Karmisz gołębie? To po nich posprzątaj

Opinie do artykułu: Karmisz gołębie? To po nich posprzątaj.

- Wystarczyło kilka dni lepszej pogody, by gdyńskie chodniki znów pokryły się odchodami. I to nie psów, ale nie wiadomo czemu dokarmianych gołębi. Może ci co tak chętnie je karmią, także po nich posprzątają? - pisze nasza czytelniczka, pani Katarzyna.Pani Katarzyna jest na urlopie wychowawczym i codziennie spaceruje po Gdyni ze swoją dwuletnią córką. I jest zdegustowana postępowaniem wielu osób, bezmyślnie - jej zdaniem - dokarmiających ptaki w mieście. Oto jej opowieść:Wystarczyło kilka dni ...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

.

Trzeba dodać najgorszą plagę: psiarzy i ich s...ace psy.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 0

wreszcie

Noooo! Nareszcie właściwy temat! Juz od dłuższego czasu zabierałam się za temat dziadków dokarmiających gołębie. Zapraszam do Gdyni na ulicę Armii Krajowej przy przystanku autobusowym przy skrzyżowaniu z Władysława. Co tam sie dzieje!!! Oprócz chleba, wszelakiej maści kasz, jakieś poidełka z blaszanych misek, starych umywalek, naczynka, naczyneczeczka. A zwróć uwagę któremu karmicielowi- to jeszcze wyzwie od komunistów! A wystarczyłoby postawić w takim miejscu tablicę: Zakaz dokarmianie ptaków pod karą grzywny i wlepić kilka mandatów i temat by sie skończył!
popieram tę opinię 21 nie zgadzam się z tą opinią 10

zostawić jej kupę na wycieraczce. na niektórych działają tylko "konkretne" argumenty...
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0

O co ci chodzi kretynie?

Na wychowawczym nie dostaje się pensji. Stać jej chłopa na utrzymanie to ich sprawa. Boli scę że dostajesz 1200 i nie stać cię na kobietę? Żal tyłek ściska?
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 4

Gołębie ...

Wy to macie problemy. Gołębie powinny latać w pampersach i po kłopocie.
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 2

można rzucać kaczkom - one nie obsrywają chodników... a żeby chleb się nie marnował to trzeba kupować go tyle, ile się je, a nie robić zapasy bo takie są właśnie potem efekty. u mnie chleb się nie marnuje.
popieram tę opinię 20 nie zgadzam się z tą opinią 6

Bzdura

Zimą mam karmnik na balustradzie i słoninkę na sznurku. Przez parę miesięcy mam ledwie parę kup.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 11

A wiesz ile groźnych chorób przenoszą ludzie? Poczytaj, to odechce ci się przebywania w ich towarzystwie.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 6

To dlaczego idioci płaczą tutaj że mają obwalone samochody?

Chyba nikt na dachy aut nie sypie chleba. Na ptaki nic nie poradzisz. Nie dasz chleba to będą jeść ze śmietników i wyjdzie na to samo. Polecą na drzewo i i tak narobią
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 15

To w takim razie wrzuc na swoj balkon, niech tam wszystko o****ja. A poza tym chleb mozna zapiec, albo kupowac tyle, zeby sie zjadlo. A tak w ogole to chleb jest szkodliwy dla ptakow.
popieram tę opinię 38 nie zgadzam się z tą opinią 1

A nie pójdą na śmietniki? Będzie to samo

Zwireze z miasta nie żywi się naturalnie
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 7

Gdzie? Na zasranym przez kundle placu zabaw, na który żaden strażak wiejski nie zajrzy?

Chwała chyclom!!!!
popieram tę opinię 23 nie zgadzam się z tą opinią 21

Zdefiniuj stałe miejsce i stała porę

2 bloki dalej to stałe miejsce? 16 i 18 to ta sama pora?
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 10

dlaczego w innych europejskich stolicach

nikomu ptaki nie przeszkadzją.
Smutni ludzi zamknięci w ciasnych blokowiskach mają ze wszystkim.
Mało Wam betonu?
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 25

Możesz mi skoczyć

Kundle s****ą i leją gdzie popadnie a ja mój chleb rzucę po ciemku jak żaden cieć ze straży wiejskiej nie będzie w tej okolicy. Póki ciecie-strażacy nie będą stali na osiedlach rano i po 16 kiedy kundlarze wyprowadzają swoje krowy na dwór, na trawniki, póty będę karmił ptaki i lał pod drzewa.Nie ma większej plagi niż psie kupy a straż wiejska nic z tym nie robi. Można stanąć w poniedziałek pod wybraną klatką o 6 rano i dać mandat. Potem we wtorek, środę i czwartek. I taki debil z kundlem w bloku zacznie sprzątać. A ptaki jak nie dostaną od ludzi to pójdą w śmietniki i i tak narobią. Na nie nie ma rady. Na kundle jest ale nikt z tym nic nie robi tylko stwarza się sztuczne problemy. Pewnie strażacy wiejscy i autor dennego artykułu są właścicielami kundli i sami je prowadzają na podwórka
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 38

Głupie nawyki...

chleb wyrzucić do śmietnika, grzech, to stawia się w siateczkach na schodach, wyrzuca przez okno, jak na wsi, bo kury zjedzą.
To pozostałości po nawykach sprzed przeprowadzki do miasta.
Jakoś do ludzi nie dociera że czasy zmieniły się, kur nie ma, dla konia też nikt już nie zbiera.
Dokarmianie gołębi prowadzi do nadmiernego rozmnożenia, ich odchody są szkodliwe, o estetyce też nikt nie myśli, za ciasno w głowach.
popieram tę opinię 24 nie zgadzam się z tą opinią 4

Latające szczury.

Gołębie nazywane są przez ornitologów latającymi szczurami,ze względu na masę chorób przez nie przenoszonych..Oprócz tego odchodami niszczą zabytki.Można by zmniejszyć ich populację rozdając turystom karmę z środkiem antykoncepcyjnym.
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 9

Chyba na tarty chleb

Na tartą bułkę możemy zetrzeć starą (suchą) bułkę :)
popieram tę opinię 54 nie zgadzam się z tą opinią 36

Jak widać...

nauczyć pisać to jedno, myśleć logicznie to drugie.
Jak ktoś odczuwa potrzebę karmienia inwentarza powinien mieszkać na wsi.
Ciekawe czy na wsi mądrale też chodzą do obory na gów..no w "niedzielnych" lakierkach.
popieram tę opinię 44 nie zgadzam się z tą opinią 5