Kaszubska Strzecha

Temat dostępny też na forum: Wesele bez ogłoszeń
Witam Wszystkich:) Czy ktoś z Was może wie, cos na temat tego lokalu: jakie jest tam jedzenie, organizacja itp. Czekam na Wasze opinie, za które dziekuje:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Kaszubska Strzecha

Kaszubska strzecha w Goręczynie
Autor: S&D 12-01-2006 00:00 wyślij odpowiedź

Mamy zamiar zrobić wesele w Kaszubskiej strzesze w Goręczynie. Raz tam byliśmy i bylo wszystko ladnie, pieknie. Potem, gdy byliśmy drugi raz, czuć było nieprzyjemne zapachy dochodzące z kurzej fermy znajdującej się obok. Pomyśleliśmy, że to incydentalne zdarzenie, więc nawet o tym nie myśleliśmy, ale potem usłyszeliśmy od koleżanki, że też tam kiedyś była i też śmierdziało. ... Trochę to nas to przeraża..., żeby szlag nie trafił całego przyjęcia z powodu tych feralnych zapachów... Czy może ktoś z Was forumowiczów wyprawiał swoje wesele w Kaszubskiej Strzesze, albo był na weselu kogoś innego właśnie tam? Jak wspominacie tamto wydarzenie - czy faktycznie tak bardzo śmierdziało? I jak inni reagowali na to? Pozdrowienia dla wszystkich!

Re: Kaszubska strzecha w Goręczynie
Autor: Karrlos 05-04-2006 09:41 wyślij odpowiedź

No odpowiadać ludzie. Podzielcie się doświadczeniami.
Zwłaszcza w ciepłe dni.

Autor: MadziaK 05-04-2006 11:07 wyślij odpowiedź

Ja tam bylam raz na imprezie firmowej i bylo super!

***MadziaK***

Autor: olja 05-04-2006 16:50 wyślij odpowiedź

Mój brat robiła tam swoje wesele 3 lata temu . To był wrzesien, była piękna , słoneczna pogoda...i faktycznie z tego kurnika to ostry ferment jechał :) Oczywiście były osoby, które kręciły nosem na ten smród...ale do 1 flaszki :) Później już nic nikomu nie przeszkadzało i muszę przyznac,ze było to najfajnijsze wesele na jakim byłam.
Ja wychodzę za mąz w wakacje 2007 i cały czas zastanawiam się nad Kaszubską Strzechą - najprawdopodbniej i moje wesele się tam odbędzie, bez względu na to "jak wiele do załatwienia będą miały kury" :)
Od smrodu jeszcze nikt nie umarł :))
Pozdrawiam
Ola

Autor: betiblue1 06-04-2006 12:19 wyślij odpowiedź

Ja będe miała 30 czerwca w Kaszubskiej, też się tego smrodku boję , ale miejsce zwyciężyło i pyszne jedzonko. Tak jak koleżanka w/w napisała do pierwszej flaszki mogą kręcić noskami ale potem przyzwyczają się :) mam nadzieję.

Pozdrawiam Beti :)

Autor: Karrlos 06-04-2006 13:57 wyślij odpowiedź

No to trzeba robić akcję
UWOLNIĆ KURY GORĘCZYŃSKIE :D
Kto powiadomi Zielonych i Greenpeace :) ??

Autor: betiblue1 06-04-2006 14:29 wyślij odpowiedź

Ja non stop mam jakieś pomysły jak pozbyć się tych małych śmierdzieli :)

Kaszubska Strzecha Goręczyno
Autor: anka1508 20-01-2006 12:36 wyślij odpowiedź

poproszę o opinie....

Re: Kaszubska Strzecha Goręczyno
Autor: MadziaK 20-01-2006 13:32 wyślij odpowiedź

Nie wiem jak wesela, ale mialam tam spotkanie firmowe i bardzo, bardzo milo wspominam:)) Jedzenie bylo ok i fajna atmosfera.

***MadziaK***

Autor: liv 20-01-2006 13:39 wyślij odpowiedź

byl juz ten watek na forum i wlasciwie wszyscy chwalili to miejsce. Zaintrygowana wzielam Przyszlego i pojechalismy 'na zwiady'. I musze Ci powiedziec, iz zakochalismy sie w tym miejscu dojezdzajac do bramy. I dlatego wlasnie tam bedziemy miec wesele w wrzesniu tego roku.

Kilka dni po pierwszej wizycie w Goreczynie zgadalismy sie ze znajomymi, ktorzy mieli tam kilka imprez firmowych - byli zachwyceni. Podobno pyszne jedzenie, mila szybka obsluga i niepowtarzalny klimat!

Autor: Nicka 20-01-2006 15:36 wyślij odpowiedź

Liv ja też mam tam wesele we wrześniu :) A kiedy masz dokładnie??

Miejsce zachwyca od pierwszego widoku :) A co do nieprzyjemnego zapachu czasmi to też to czułam, przez chwilę nawet się zawachałam przy podejmowaniu decyzji ale urok miejsca zwyciężył :) Mam nadzieję, że w dniu mojego wesela będą wiałypomyślne wiatry :) (a poza tym na sali już tego nie czuć i po chwili nos sie przyzwyczaja :)

Pozdrawiam

Autor: kati 20-01-2006 20:20 wyślij odpowiedź

A ja jestem szczęsliwa poniewaz w czerwcu mam tam wesele, a ślub w cudownym wiejskim kościółku z XVII wieku również w Goręczynie. Jak tam weszłam po raz pierwszy i poczułam zapach starego drewna wiedziałam że to jest to. Dla ludzi kochających takie romantyczne klimaty....Polecam.

Autor: liv 20-01-2006 20:20 wyślij odpowiedź

my bedziemy sie bawic w Goreczynie 16.09.06. chcielismy tydzien wczesniej ale gdy pojechalismy zarezerwowac termin /we wrzesniu ubieglego roku/ to 16.09 byl jedynym wolnym terminem w tegorocznym sezonie letnim.....
Czyzbys to Ty byla ta szczesciara z 09.09.06????

Autor: betiblue1 20-01-2006 20:30 wyślij odpowiedź

Ja mam wesele 30 czerwca, pieknię tam jest , ale jedno mnie przeraża dowóz gości z Gdańska !!!!!!!!!!!!! Jeszcze nie mam wynajętego autokaru. Też martwiłam się tym zapachem , ale urok tego miejsca zwyciężył.

Autor: liv 20-01-2006 21:12 wyślij odpowiedź

Beti, my tez bylismy w pierszym momencie przerazeni ale gdy usiedlismy i na spokojnie zastanowilismy sie nad sprawami organizacyjnymi to okazalo sie, ze prawie cala rodzina i wszyscy przyjaciele pojada wlasnymi samochodami /chca byc niezalezni/. Po weselu odespia, pobaluja jeszcze na poprawinach i dopiero wtedy do domu. Nocleg rozwiazuje wiec kilka problemow.
My - tak w rezerwie - byc moze zarezerwujemy wstepnie mikrobus ale wydaje sie nam, ze nie bedzie potrzeby, by go wykorzystac. Zastanowcie sie dobrze i porozmawiajcie z rodzina - byc moze wiekszosc zdecyduje sie jechac wlasnym srodkiem komunikacji i uda sie Wam tak podzielic gosci, by wszyscy zabrali sie razem? Byc moze obejdzie sie bez autokaru? To przciez dodatkowe koszta.

Autor: betiblue1 20-01-2006 22:10 wyślij odpowiedź

My nie mamy poprawin , ponieważ robimy w piatek (innego wolnego terminu nie było). Do godziny 11-12 musimy opóścić Kaszubską :(
a połowa osób to jest z zagranicy i nie będą samochodami :(.....

Dzieki za wszystkie opinie:) troche martwia mnie te kury, ale jak ma byc sielsko , to niech bedzie sielsko:))) wazne zeby jedzenie było dobre i atmosfera:)
Pozdrawiam:)

Re: sala na Kaszubach
Autor: habibi29 16-11-2005 17:21 wyślij odpowiedź

Super sala jest w Goreczynie, ale terminy sa zajete - z tego co wiem koniec wrzesnia 2006 wchodzi w gre
Mozna obejrzec na necie:
www.kaszubskastrzecha.pl

Ja tam robie w przyszlym roku.. jak lubi sie wiejska atmosfere to dla mnie miejsce super! Orginalne

Jedzenie tez dobre.. oraz mili wlasciciele!

No ale fakt, zapomnij o lipcu i sierpniu..

Diana

tamjest super a jedzenie to Niebo w gebie..Naprawde ROBERT i MARIA sa super . Polecam to miejse i tamta kuchnie. J.

to prawda, tam jest super,nie zapomniany klimat, jedzonko wyborne,ale musiales dawno nie byc, Robert zostal dalej super ale Maria to przeszlosc,

http://kafo.pl/viewtopic.php?id=12560

Pierwszy raz miałem okazje poznać to miejsce 8 lat temu na firmowej imprezie integracyjnej. Tym razem byłem tam z ukochaną w walentynki 2011. Jedzenie smaczne i do woli, właściciele super fajni i bardzo profesjonalni, okolica przepiękna, żadnych zapachów jak ktoś wspominał poniżej, pokoje czyste, gustowny wystój no i oczywiście jedna z fajniejszych imprez nocnych, DJ Robert nagraniami porwał wszystkich. Aaaa i najważniejsze, cenowo mile byłem zaskoczony. Na prawdę warto!

Inne tematy z forum

dobry...i nie drogi dentysta (53 odpowiedzi)

Hejka szukam dentysty dobrego ale żebym nie straciła majątku !!! mam sporo ubytków i pochłonie mi...

Sukienka (3 odpowiedzi)

Proszę o radę, gdzie kupić sukienkę na wesele?

sukienki wieczorowe (58 odpowiedzi)

dziewczyny, wiecie gdzie można dostać ładne sukienki wieczorowe?? proste i eleganckie, dla matki...