Kalendarzyk małżeński

Temat dostępny też na forum: Wesele bez ogłoszeń
Mam pytanie ! Jak rozwiązałyście sprawę z kalendarzykiem małżeńskim, bo mi baba na naukach kazała go wypełnić i to az 2 miesiace !!! Czy któraś z Was ma jakieś wzory, bo ja nie mam czasu na takie pierdoły. Proszę pomóżcie. Z góry dziekuję!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Kalendarzyk małżeński

adres na forum...troche dziwni ludzie,ale pewnie pomogą :)

http://www.lmm.pl/forum/index.php?sid=cb98203fdcdb3fdafa2d8455625013d8

link na stronkę NPR

http://www.npr.prolife.pl/index.htm

ja powiedziałam, że jestem w trakcie leczenie hormonalnego i żadna "zabawa" w kalendarzyk nie wchodzi w grę i wcale nie skłamałam, ale Ty możesz ;)

ja zaliczyłam jedno grupowe spotkanie dot poradni rodzinnej podczas nauk przedmałżeńskich w św mikołaju, na dwa indywidualne nie poszłam, bo prawo kanoniczne nie wymaga zaliczenia wizyt w poradni do zawarcia związku małżeńskiego

nikt nie robił nam z tego powodu problemów :)

a ja właśnie rysuję sobie te wykresy i uważam, że to wcale nie jest takie głupie, przynajmniej nie będę faszerować się tymi paskudnymi tabletkami

buhahahahahahahaha
o nie moge!!!:))))
czy ty na serio taka naiwna jestes???
a moze planujesz duuuuuza rodzine i to zaraz po slubie????
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

gizmo napisał(a):

> buhahahahahahahaha
> o nie moge!!!:))))
> czy ty na serio taka naiwna jestes???
> a moze planujesz duuuuuza rodzine i to zaraz po slubie????

mysle, ze nie jestem naiwna.....
mam kilka znajomych małżenstw, które stosują metodę naturalną - podkreślę - że porzadną, a nie jakieś tam przestarzale kalendarzyki !! i nie mają dzieci - bo jeszcze nie chcą. skoro innym się udaje to dlaczego nie mi?
Poza tym, tak się składa, że z racji swojego zawodu, często przebywam za granicą i jako zę ostatnio zainteresowałam się tematem - wiem, że na zachodzie metody naturalne nie budzą takich jak Twoje Gizmo reakcji - jak wiadomo, kraje bardziej rozwinięte dążą do Natury, to my będą csporo za nimi - ekscytujemy się "dobriodziejstwami" chemii.
Nie twierdzę, że każdy ma stosować metody naturalne- wręcz przeciwnie, ale nie uważam, że powinno się je traktować z lekceważeniem. Naprawdę sporo się zmieniło w tej dziedzinie od czasów średniowiecza!

Chwila, nie wypowiadaj sie w temacie, o ktorym nie masz bladego pojecia. Znam niejedna pare, ktora stosuje metody naturalne i wcale nie maja one gromadki dzieci, bo uwazaja, ze jeszcze na to czas.
łykajac nieumiejetnie chemie tez mozna zajsc w ciaze, prawda? Chodzi o znajomosc zasad i reguł, jak we wszystkim, wiec zanim zaczniejsz krytykowac najpierw zadaj sobie troche trudu, zeby poznac to, co tak wysmiewasz.

Sluchaj Jolcia,
nie przejmuj sie zadnymi kalendarzykami.
Ja tez nie mam czasu na takie pierdoly, a jesli nawet kiedys mialabym to i tak uwazam, ze zadna baba nie ma nic do moich kalendarzykow.
My zrobilismy tak:
poszlismy do naszego ksiedza-proboszcza i powiedzialam mu prostu z mostu co sadze o poradnictwie i ze nie chcemy tam chodzic. Fakt, ze ksiadz jest super, zaprosil nas na rozmowe, ktora byla rzeczowa a nie zadne "pierdu pierdu". Trwala gora godzine. Ksiadz zaskoczyl mnie rowniez tym jak pieknie opowiedzial o dzile stworzenia czlowiaka. Powiedzial, ze to od nas zalezy kiedy i ile bedziemy mieli dzieci - w ogole rozmowa byla super:).
Powodzenia

Może narysuj jakiś wykres z głowy i powiedz ze zdumioną miną, że jak to źle, że tak Ci wyszło... Niech się kobieta pogłowi ;-) Pozdrawiam !!

Nieźle laski. Tak bajerować od samego początku. :-). Dzięki Nefretete o to mi chodziło ! Pozdrawiam.

No problem Jolcia. Służę pomocą :)