KWIATEK WE WŁOSACH

Temat dostępny też na forum: Wesele bez ogłoszeń
Czy w kwiaciarni zamawia się się specjalnie kwiatka ażeby wpiąć go we wlosy - czy ona ma jakieś zamocowanie? Czy to zwykla np. różyczka którą wpina się we wlosy za pomocą wsówką?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: KWIATEK WE WŁOSACH

w kwiaciarni trzeba dodatkowo poinformować,że chce się tez kwiatka lub kwiatki do włosów,zeby pani w kwiaciarni miała wtedy poza kwiatami do bukietu odłożone też do włosow. Są one gołe ,bez żadnej zapinki.Fryzjer już sam upina w jakiś sposób ;)

a nie wiesz moze czy one sa jakios specjalnie preparowane?(np staly w glicerynie-to ponoc utrwala ale nie wiem na pewno)

Właśnie, mnie też interesuje, czy taki kwiat się trzyma całą noc.

kuzynka miała w koczku powpinane żywe różyczki niestety po oczpinach jak zdjęła welon wyglądały marnie ,powiędły i wisiały we włosach takie oklapniete nie polecam , chyba że rzeczywiście można je jakoś spreparować

mozna je zaimpregnowac. ja takie wlasnie zaimpregnowane eustomki mialam we wlosach i do konca imprezy przetrwaly nie zwiedniete.

Na czym polega impregnacja?

ja kiedys impregnowalam roze wlasnie w glicerynie,ale na slub mijej kolezanki fryzjerka jej kwiatki mcno zalakierowala lakierem do wlosow.nie oklaply przez cala noc.

moja siostra bedac świadkiem u mnie miala we włosach eutope nie preparowałam jej a kwiatek pieknie sie trzymał do rana - świeże eustomy maja to do siebie ze pieknie sie trzymaja, ale lakier to tez dobry pomysł:)

panie kwiaciarki maja jakis specjalny impregnat do kwiatow. tak samo mialam wiazanke

Pasasuje kwiatek (callia) wpieta we wlosy razem z welonem???

Ale ja to napisalam. Chyba wszyscy beda wiedziec o co mi chodzi :-))

ja miałąm prawdziwego kwiata i wytrzymała całą noc(był dosyć mocno utrwalony lakierem do włosów;)
babka z kwiaciarni co prawda go specjalnie przygotowała ale i tak fryzjerka dodatkowo dopinała dużą spinkę itp;)

aaggaa,pytasz czy kwiatek +welon pasują razem? ja będę miała i kwiat i welon ;o) jak dla mnie pasuje ;o)) a jeśli chodzi o ipregnowanie kwiatów,to są specjalne środki w spray-u,utrwalają trochę,choć niewiele kwiaciarni je stosuje.Jeśli chodzi o bukiet w mikrofonie ,to będą się trzymać i bez tego a kwiatki we włosach jak dla mnie to lepiej zalakierować!

chyba, ze ma sie wiazanke bez mikrofonu - wtedy warto zaimpregnowac

w czerwcu byłam na ślubie znajomych i jako próbę generalną przed własnym - zamówiłam w kwiaciarni kwiatek do wpięcia do włosów (kwiaciarka poleciła orchideę jako najtrwalszy z kwiatków) - ja miałam zabezpieczoną łodyżkę taką zieloną taśmą i chyba wilgotną watkę??? w środku,
z tego co wiem są 4 sposoby przygotowania kwiatów do wpięcia:
- na druciku (dobry do koka bo można przeplatać, ąle mnie kłuł w głowę:))
- na grzebyku
- na wsówce
- na spinki żabki

moja kuzynka miała na swoim weselu słonecznika we włosach...na ślubie wyglądał jeszcze jako tako, ale potem zwiędł i wyglądł jak chwast

można mieć 2 kwiatki - jeden w wodzie na zapas:)

Ja miałam frezje specjalnie spreparowane przez kwiaciarnię i owinięte jakąś zieloną papieropodobną tasiemką. Trzymały sobotę i niedzielę do północy. Nawet pod prysznicem wytrzymały przez poprawinami.