Re: Kaszubska Strzecha
kamizu napisał(a):
> dzięki za odpowiedź :-) planujemy wesele na ok. 90 osób, w tym
> ok. dziesięcioro dzieci i bedziemy chcieli wszystkich tam
> zakwaterowac. Czy to nie za duzo, jak na tamtą salę? zmieszcza
> sie na jednej?
Chyba nie, my mieliśmy na prawie 70 i był full na sali. Pogadaj z właścicielką Martą, były wesele takie jak Twoje i młodsza część ekipy, siedziała w tej sali gdzie się tańczy i podobno było fajnie. I tak się wszyscy przemieszczają i część ucieka do ogrodu.
zastanawiamy sie też czy brać ślub w Gdansku, w
> naszym ulubionym kosciółku, czy tam, na miejscu. Jakie jest
> Twoje zdanie- z perspektywy czasu?
Tam jest piękny kościół, mały, okrągły i zabytkowy. Podobno było bardzo mądre kazanie (nie do końca pamiętam ;)). I chyba największą atrakcją, było pojechanie do tego kościoła wozami i bryczką. To naprawdę sprawiło i gościom i nam niesamowitą radość. NIe wiem, czy oglądałaś (http://www.gimbla.pl/forum/pokoje/viewtopic.php?t=29931&postdays=0&postorder=asc&start=15 ). W ogóle nie planowałam tego, ale jak się okazało, że jest taka możliwość, to od razu się zdecydowaliśmy.
No i ostatnie pytanko: czy
> jedzonko jest dobre i czy jest kilka opcji menu? Z góry
> dziekuję za odpowiedź!!!
Ja korzystałam z głownego menu, które jest na stronie. Zmieniły się trochę sałatki, bo to letni sezon. Jedzenie było pyszne, wszystkie "ciotki-ekspertki" zachwalały, a ja sama będę kombinować w domu, jak zrobić taki rosół. Wśród tylu zadań i stresów, jakie są przed weselem, w ogóle się denerowałam się wyborem miejsca i menu, bo dużo znajomych chwaliło Strzechę i tak jakoś byłam pewna.
acha- i jeszcze jedno - do ktorej , po
> śniadaniu goście musieli opuścić pokoje???
W sobotę mogli wszyscy przyjechać już od 12:00, a w niedzielę opuścić
przed 12:00.
Co do sali - bardzo ładnie, dużo zielonych gałązek, słoneczników, słomy - bardzo przyjemnie.
0
0