Już sama nie wiem..

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko Rodzina i dziecko bez ogłoszeń
Cześć dziewczyny,licze na Waszą pomoc:)
Termin wg usg miałam tydzień temu i wg ost. @ mam na 13.10.
Skurczyki przewidujące już są codziennie coś tam się dzieje..
Dzisiaj w nocy jednak poczułam dośc silny skurcz w macicy,oj bolało..
Wystraszyłam się,ze to już-serce mi waliło jak szalone,żołądek mnie aż rozbolał..Ale to był tylko jeden dłuższy skurcz..
Skąd mam wiedziec kiedy to się zacznie? Już w paranoję wpadam :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Już sama nie wiem..

ja również rodziłam po terminie, i wiem jaka to niekomfortowa sytuacja. człowiek czeka i czeka, czasami coś zaboli i dalej nic.... wg mnie powinnaś podjechać do jakiegoś szpitala, niech Cie podłączą pod ktg. poleżysz sobie z pół godzinki i zobaczysz co u dzidzi. ja po takich badaniu,zawsze byłam o wiele spokojniejsza. po którymś z kolei przyjęli mnie na oddział i "pomogli" przyjść na świat mojemu leniuszkowi (dostałam oksytocynę). co do pierwszych objawów porodu to jest to ból taki jak przy miesiączce, nie zawsze odchodzą wody. powodzenia i trzymam kciuki.

Na KTG chodze co drugi dzień,jutro też mam wizytę w przychodni. Maluch bardzo się rusza,wypina nóżki,rączki :)
Ale to może strach mnie też trochę wpędza w nastrój paranoi..:)

Jak podczytuję różne wątki, w tym Mam, które są już na dniach terminu albo po, to często się zdarza przenoszenie dziecka. Sama się bałam, że nie rozpoznam kiedy to właśnie to :) Ale podobno tego się nie da przeoczyć :)
Jeżeli już złapią nas skurcze porodowe, to one nie mijają po nospie, ani po kąpieli, tylko się nasilają i są coraz częściej.
Wszystkiego dobrego życzę i szybkiego i szczęśliwego rozwiązania :)

dziewczyny, skorczow porodowych nie sposob przegapic, sa regularne, coraz bardziej intensywne i bolesne i coraz czestsze, takze spokojnie czekajcie...

DOKLADNIE.JA RODZILAM DWA TYG PO TERMINIE.SKURCZE PRZEPOWIADAJACE MIALAM NA 3 TYG WCZESNIEJ,ALE ZAPEWNIAM,ZE TYCH PRAWIDLOWYCH NIE MA SZANS PRZEGAPIC:)

NA DZIEN DZIEN PRZED TYM JAK SIE ZACZELY UCICHLO WSZYSTKO NAGLE,A NAD RANEM ZACZELY SIE REGULARNE CZASOWO SKURCZE.

NAPEWNO JE ROZPOZNASZ:)

ja termin z om miałam na 22 sierpnia, termin z usg na 24 sierpnia, urodziłam 8 września :P

Niektóre kobiety mówią że wiedziały że już się zaczyna, a ja ze swojego doświadczenia powiem że nie każda kobieta wie że to już.
Ja ponieważ byłam już sporo po terminie, pojechałam do szpitala, nie miałam żadnych skórczy, więc leżałam sobie i sie nudziłam, ponieważ pojechałam tam o późnej godzinie, miałam zostać na noc, a jak by nic się nie zaczęło to by mi z rana podali oxy. Byłam sama w pokoju, no i o 1 w nocy zaczęły się pierwsze skórcze, nawet nie wiedziałam że to już są te skórcze, po prostu brzuch troche bolał, taki ból to miałam zawsze przy okresie jak tabletek nie wzięłam, myślałam że te skórcze porodowe to będą bardziej bolesne, w jakimś momencie zaczęły się parte, też nie wiedziałam że to są już parte, chciało mi się do wc więc chodziłam ale nic nie chciało wyjść :P po jakiś 20-30 minutach poszłam do położnej i mówie jej że brzuch mnie troche boli, to mówi żebym siadła na fotel sprawdzi rozwarcie, już chce siadać, spytała się czy mam takie uczucie jak by mi się kupe chciało, no to mówie że tak :P że już jakiś czas, bo z 5 razy byłam w wc myśląc że to mi się chce. No i szybciutko poszłyszmy na porodówkę, o 5.30 urodziłam synka.

Jeśli chodzi jeszcze o te skórcze, niektórzy mówią że się nasilają, coraz bardziej boli, ale to też nie zawsze tak jest, u mnie od pierwszych do ostatnich skórczy było tak samo, taki sam ból, nie nasilały się, były jedynie coraz częstsze. Nie bolało aż tak bardzo, taki ból to nie ból :)

Tak więc, w moim przypadku to mając parte skurcze jeszcze nie zdawałam sobie sprawy że poród już się zaczął :P

Ale szczęściara:)

Inne tematy z forum

Apteka Elżbietańska (3 odpowiedzi)

Wita. Czy ktoś może wie, czy po remoncie w przychodni od strony wejścia dla dzieci wróci Apteka...