KAMERZYSTA POSZUKIWANY !!!

Temat dostępny też na forum: Wesele bez ogłoszeń
Cześć Kochani.
Proszę polećcie mi dobrego i przede wszystkim kreatywnego kamerzystę. Byłam już u kilku "specjalistów" na oglądaniu ich oferty i normalnie masakra nic mi sie nie podoba. Niesamowicie sztampowo i nieoryginalnie :( Mam wizję mojego filmu ze ślubu, z wesela i poszukuję dobrego montarzysty który zrobi mi mój wymarzony film!!! Z góry dzięki za propozycję.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: KAMERZYSTA POSZUKIWANY !!!

Kawa napisał(a):

> Cześć Kochani.
> Proszę polećcie mi dobrego i przede wszystkim kreatywnego
> kamerzystę. Byłam już u kilku "specjalistów" na oglądaniu ich
> oferty i normalnie masakra nic mi sie nie podoba. Niesamowicie
> sztampowo i nieoryginalnie :( Mam wizję mojego filmu ze ślubu,
> z wesela i poszukuję dobrego montarzysty który zrobi mi mój
> wymarzony film!!! Z góry dzięki za propozycję.

Witam - jedyną znaną osobą w trójmieście (a widziałem filmy większości konkurencji), która robi zupełnie inne, oryginalne, bardzo dynamiczne filmy z wesela jest Mirek Judkowiak - tylko pytanie, czy ci taki styl będzie odpowiadał. Widzałem ostatnio film konkurencji z Wrocławia - szczerze przyznam się, że myślałem, że nic nie jest w stanie mnie zaskoczyć, a tu dosłownie "szczęka mi opadła", ambicja mnie poniosła i przygotowałem na próbę 4 minutowy teledysk z filmu z wesela - poświęciłem na to prawie tydzień, efekt wydawał mi się bardzo dobry, ciekawy i oryginalny, ale po kilku prezentacjach klientom doszedłem do wniosku, że rezygnuje - podoba się taki styl co trzeciemu klientowi, a pracy tyle co przy montażu całego wesela.

pozdrawiam

Michał Czacharowski
www.avmedia.div.pl

potwierdzam:))))))

Michał Czachorowski jest "z*******y".

My zamowilismy u niego usluge - naprawde rewelka. Pierwszy raz w zyciu widzialam, ze film ze slubu nie jest nudny. Nawet goscie ogladali i nasi znajomi. Przewaznie ogladanie kasety konczy sie na przewijaniu, albo w ogole kaseta laduje gdzies w kacie.

Ta kaseta jest jak przepiekna opowiesc - swietnie dobrana muzyka, swietny montaz, swietnie powstawiane animacje.

Nie wiem jak inni kamerzysci z tego forum, ale za Michała Czachorowskiego recze glowa:))))). Ten wybor byl jednym z najbardziej trafionych na naszym slubie.

Witam
Całkowicie zgadzam się z Michałem.

Od pewnego czasu klienci otrzymują u mnie kasetę próbną na podstawie, której mogą wnieść ewentualne poprawki.
Spotkałem się z następującymi uwagami:
- "ujęcia w sepii zamienić na kolor" (dotyczy ostatniego tańca kończącego film)
- "dołożyć więcej tańców" (film trwał 4 godziny na kasecie i 4.20 na DVD :-))
- nowożeńcy otrzymali kasete surową bez montażu i po montażu kiedy skróciłem trochę mszę w kościele okazłao się że muszę wracać do wersji oryginalnej - bo za bardzo skróciłem (z 45 do 30 minut).
Większość poprawek dotyczy kosmetycznych zmian typu: potknięcie, zmiana utworu muzycznego, dołożenie zdjęcia od dzieciństwa itp.

Tak więc jednak dominuje koncepcja filmu dokumentalnego i niestety nie ma aż takiego zainteresowania teledyskami i skóconymi wersjami.
Okazauje się czasem, że zrobiłem dużo czasochłonnego, niepotrzebnego montażu.

Montaż filmu jest bardzo niewdzięczny, ponieważ widać tylko to co jest źle zmontowane, że jest podłożona muzyka, która nie pasuje do dynamiki obrazu, że animacja nijak się ma do treści, ujęcie jest urwane w połowie słowa itp.
Natomiast jeśli montaż jest dobrze przeprowadzony to nikt tego nie zauważa - po prostu film "dobrze się ogląda","jest fajny"

Najlepszym rozwiązaniem byłby montaż dwóch wersji filmu

Uważam ze bardzo ważne byłoby w tym przypadku przedstawienie osobie która będzie filmowała i montowała swojej koncepcji filmu