszej przymiarce odbiór prawdopodobnie na poczatku sierpnia. Zastanawiam sie gdzie ja ją przechowam, ale mysle, ze nie bedzie zle. Naszej kucharce też bedziemy musieli przywozic wszystkie produkty, wiec przed nami tez troche bieganiny.Pozdrawiam

Witam czy ty przypadkiem nie masz slubu przede mną w Kosiciele MBB w Orłowie na 03.09????JA mam na 16:30 :)

Mozliwe ze to wiktoria, bo ja mam slub 27 08 w kosciele MBR na Demptowie.

Tak chodziło o Wiktorie, i co jak przygotowania juz wszystko gotowe?

Hejka Wiktoria - o dziwo wciąż mam net, proponuję spotkanie środa godzina 17:00, miejsce spotkania prześlę Ci smsem - dzwoniłam wczoraj do Ciebie, ale poczta mi się włączyła :)

Sisi może trochę później o 19 czy za późno nie powinno być zimno nawet o tej porze.

kika ja mam śłub o 15.30 czy my jednak się nie znamy z nauk przedmałżeńskich? przecież tylko my mieliśmy śluby w tym dniu i chyba nawet przesuwałam dla Was godzine?

A jak to Ja . poradnictwo juz załatwione!! I co tam jak przygotowania ? My a trakcie w poniedziałek idziemy spisywac protokół:))) Wodeczka tez juz kupiona szukamy tylko garniturka i kiecki na poprawiny...

A zapomniałąm zapytac czy moze ustaliliscie co z ustrojeniem koscioła bo z tego co mi wiadomo to siostry same stroja kosciół.,, a ze my bedziemy zaraz po was to mam nadzieje ze jeszcze cos dla nas zostanie:)))) A bedziecie mieli tylko organiste czy tez chór?

My już tylko mamy końcówkę przygotowań z ubrań wszystko mamy sukienke na poprawiny kupowałam na allegro od producentki miała 4 różne modele w różnych kolorach taka wieczorowa sukienka gorset ze spódnicą za 180 zł jak będziesz chciała to napisze Ci jak znaleść naprawde podawałam wymiary i wszystko ładnie pasuje aż się sama dziwiłam.A z przystrojeniem to bedziemy szli do siostry zak. bo to one przystrajają ale czekaja na datek.My rozmawialiśmy z organista i on ściagnie jeszcze skrzypaczkę.Idziemy popatrzeć na ślub 23.7.

My bedziemy mieli chór i organiste::) , A z tym przystrojeniem to zapytam siostry w pon, zebysmy tez cos dopłacili to moze ładniej ustroja. A dziekuje ze namiary ale ja nie nosze gorsetów :) raczej wybiore eleganckie spodnie i cos na góre albo jakas kiecunie ale z jednego kawałka szyta,

Mam tydzień po Was w tym samym kościele - z ciekawością więc zapytam ile zażyczył sobie organista? I u której z pań byłyście na poradnictwie? "Ciężko" było?

U Pani stasik bardzo mila, polecam mloda Pani bardzo fajna , nie było zadnych problemów 2 spotkania i juz , Organista bierze od 100-150 zł

Wiktoria, prześlesz mi namiary na te suknie na poprawiny? I jakieś zdjątka...

wysyłam nam organista powiedział że chce 100 zł a nauki mieliśmy u pani nowak niepolecam coprawda młoda osoba ale nawiedzona strasznie
.Byłyście na piewrwszej spowiedzi do kogo iść?

PAni stasik tez traktuje swoja prace bardzo powaznie ale nie gadałą bzdur pozartowac z nia co prawda nie szło za bardzo ale bylo ok. Ja ide do swojej parafii Sw, Mikolaja w chyloni do spowiedzi do proboszcza grochowiny - podobno bezproblemowy ,

jak rozmawiałam z organistą to opowiedał nam właśnie o tej zakonnicy która nawet stroi ławki ale mówił że ona wyjechała i będzie po 27 niewiem właśnbie czy zapłacić tej w kancelarii czy lepiej poczekać aż tamta wróci.Organista mówił jeszce że wykładaja dywan można tez ustalić prowadzenie przez ojca do ołtarza i żebyśmy pamiętali że klękając przed figórą MBB tej na ołtarzu gółównym na ostatnią zdrowaśkę mamy czekać aż skończy sie pieśń końcowa i wtedy zaczyna się marsz i my wstajemy ponoć wiele par wogóle nie czeka i marsz jest grany jak oni już prawie wychodzą z kościoła.

my idziemy teraz w pon spisac protokol to sie zapytam o ta zakonnice co i jak i napisze ci na forum, z organista jeszcze nie gadalismy na razie mamy chor załatwiony. U nas to chyba bedzie wersja przyspieszona mszy bo babcie rozaniec na 18.10 musza miec wiec ksiadz stwierdzil ze bedzie wersja przyspieszona:))

ok czekam na podpowiedź a propo tej zakonnicy .Pozdrawiam

Dzięki za zdjęcia !!! Sukienki śliczne, poważnie zastanawia się nad tą z amerykańskim dekoltem!!!
My u spowiedzi jeszcze nie byliśmy, nawet protokół nie spisany, bo to chyba po tym poradnictwie trzeba, prawda?

My również mamy ślub w tym kościele 16.09, niestety nie rozmawiałam jeszcze z proboszczem na temat ofiary za udzielenie ślubu i przystrojenia kościoła. Może wiesz już coś więcej w tym temacie.
Czy proboszcz określił ile wrzucić w kopertę i jakie są dodatkowe koszta, chodzi mi o organistę i ewentualne przybranie kościoła.
Pozdrawiam

Wiesz tego niewiem ja dawno załatwiałam poradnictwo ale faktycznie dopiero później była reszta bo wtedy dostaje sie druki na spowiedź.Wysłałam Ci meila.

Hej, bylismy spisac portokol; Faktycznie ta siostra bedzie po 21 moze sie umowimy ktoregos dnia i pojdziemy we2 do niej, po co ma kasowac ciebie i mnie osobno zapłacimy razem i juz obgadamy co i jak.

Pewnie że tak jak myślisz ile jej damy?jak damy jej od każdej po 50 myslisz że będzie dobrze?A za ślub juz płaciliście przy protokule?

Nie jeszcze nie płacilismy za slub pewnie dopiero jak juz spotkamy sie z ksiedzem i juz omowimy szczegłoy samego slubu, mysle ze 50 zł za 2 osoby starczy ,

No to umawiamy sie na nastęony tydzień?I dajemy po 50 zl?ja pracuje tak różnie więc jak będziesz miała plan kiedy iść to napisz wcześniej bo ja moge pracowac wtedy a niemogę się zwalniać.A jak podobało Ci sie spisywanie protokołu my akurat trafiliśmy na proboszcza i troche dłuygo to trwało.pozdrowienia Nie chcecie wpaść o 16 w sobote na gorę do organisty popatrzeć na ślub?Ja ide sprawdzić jak to wygląda i jak będzie przystrojone.

Dobra umowimy sie jeszcze ja tez pracuje 4 dni cały czas potem mam 2 dni wolne. Niesety w sobote do 21 siedze w pracy , wiemy jak organista gra juz słyszelismy nie raz:)) Prot. spisywał ksiadz Piotr ten młody taki przystojniaczek szybko posłszło, ale zakonnica zanim wypisała nam pierwsza strone z adresami itp to siedzielismy godzine:)) I co juz wszystko masz do slubu czy jeszcze wam cos zostało do załatwienia? Kupowałas moze gdzies taniej napoje cola, soczki?

Dobrze że napisałaś że widzieliście ks.Piotra bo my właśnie jego wybraliśmy na ślub ale nie było wiadomo czy go nie przeniosą.Napoji jeszcze nie kupowaliśmy ale ogladałam ulotkę z ganta i tam chyba niejest drogo,myślałam o sokach z lidla ale to chyba nie jest najlepsza jakość,może makro?Niewiem my musimy wykorzystać bony z ganta więc napewno jakieś napoje tam będziemy kupowali.

No lidl raczej odpowiada , soczki z najtanszych połek to tragedia potem goscie nie chca ich pic i obgaduja ze taka taniocha, ja tez myslalam o geancie lun tesco, makro.

I jak kupiliście napoje? ja byłam na tym ślubie w sobotę był wyłozony chodnik czerwony ale starczył do 3/4 ławek,tylko pierwsze rzedy ławek miały udekorowane ławki i to co druga,małym bukiecikiem z boku i jeszce kszesła nowozeńców miały przyczepione bukieciki kwiatów takie było przystrojenie duzo tego nie było może czegoś brakowało ale ogólnie nawet ładnie.

cze jeszcze nie kupwalismy napoi jest jeszcze troche czasu, mysle ze jak damy po 25 zł za strojeie to starczy

Witaj. Kiedy sie wybierzemy myślisz że jak pójdziemy później to bardziej będzie pamiętała?podam Ci mój numer tel.jakbyśmy nie moigły odnaleść wątku na forum 502-144-542
Ania

Rozmawiałam zkolezanka która ślubowała niedawno i też płaciła zakonnicy za dekoracje i stwierdziła że po 25 to za mało, chociaż przecież pomiędzy naszymi ślubami nic sie nie zepsuje więc koszty kwiatów nie są chyba duże,z drugiej strony mały bukiet kwiatów kosztuje 50 zł a gdzie kokardy i robienie dekoracji? I co Ty na to? Kiedy się wybieramy?

Mysle ze mozemys ie umowic do niej jakos w srodku m-ca jak bedzie masz zadzwoni sie szybciej do parafii i zapytamy czy danego dnia siostra bedzi i juz. a moi znajomi mieli slub i nic nie palcili za kwoaty bo podobnow maja tam standardowy wystorj kosciola i jak chcesz cos wiecej niz te bukieciki na lawkach i kwiaty na ołtarzu to wtedy dopalcasz. Mysle ze damy po 50 zł i powinnos starczyc. I co juz wszystko gotowe do ślubu/???

Prawie wszystko gotowe zostały już tylko próbne makijaże i fryzura.Pozatym dekoracja sali i zawiezienie wszystkiego kucharce.zakupy załatwiaja rodzice więc nam zostało tylko dopinanie wszystkiego na godziny i ułożenie jakiegoś planu na ten dzień.Dzisiaj byliśmy zanieść dokumenty do kancelarji więc zostały jeszcze spowiedzi o nich zapominam ale to w piątek...ta nowa siostra mówiła właśnie dzisiaj że jeżeli ktoś chce mieć przystrojenie to musi złożyć ofiarę na te kwiaty z których będzie je robiła i mówiła że ta która to robi jest przed każdą mszą w zakrystji chyba nawet zwie sie zakrystianka.Myśle że po 50 i spoko nie będziemy przesadzać.widziałam w księdze że ktoś zarzyczył sobie udzielanie ślubu przez proboszcza ale bedzie nudno................długo i wszyscy zasną.
prowadzi Cie tata do ołtarza?Myśmy sie zdecydowali na to fajnie wygladało na tym ślubie który ogladaliśmy.

a u Was już też wszystko gotowe?stres się wkrada czy luzik?Masz jakąś pania na ładny makijaż do polecenia?

Mysle ze 50 zł starczy za osobe , podehjdziemy w 2 poł sierpnia do tek siostry. Ja mam make-up u Panie Eleny własnie z salonu z orłowa przyszła szwagierka mi poleciła, ale probnego nie robie. Chce zeby mnie tata prowadził do ołtarza. ale musimy to ustalic z ksiedzem.

CZe i byłas juz u siostry????/ Jak nie to kiedy sie wybieramy , bo chyba juz czas:))