Re: Karmiąca pijąca alkohol
mi przychodzi do głowy tylko jedno- nie ważne czy wino, piwo, lekki drink, czy którakolwiek z was , która nie widzi w tym nic złego ma 100% pewności ,że nawet 0,001 % nie przejdzie do mleka? A jeśli przejdzie te 0,0001 % do mleka, to może od razy kropla czy dwie z kroplomierza wódki niemowlakowi do buzi, jaka róznica czy kropla wódki czy w mleku mamy ;)
Proszę pamiętać o tym, iż dziecko w pierwszych latach życia, bo w pierwszym roku życia dopiero "aktywuje" cały układ pokarmowy, "rozpedza" układ krwionośny, "uczy" układ nerwowy i nawet 0,000001 % alkoholu ten rozwiający się organizm UWSTECZNIA w rozwoju, więc faktem jest iż nawet 0,00001% alkoholu dla niemowlaka to prawdziwy "dar" miłości ze strony Mamy.
Przepraszam, że tak dosłownie, nie personalizuje mojego posty z żadną z was, ale chcę dać każdej z was do zrozumienia, faktem jest iz to są wasze dzieci i zrobicie co chcecie, ale faktem jest, iż bez alkoholu da się żyć, a nawet niewielka jego dawka dla kilkukilogramowego niemowlaka jest SZKODLIWA.
Agatho- masz bardzo fajne podejście, bardzo dojrzałe i odpowiedzialne- Gratuluję CI i życzę zdrówka !
PS. W Izbie Przyjęć w szpitalu, w każdej sytuacji gdy pojawia się rodzic z dzieckiem i personel medyczny wyczuje od niego alkohol, jest wzywana Policja, a dlaczego- bo lekarze i pielęgniarki też mają dość przyjmowania dzieci chorych/zaniedbanych przez głupotę rodziców. W przypadku poważnych wypadków dzieci, gdzie występuje stałe uszkodzenie ciała wszystkie osoby dorosłe uczestniczące w zajściu mają badaną krew pod kątem alkoholu i używek i nie będę pisać jaka jest procedura, gdy okazuje się iż w domu nie było trzeźwego opiekuna dzieci - to można sobie wyobrazić.
I życzę wam DUUUUŻEJ wyobraźni, bo przy dzieciach trzeba ja mieć!
0
1