Karny ku*as.

Mam pytanko - gdzie mogę kupić taką naklejkę z napisem - karny ku*as ?
Chodzi mi o Rumię , Gdynię .
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: Karny ku*as.

zamow na allegro
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

O gustach się nie dyskutuje, ale ciężko będzie Ci takiego sobie wsadzić.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 4

Za to łatwo będzie przylepić. :)))
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

no tak zawsze to taniej od operacji plastycznej.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

na te okolice to najlepiej tira tych naklejek zamówić
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

idź do pierwszej lepszej agencji reklamowej i zamów (tam gdzie mają ploter i Ci wytną z jednokolorowej folii), ale radze poczekać do zimy jak jest mróz nie odlepisz tej folii ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

zglos sie do mnie
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

a co oznacza taka nalepka? jakoś nie kumam;p

Masz 50 lat?

A co to: teleturniej?

Taka naklejka jest pewnego rodzaju wyrazem uznania za innowacyjne parkowanie ;)

A tak zupełnie serio... Tego rodzaju nobilitacja powinna być ostatecznością w sytuacji, gdy chcemy wyrazić swoje zdegustownie względem np. sąsiada z hali garażowej. W pierwszej kolejności można powiedzieć lub napisać kartkę i włożyć ją za wycieraczkę samochodu. W przypadku, kiedy sugestia, że "pana/pani sposób parkowania utrudnia mi swobodne otwieranie drzwi" zawodzi... poważnie bym się zastanowiła. Słyszałam opinię, że te naklejki bardzo trudno jest usunąć... pewnie dlatego, że stanowią karę dla kierowcy. Ile w tym prawdy, nie wiem.

Ciekawostka znaleziona w sieci.
"Zwyczaj naklejania karnych kitasów rozpowszechnił się w wyniku nieudanych akcji zgłaszania źle zaparkowanych samochodów Straży miejskiej. Małe zainteresowanie akcjami uświadomiło filantropów, że donosicielstwo przestało być fajne w 1989 roku, przez co trzeba było szukać bardziej współczesnych metod nauczania przepisów ruchu drogowego. Naklejanie karnych kitasów na szyby samochodów jest obiektem szerokiego zainteresowania ze strony psychologów, socjologów i seksuologów. Zainteresowanie tych specjalistów wzbudziła osobliwa zależność pomiędzy niechęcią do samochodów, a zainteresowaniem męskimi narządami płciowymi. Najpowszechniejsza teoria mówi, że osoby naklejające karne kitasy to mężczyźni, którym w dzieciństwie rodzice zamiast resoraków dawali lalki Barbie. Konsekwencją takiego błędu wychowawczego była utrata poczucia tożsamości płciowej oraz wykształcenie się niechęci wobec samochodów."

W klasztorze nie żyję, nie mam 50 lat, a dowiedziałam się o naklejkach jakieś pół roku temu ;)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

A co jeżeli ktoś nie czuje niechęci do samochodów tylko do ich tępych kierowców? Wymienieni przez Ciebie specjaliści jakoś sklasyfikowali taką sytuację?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Wygooglałam z ciekawości, czy cokolwiek znajdę. Proponuję potraktowć cytat jako żart osoby próbującej dorobić ideologię godną Darwina do zjawiska.
Powody naklejania są bardziej przyziemne.

dostałam taki 'prezent" naklejony na samochodzie tylko dlatego że osmielilam sie zaparkowac przy bloku obok, bo przy naszym nie było miejsca, także gratuluje temu kto mi to g... nakleił.

Aby nie było auto było zaparkowane prawidłowo i nie blokowalo nikomu miejsca, krtóre są zreszta ogólnodostępne.

nie raz juz tam stawiałam samochód jak nie było miejsca pod naszym blokiem i nigdy nic się nie zdarzyło, jak widac do czasu....

Także niekiedy moi drodzy naklejanie takich naklejek to zwykla złośliwość a nie kara za faktyczne złe zaparkowanie.

To, że nie ma tam znaku, to nie znaczy automatycznie ogólnodostępne miejsce. Na mojej ulicy większość wspólnot postawiała sobie znaki zakazu wjazdu dla nie mieszkańców. U mnie takich nie ma i wiele razy ludzie z innych bloków wjeżdżają na nasz parking prywatny parking, który nie jest oznakowany, ale znajduje się za naszym blokiem. Nie trudno zorientować się, czy można tam parkować czy nie.
Nie wiem, jak było w Twoim przypadku, ale naklejanie tych nalepek dla mnie to największe GUANiarstwo.

Zgodziłabym się z taka naklejka gdybym naprawde zaparkowała niewłaściwie czyli np nie wiem zajęła dwa miejsca czy w poprzek itd. ale auto zostawilam naprawdę " w liniach" i tym bardziej mnie to wk...... że sąsiad sąsiadowi wrogiem.

"U mnie takich nie ma i wiele razy ludzie z innych bloków wjeżdżają na nasz parking prywatny parking, który nie jest oznakowany, ale znajduje się za naszym blokiem. Nie trudno zorientować się, czy można tam parkować czy nie."

Jeżeli nie ma tablic informujących że jest to teren prywatny i znaków zakazujących wjazdu to wolno tam parkować.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

No właśnie, niektórym to trzeba znak postawić lub szlaban, żeby to zrozumieli.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

No widzisz widocznie jestem tępawa bo nie ma znaku i wnioskuje że moge tam parkowac.

Nie wiem, czy jesteś tępawa (nie mam zamiaru się nad tym zastawiać) i nie wiem dokładnie jaki był Twój przypadek...domniemam, że zaparkowałaś przy drodze publicznej, tyle ze nie pod swoim blokiem tylko gdzie dalej, gdzie być może jakiś Twój "przemiły" sąsiad ciągle parkuje....tak jak wcześniej napisałem, nie popieram tego typu akcji...ale też nie parkuję w miejscach, które wyglądają na niepubliczne i za zagospodarowanie tych miejsc ktoś zapłacił.

Ale to było publiczne miejsce, wiem na 100 % że nikt tam miejsca Nawet gdyby chciał, to wykupic nie może. Poza tym specjalnie tego nie zrobiłam, nie raz już jak pod moim blokiem nie było miejsca to tam stawiałam i nigdy nie było żadnego problemu, zresztą sąsiedzi znaja się przynajmniej z widzenia. Jestem wk...... bo niezasłużyłam na ta cholerna nalepkę.

Może komuś się nudziło i zmarnował naklejkę na Twoje auto, zedrzeć i dalej jeździć i generalnie nie przejmować się tym.

"...które wyglądają na niepubliczne..."

A jakie kryteria stosujesz do rozróżniania takich miejsc?
Miejsca niepubliczne to znajdujące się za budynkami podwórka z jednym wjazdem? Czy może miejsca niepubliczne to chodniki wzdłuż budynków?
Większość istniejących wspólnot mieszkaniowych wykupuje grunt tylko i wyłącznie w obrysie budynku. Podwórko pozostaje wtedy własnością miasta i wspólnota nie ma prawa komukolwiek ograniczać możliwości wjazdu i parkowania. Identyczna sytuacja jest na starszych osiedlach. A jeżeli faktycznie teren przy budynku jest prywatny to właściciel umieszcza czytelne oznakowanie o tym informujące (choćby po to aby mieć podstawę do interwencji służb porządkowych). Natomiast na osiedlach wybudowanych niedawno deweloper jest najczęściej właścicielem terenu i każe sobie słono płacić za możliwość parkowania. We wjeździe na takie osiedla stoją szlabany.

Zdarłam całe szczęście :) i pewnie nie powinnam się przejmowac ale podniosło mi to ciśnienie i to bardzo.

...jakie kryteria?...np. wąska droga będąca dojazdem do parkingu na tyłach budynku bez dalszego przejazdu.
Może teraz większość wspólnot robi tak jak piszesz, ale nie moja...zapłaciłem za wyłożenie parkingu kostką oraz zapłaciłem za użytkowanie dwóch miejsc parkingowych. Poza tym poza hossą, we Wrzeszczu nie słyszałem, żeby developer kazał komuś płacić za wjazd na osiedle....po zakończeniu inwestycji dev. przekazuje teren wspólnocie i po sprawie....od wspólnoty zależy jak gospodaruje ternem...i raczej na sobie nie będzie wymuszała opłat za parkowanie.
Poza tym KD może nie do końca w oczywisty sposób precyzuje co jest drogą publiczną a co jest droga wewnętrzną...dojazd na parking usytuowany pod blokiem zwykle nie jest drogą publiczną a wielu uważa mylnie, ze jak nie ma znaków to jest to skrzyżowanie równorzędne i próbuje na takich wyjazdach wymuszać pierwszeństwo.

Cross.jak sie ma pretensje do kierowcow ktorzyzle parkuja to poczekaj na niego i mu zwróć uwage.a nie nakleic naklejke i pojść sobie.Przypominam ze w ten sposob niszczysz mienie czyjeś.Mandat nalezy sie kierowcy ktory utrudnil-zaparkowal nie prawidlowo uniemożliwiajać przejscie innym(napewno nie nalezy mu sie karny kitas za bledne parkowanie poza chodnikiem-bo co niby ci on przeszkadza.Zas ty dostaniesz albo po mordzie albo sprawe do sadu za zniszczenie auta.Jesli ciebie dorwie.TAKA RADA JAK CI PRZESZKADZA ZLE ZAPAKOWANE AUTO NA CHODNIKU TO ZADZWON DO STRAZY MIEJSKIEJ,PO TO ONI SA.a nie jak tchorz naklejeczki przyklejasz jak dzieciak.masz odwage przykleic miej odwage zadzwonic.

Czy ja gdziekolwiek w tym wątku napisałem że mam jakiekolwiek pretensje do kogokolwiek albo że komukolwiek nakleiłem cokolwiek na samochód czy że chociażby takie naklejanie popieram?

jhh proponuję naukę czytania ze zrozumieniem.

A co do dzwonienia w takich sprawach na Policję bądź Straż Miejską to nie lada sztuką jest dodzwonienie się a doczekanie się reakcji to już w ogóle cud.

Więc może oklejanie takimi naklejkami samochodów zaparkowanych tak że utrudniają życie wszystkim pozostałym uczestnikom ruchu (tak kierowcom jak i rowerzystom czy pieszym) nie jest do końca złym pomysłem.
Poza tym słyszałem że nalepki nie niszczą auta tylko ich usunięcie jest dość czasochłonne.

a przepraszam, gdzie można kupić bądź postawić auto bo chciałbym je sobie okleić

Inne tematy z forum

pierwszy samochod (12 odpowiedzi)

czy seicento to dobry pomysł? a może polecacie coś innego, małego?

Gdzie w Trójmieście warto kupić używany samochód? (38 odpowiedzi)

Tak jak w temacie. Szukam używanego i chciałbym je kupić w Trójmieście, ewentualnie okolicach....

gdzie kupic oc, oraz które najtańsze (41 odpowiedzi)

jakie polecacie oc? bede kupoał niedługo i chciałbym poronac opinie