Karwiny?!

Temat dostępny też na forum: Wesele Wesele bez ogłoszeń
Hej, mam pytanko czy jest ktos kto wie jak wygladaja sprawy zwiazane ze slubem w kosciele na Karwinach ( tym na pograniczu II i III )? Jak ksieza i czy odbywaja sie tam nauki ?

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Karwiny?!

Witam, jeżeli chodzi o kościół na ul. Makuszyńskiego 2 to niestety nie mam dobrych wieści. Było troszkę przykrych sytuacji, ale nie chce pisać o nich na forum jeżeli masz jakieś pytania zapraszam na e-mail.
Pozdrawiam :)

No hej...wyslalam maila do Ciebie :)

Ten nowy kościół na I-ce jest fajny, robiłem tam już dwa razy i mile wspomnienia, może wystrój surowy, ale fajni księża. Tak samo ten na starych Karwinach - Wawrzyńca chyba? Śliczny on jest ( poniżej zdjęcie ).

image

kosciol na zdjeciu (Sw. Wawrzynca) miesci sie w Wielkim-Kacku (naprzeciwko Karwin)

Dzieki wielkie...ja chcialabym uzyskac informacji na temat formalnosci, czy ksieza nie robia "pod gorke" , czy sa nauki, itd

Miałam ślub w tym kościele na Makuszyńskiego, księża są naprawdę super, z niczym nie było najmniejszych problemów, nie ma cennika za ślub (no chyba, że coś się zmieniło wraz ze zmianą proboszcza), było NAPRAWDĘ co łaska. Nie jestem w stanie sobie wyobrazić, że gdzieć mogłoby być lepiej.

No, może tylko trochę upierdliwa jest kobieta z poradnictwa rodzinnego ;-) ale nawet pomimo mego złego początkowego nastawienia do poradnictwa ogólnie i to dało się przeżyć ;-)

A nauki odbywają się w kościele w Orłowie.

Ja wszystkie formalności załatwiałam własnie w parafii tego kościoła, a ślub brałam w kościele Św. Wawrzyńca. W tym pierwszym nie było żadnych problemów, nawet z księdzem umówiliśmy się na spowiedź w dogodnym dla nas terminie. Poradnictwo rodzinne odbyliśmy w przyspieszonym tempie. W drugim trochę nas zbił z tropu proboszcz, bo wpisał nie naszego księdza, jako prowadzącego ceremonię ślubną, tylko swojego z parafii (mimo, że uzgadnialiśmy i przypominaliśmy parokrotnie). Ostatecznie jednak mszę poprowadzili wspólnie i też było ciekawie ;)

A jak z naukami ?? Nic sie nie da w przyspieszonym tempie???

u nas nauki trwały niestety normalnie,

a co tam się stało w tym kościele????

Nie wiem, nie otrzymalam zadnej wiadomosci :(
A sa w ogole nauki tam?? Ile to w ogole trwa?

Hej hej, wysłałam meila ale widzę że tylko ja mam złe wieści, wsumie to dobrze. Kolerzanka miała przejścia z nowym proboszczem i nie polecam :/
Pozdrawiam

my chodziliśmy tam na poradnictwo, niestety odbyły się 3 spotkania tak jak są planowane :)
pozostałe nauki w Orłowie (4 spotkania) :)

Inne tematy z forum

angielski Early Stage (3 odpowiedzi)

Czy ktoś ma jakieś opinie o tej szkole językowej? Prowadzą zajęcia w szkołach.

Nowe Karwiny (17 odpowiedzi)

Inwestycja powstaje w dzielnicy Karwiny, a więc w okolicy, gdzie od lat istnieje rozwinięta...