Kablówka Volta

Czy ktoś z Banina decyduje się na internet i telewizje od firmy volta?
Był wczoraj przedstawiciel przekazał ofertę, ale aktywacaj 450 zł przeraziła mnie zresztą ich cennik nie zgadza się z cennikiem z strony.
Czy ktoś się na nią będzie się decydował bo myśle żeby ponegocjować z nimi ceny i aktywacje usługi. Może jak wiecej osób się zgłosi to uda się ugrać zniżki.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Kablówka Volta

witam, też chcę przeczekać te chore ceny. Jak będą takie jak na stronie to się zdecyduję. Ja jestem z osiedla rodzinnego
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja tez podobnie jak Michał, zaczekam na normalne ceny.

~Darek z o. rodzinnego Ty akurat nie masz wyjścia bo jak u nas chodził przedstawiciel (ul, Wspólna budynki eko budu) powiedział wprost że na razie dociągają tylko do nas i nie ma nawet rozmawiać z innymi mieszkańcami bo nie mają na razie zaplanowanego dociągania kabla w inne rejony

Sylla w zeszłym roku (2013) chodzili u nas z Volty i prosili o wyrażę nie zgody na przekop. Więc więc opierając się na twoich słowach wydaje się że chyba biznes plan im się trochę nie domknął :(. Tak czy owak za 500 zł to mam Internet na cały rok (choć zgodzę się że nie najwyższej jakości ale dramatu też nie ma). Więc i tak bym czekał, aż ceny zejdą do ludzkich (jak dla mnie 200zł jest akceptowalne) rozumem że to nie miasto i jeszcze długo nie będzie :) więc podłączenie będzie droższe ale nie aż tyle!!!

Gdy my rozmawialiśmy z przedstawicielem Volty to pytaliśmy o to a on stwierdził że nie ma tej opłaty...

Wydaje mi się zwykle naciągają ludzi jeśli ktoś nie upomni się o obniżke to nic nie dostanie. Jeśli cena będzie z strony internetowej to jak najbardziej zgłaszam się do podpisania umowy.

u nas tłumaczył że 495 zł to i tak dużo taniej niż w innych miejscowościach i o dziwo podobno taniej niż w innych firmach ponieważ są podobno takie które nawet 2 tys biorą. Oczywiście Pan robi bardzo dobre wrażenie ale niestety nie jest przekonujący i dlatego my się nie będziemy decydować na ich usługi. Dodam że przedstawiciel zaznaczył że na razie będą w Baninie podłączać wyłącznie wspólną i tylko część z szeregami , a inne lokalizacje nie są brane pod uwagę i to też mnie zastanawia czy jak już zdecydują się na inne lokalizacje to czy cena nie spadnie

A co ze światłowodem? podpisaliście zgodę?

~jola o jaką zgodę ci chodzi?

dostaliśmy jakieś dwa miesiące temu papiery od wykonawcy volty (chyba ABAK) na wyrażenie zgody na światłowody na naszej posesji. My podpisaliśmy, ale powiem szczerze,że zastanawiam się czy dobrze zrobiliśmy, bo jednak lepiej jak na danym terenie będzie kilku dostawców (lepsze ceny)

~jola ale to raczej chodziło o możliwość ich przeprowadzenia przez wasz teren a nie że zgadzacie się tylko na tą firmę. Nam nikt nie dawał żadnej zgody bo nie jesteśmy zdecydowani na ich ofertę z opłatą aktywacyjną jak z przed 10 lat

No tak zgoda na przeprowadzenie światłowodu przez nasz teren, ale światłowodu f.Volta, wiec jesli bedziemy chcieli korzystac to jednak trzeba bedzie skorzystac z volty

To nie tak.
W miastach na starych osiedlach kable z racji historii prowadzi najczęściej TP (w ostatnich latacj przy unowocześnianiu zaczęło się to zmieniać) pozostali dostawcy dzierżawią od nich łącze.

W Baninie światłowody poprowadzi Volta, wiec Orange, UPC, Vectra jak będą chciały się tu 'wprowadzić' będą dzierżawić łącza od Volty.
Jest to normalne i nie wpływa znacząco na ograniczenie wyboru dostawcy, jak i na ceny, bo duża firma negocjuje na innych warunkach i dzierżawi konkretne parametry łączy.

Volta jak na razie próbuje zebrać kasiorkę od 'pierwszych wygłodniałych klientów' jak się im desperaci skończą, to muszą zejść z cenami, bo 500zł za podłączenie i cennik mało atrakcyjny w stosunku do innych lokalizacji nie skłania potencjalnych klientów.
Zwłaszcza że dla większości osób różnica między radiówką 6mb/s która działa, a łączem 150 mb/s przy przeglądaniu @, www i nawet graniu w gry sieciowe, nie ma znaczenia.

Święta prawda ...

przy graniu w gry sieciowe akurat radiówka ma straszne pingi, a oglądanie czegoś na youtube w HD też nie jest przyjemne. Nie mówiąc o pobieraniu LEGANIE kupionej gry np. 20-30 GB (a takowe są obecnie rozmiary najnowszych gier).

Btw. z tego co pamiętam, miało być 100 złotych za podłączenie i 50 miesięcznie za 100/10 Mbit/s u nich. No i dziwne, że kable kładli w tylu lokalizacjach, ale podłączają tylko okolice pszennej obecnie.

Pszennej jeszcze raczej nie podlaczaja, a przynajmniej od strony Lotniczej kompletna cisza, ale przy cenach zaporowych rzędu 500zl to nie dziwie się że cisza 😆

Ja się zdecydowałem. czekam na podłączenie. podobno mają kopać w tym tygodniu.
powiedzmy sobie szczerze, że u nas w Baninie nie będzie w najbliższym czasie lepszej oferty. TPSA ma zapchane łącza i nikogo nowego nie połączy.
Te 500 zł uważam za akcpetowalne, przecież nie płacę za ciągnięcie kabla do posesji kilkaset metrów, za projekt itp,
Mam tylko nadzieję że będzie działać bo dotychczasowy kontakt z firmą jest conajmniej słaby, ciągle przekłądają termin realizacji.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum

serwis kotła De Dietrich (10 odpowiedzi)

hej poszukuje sprawdzonego serwisu do kotła De Dietrich .

Aparat ortodontyczny (10 odpowiedzi)

Witam, chciałabym założyć aparat na zęby. W Baninie to chyba tylko dr Kamila Bubeła, czy jakieś...

jaki piec wybrać do domu? (99 odpowiedzi)

Witam Proszę o podpowiedź jaki piec gazowy wybrać do domu - ( bliźniak o pow. całkowitej 140m2...