KTO 10.06.2006 :)

Temat dostępny też na forum: Wesele bez ogłoszeń
DZIEWCZYNY CO MACIE JUŻ ZAŁATWIONE? TEN CZAS TAK SZYBKO LECI, JA Z MIOM NAŻYCZONYM ZACZELIŚMY ZAŁATWIAĆ WSZYSTKO MNIEJ WQIĘCEJ PÓŁ ROKU TEMU, JUŻ PRAWIE WSZYSTKO MAMY- FOTOGRAFA NIESTETY NIE, BO CI KTÓRZY SIĘ NAM PODOBAJ Ą TO ZNACZY ICH PRACE SĄ JU ZAJĘCI ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: KTO 10.06.2006 :)

My również 10.06.2006 :)
Ślub w Kościele św. Mikołaja w Gdańsku, wesele Estragon.
Podpisana umowa z restauracją, fotografem, DJ i kamerzystą.
Mamy samochód w rodzinie, zaproszenia robimy sami, obrączki też prawie wybrane. Pod koniec lutego zaczynam szyć suknię, a mój Miś garnitur.
Makijaż u Wizy. Bukiet wybrany. Koszula, buty dla Misia są.
W zasadzie zostały już drobiazgi :)

image

Pumka, a masz może jakies zdjęcia jak jest przystrojony kościół Mikołaja?? bo my mamy w maju wesele w Estragonie i myslimy też o slubie właśnie w Mikołaju, ale nie za bardzo nam się widzi ten kościół..nie wiem, może na slubach ładniej wygląda...

No właśnie nie mam:( sama poszukuję jakiś dekoracji... Ale chcę tylko kwiaty, żadnych tiuli.

heheh
ja tez mam w estragonie tylko ze tydzien przed wami :))
27 maj
slub w sw. Ignacym na Orunii, miał byc Mikołaj ale stwierdzilismy ze za duzo oglądaczy jest na starym miescie i pijakow robiacych bramę :))
suknie mam z Agnes, mój Pan Młodu garnitur bedzie szył u Dziekońskiego (za 600zł z jego materiału - super robi facet )
obrączki juz lezą i czekaja na grawera, samochod, kwaity, kamera i fotograf z Avmedia i zesspoł Pstrong orkiestra

Nancia bardzo Cię proszę, podaj mi namiary na tego krawca!!! Mój Mis ma 199cm wzrostu i nie możemy dla niego dostać garnituru, już nastawiliśmy sie na szycie ale myśleliśmy o Sunsuit itp. No ale tam nie mają takich cen o których mówisz...

ul Partyzantów vis a vis miesnego Nowak, wchodzicie w bramę tak jakbys chciała przejsc na podwórko na klatke schodową, u góry jest szyld KRAWIEC DZIEKOŃSKI i jak wejdziesz tak jak na podworko to do góry takimi ladnymi schodami.

Dzięki! Będziemy musieli się tam wybrać :)

A ILE WYNIESIE MATERIAŁ NA GARNITUR?

mój men ma 183 cm wzrostu i cena jest ok 600zl za dwuczesciaowy garnitur, co do ceny materiału nie wiem bo sie nie pytam o takie rzczy. dla mnie liczy sie jakośc i efekt koncowy w dobraj cenie :))
mysle ze tutaj tez mozna sie jakos dogadac a widzialam te materialy i sa super gatunkowo. słyszałam ze nie warto brac tylko samej wełny, lepeij zeby miala jakas domieszke bo sie mniej gniecie :)

Odradzam Sunset Suits, bardzo żle szyją na miarę.

NACIA, JA BYŁAM W IGNACYM CHRZSZCZONA MIAŁAM TAM KOMUNIE, NIESTETY ŚLUBU TAM NIE BĘDĘ MIAŁA - PRZEPROWADZIŁAM SIĘ, TEN KOŚCIÓŁ ZAWSZE BYŁ W MOIM TYPIE, CZY PO UROCZYSTOŚCI WESELNEJ NADAL SĄ TAM OKLASKI???

PUMKA A CZY MASZ JUŻ GODZINĘ W KOŚCIELE, JA MAM REZERWACJIĘ NA 17, MYŚLĘ ŻE TO JEST ZA PÓŻNO, CHYBA TO PRZYSPIESZĘ...

a ja mam na 16 i mysle ze jest ok, bo msza trwa ok 1 h i potem skaldanie zyczeń i jeszcze trzeba dojechac. potem na 18.30 wchodzimy do restauracji... przywuitanie, obiad itp i juz kolejne 2 h i ok 20 pierwszy taniec

Mamy rezerwację na 16.30. Wczesniej, jak jeszcze mieliśmy inny trmin, inną salę i inny kościół to tez chciałam na 17.00. Ale w Mikołaju mają tylko 16.30 w tych okolicach.

nie wiem :))) ???

ZAWSZE MNIE TO SZOKOWAŁO, JAK PROWADZIŁ PROBOSZCZ ZACZYNAŁ PO CEREMONI KLASKA I WSZYSCY ZA NIM, CIEKAWE...

powiem ci ze tak samo jest w Katedrze Oliwskiej to jest zwyczaj z Włoch to jest wyraz szacunku :)) pamiaetsz ja zmarł Papiez to ez klaskali - głupie porówanie ale tak jest :))

Z JEDNEJ STRONY JEST TO DZIWNE ŻE W KOŚCIELE SIĘ KLASZCZE, A Z DRUGIEJ STRONY RACZEJ MIŁE DLA PARY MŁODEJ, WIĘC W TAKIM RAZIE PRAWDOPODOBNIE CIE TO SPOTKA...

uuuuuuuuuu.... już nie moge sie doczekać. mam zamiar zamowic sobie skrzypce i piekna dekorację :)) w kosciołku....

JEŚLI CHODZI O DEKORACJE, MASZ JUŻ FIRMĘ KTÓRA CI TO ZROBI? DLA MNIE TROCHE CENY MAJĄ ZA WYSOKIE. JA TAK MYŚLE SOBIE ŻEBY SAMA ZROBIĆ. Z OPRAWĄ MUZYCZNĄ TEŻ MAMY PROBLEM, ICH CENA WYNOSI OKOŁO 400 ZŁ...:(

wlasnie z tego co wiem to przy Kosciele jest taka babka ktÓRA TO ROBI ZA JAKIEŚ 100 ZŁ (czy to drogo - orientujesz się?) a co do oprawy muzycznej to na weselniku jest zespół Del Arte i one 2 babki - skrzypce i kontrabas czy wiolaczela kosztuje 400zł chociaż z tego co pytałam w październiku było 300 zł

ZA 100 ZŁ ZALEŻY CO ROBIĄ, ALE JEST TO BARDZO NISKA CENA, CHYBA CHODZI O KWIATY NA OŁTARZ I DYWAN. JA MARZE O TAKICH BRAMACH OZDOBIONYCH KWIATAMI, JEDNA FIRMA CHCE ZA TO 400 ZŁ, TO JEST NIE MAŁO.

akurat sie trafilo ze 25 grudnia byłam w Kosciele i trafiłam na slub, bylo pieknie przyzdobione, taka brama przy wejsciu półokragła a pzry co drugiej ławce stały stojaki z białymi kwaitami (róze chyba - sztuczne ale nie widac ze to badziew - całkiem ładne), na dole dywan i kwaity przy ołtarzu - chyba taki standard.....
a 400zł to duzo. spr na Allegro ??

10 czerwca rowniez my :-)

mamy juz sale, Kosciol, kamerzyste, orkiestre, transport (prawie), pomysl na garnitur i sukienke , zamowione kwiaty, obecnie szukam fotografa, obraczki jeszcze trzeba wybrac ...

image

studio21 - ą na stronie weselnika ale sa drodzy za cenę zdjęc naprawde warto :))

My także 10.06.2006 :)

Kosciól mamy przed Pumka :) tzn Sw. Mikołaj- godz 15- godzina wczesna, ale trzeba jeszcze dojechac do hotelu :)
Wesele z poprawinami w Gołuniu

Z tego co mamy? =>> kościól, hotel-to wiadomo,
kamerzysta i fotograf, orkiestra- tez zalatwione
ale na tym praktycznie koniec..................... :(
dzis wybralismy piękne zaproszenia, na przymiarke sukni umowiona jestem dopiero na 10.02. Moj Mężczyzna jeszcze w proszku :))) nic nie mamy dla niego, ale mysle, ze tu nie powinno być dużego problemu. Zresztą chce najpierw na 100% wybrac suknie i wtedy dopiero bedziemy Jego ubierac.
Obrączki chcemy robic na zamowienie, ale nie wiemy jeszcze gdzie :(
aaaaaaa i samochod tez juz jest :)))
hmm to chyba wszystko :)

Udanych przygotowań dla Czerwcowych :)

my mamy piękneobrączki - robilismy na zamówinie - firma nazywa się V&M Art stronka to www.vimart.prv.pl tel 058 3459037

Na początku pozdrawiam wszystkie Czerwcowe.
My również ślubujemy 10.06.2006.
Mamy załatwiną salę na wesele i poprawiny, kościół Św. Stanisława Biskupa na gpdz.16, fotografów na plener, bo podczas mszy i wesela moja kuzynka, która troochę fotografuje bedzię nam robić zdjęcia.
Sukienkę zamówiłam wczoraj...
W kwiaciarni zamówiny termin i oczywiscie orkiestrę z kamerzystą też już mamy.
Obrączki mamy wstępnie upatrzone, a samochód raczej nowoczesny z rodziny.
Nad zaproszeniami myślę... jakie i gdzie.
Myślę równiez nad wystrojem sali i kościła.
Z salą to sama nie wiem. Balony podobno juz wychodzą z mody, same kwiaty to z kolei za mało. Mam dylemat.
Byliśmy na targach i widziałam naszą salę ubrana przez jedną z firm. Zapytałam się o cenę: 3000zł. Nie stać mnie, poza tym stanowczo za drogo - uważam. A Wy jak stroicie sale? Macie jakię pomysły?

A zapomniałam o jednej z najważniejszych rzeczy.
Pumka- też mam makijaż u Wizy.
Pozdrawiam

nacia
dzieki za namiar właśnie byłam na ich stronce :) Koniecznie musimy sie do nich wybrac!!! :) a napisz mi prosze jesli mozesz (najlepiej na priv) jaki model wybraliście i ile mniej- wiecej płaciliście??
Naprawde jestescie zadowoleni?? Fajnie by było iść do kogoś sprawdzonego :))) Jeszcze raz dzięki.
Pozdrawiam gorąco.

Ja również ślubuję 10.06.2006r. :)) w Katedrze Oliwskiej

i o dziwo nie mogę znaleźć nikogo innego kto by w tym dniu w Katedrze chciał powiedzieć "TAK", a moze jednak ktoś taki tu jest?

image

10 CZERWCA..KOŚCIÓŁ OPATRZNOŚCI BOŻEJ NA ZASPIE. GODZINA JUŻ ZAREZERWOWANA -16.00
A WIECIE CO MI WRÓŻKA POWIEDZIAŁA?
ŻE TO OKROPNA DATA NA ŚLIB....
ALE JEJ NIE BĘDZIEMY SŁUCHAĆ...CO NIE?!
POZDRAWIAM
MARTA