Kartki do spowiedzi - pomocy

Temat dostępny też na forum: Wesele bez ogłoszeń
Witam mam problem otoz zgubilismy kartki od spowiedzi, spowiedź pierwsza odbyła się w maju. Ślub za miesiąc co zrobić w tej sytuacji? Czy ksiądz nam udzieli ślubu jeżeli będzie tylko druga spowiedź przedslubna podpisana na kartce ? Pozdrawiam
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Kartki do spowiedzi - pomocy

Śluby Wy składacie. Ksiądz tylko świadkuje ... Nie będzie "problemu"
Normalni ludzie, w tym księża nie robią problemu ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Kartki do spowiedzi -pomocy

Wydaje mi się że powinniście iść do waszego księdza i on powie co robić, może uznać bo niektore pary maja tylko jedna spowiedz przed ślubna albo macie jeszcze trochę czasu to może wysłać was 2 razy do spowiedzi. Wydaje mi się że powinniście jak najszybciej iść do waszego księdza.

W maju? My na kartkach mieliśmy:
Pierwsza spowiedz przedślubna - na 4 tyg. przed ślubem
Druga spowiedź przedślubna - na tydzień przed ślubem

Więc chyba nawet nie bylaby ważna ta pierwsza spowiedź...

Nam ksiądź skreślił tą pierwszą i obowiązywała nas tylko ta druga, bo mieszkaliśmy ze sobą 2,5 roku przed ślubem

Ważna, ważna!
Pierwsza spowiedź przedślubna może odbyć się nawet 3 miesiące przed ślubem. Natomiast druga powinna być max 1-2 dni przed ślubem. Jeśli narzeczeni mieszkają ze sobą - obowiązuje ich tylko druga spowiedź przedślubna.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

My mieszkamy razem,ksiądz ei4, mimo to mieliśmy mieć pierwsza spowiedz 3 miesiące przed ślubem. Dziękuję za pomoc,jutro podejdę do księdza i się dowiem
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Piling do ciała który zdziała cuda-jaki polecacie? (26 odpowiedzi)

Chciałabym wygłacic skóte na rekach mam lekko zrogowaciały naskórek zawsze pomagało słonce lub...

dobry...i nie drogi dentysta (51 odpowiedzi)

Hejka szukam dentysty dobrego ale żebym nie straciła majątku !!! mam sporo ubytków i pochłonie mi...

Garnitur ślubny dobrej jakości gdzie mogę kupić??? (99 odpowiedzi)

szukamy z moim przyszłym mężem dobrej jakości garnituru.... czy ktoś coś wie??