Kaszuby/Kartuzy

Szukam osób z Kaszub (okolice Kartuz), którzy ostatnio brali lub w najbliższym czasie będą brali ślub. Może moglibyśmy się wymienić info? Kogo polecacie - kamerzystę, fotografa, jaki lokal, przed kim należy się ustrzec itd. Piszcie!:-)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Kaszuby/Kartuzy

ale tak na prawdę nie ma tam nic konkretnego.Jedna z dziewczyn skarży się, że na imprezie firmowej zabrali jej obiad,albo, że był zimy (ale przecież to, że ktoś popełnił bład i zabrał ten obiad (lub jego resztki) o niczym nie świadczy. Beti nie wiedzieć czemu nie poleca, ale szczegółów nie podaje. Z kolei nasz kamerzysta był tam już kilka razy i mówi, że jedzenia dużo i, że jest dobre...dlatego szukam kogoś kto był tam na weselu i wie na co zwrócić uwagę....

dla Graża

jeżlei chodzi o Jejmościnę to sama kiedyś zastanawiałam się nad tym lokalem
poczytaj wątek
http://forum.trojmiasto.pl/read.php?f=11&i=99389&t=98796
pozdrawiam

witamy witamy nową forumkę ..oczywiscie pomożemy ... :))) a mozna zapytac skąd dokładnie jesteś???

no i kiedy slub ? :):):)

ja też jestem z Kaszub, miejscowość 10 km od Kartuz. Wybrałam Jejmościnę w Stężycy, ale czy to dobry wybór??
Pod Żurawiem w Egiertowie nie polecam - właściciel to oszust. Ma jedną salę łączoną. Moi znajomi zarezerwowali ją 1,5 roku przed ślubem. a 3 miesiące przez poinformował, że rozdzieli tę salę na dwie i zrobi dwa wesela....koszmar...jedzenia też mało...

byłam, widziałam , sama sobie takie zrobię i ładniejsze i za mniejszą cenę :)))

Domila a ty sie czeszesz w Kościerzynie? bo ja chciałam ale po próbie fryzury sie wystraszyłam i zrezygnowałam, może znasz dobrego fryzjera?

dobra :)) to powodzenia i napisz jak wrócisz :))))

To w sumie masz niezłą cenę - zwłaszcza za taki lokal:)
Ja jutro wyjeżdżam do Włoch (odezwę się pewnie za 2 tygodnie) i jeszcze przed wyjazdem muszę podjąć poważną decyzję - ZESPÓŁ!!
Dam znać jak się zdecyduję:)
PA!

120 zł / za osobę
60 zł dzieci do lat 10

poprawiny 1200 lub 1500 w zależnosci od ilości osób

A mnie powiedzieli, że za zespół, kamerzystę i fotografa biorą 50%...
A ile płacicie za gości? My 135zł (110 + 25zł poprawiny).

:) ja płacę jak za gościa :) Karczma w Kczewie

przciez oni też jedzą ....

Tak tak, Pan Jacek do mnie pisał i polecił kilka zespołów. Od jednego z nich dostałam demo, ale po tym trudno oceniać. Ja to muszę mieć płytę z wesela, żeby ocenić zespół- bo przecież oprócz samego śpiewu ważny jest ich kontakt z gośćmi, jakie piosenki grają, jak wyglądają...Liczy się całokształt, powiedziałabym:-)
2 zespoły polecił mi jeszcze kamerzysta - może uda mi się z nimi spotkać. Najgorsze jest to, że nie skojarzyłam, żeby u niego zobaczyć jak śpiewają...Eh, gapa ze mnie...::(
Czasu do namysłu mam mało bo już w piątek wyjeżdżam, a chcę tę sprawę załatwić przed wyjazdem...
Może rzeczywiście SS - w końcu zespół sprawdzony, no nie?:-) Tylko bez "majteczek w kropeczki" i bez "bara bara":-))

Ja polecam Samych Swoich nie będziesz żałować :) no i zawsze to 3 osoby jakby co, ale raczej za orkiestrę się nie płaci!

flora ? a czy dostałaś meila od Pana jacka z zespołu Crazy ??
polecił ci kogoś ? może weź jakis zespół polecany przez inne forumki ?
był tu taki wątek "ORKIESTRA" zajzyj tam :)

no... niestety za zespół często-gęsto płaci się jak za gościa

6 osób to faktycznie dużo

gdybym była na Twoim miejscu ... no cóż ...wzięłabym SS
(Sami Swoi to był pierwszy zespół do którego poszliśmy szukając zespołu na wesele, chcieliśmy ich od samego początku)
ale broń boże nie sugeruj się , bo każdy ma inny gust
mi akurat SS bardzo odpowiada , chociaż szkoda, że na weselu u szwagierki nie zaśpeiwali żadnego kawałka po kaszubsku
(a dla mnie to ważne ! ;)

każdy robi jak uważa :)))

A wiesz co, już za późno, bo termin mają zajęty...Więc nie wiem co robić - potwierdzić tych SS, czy szukać dalej...Jest jeszcze zespół 6-osobowy z Kartuz, sprawdzony - tylko wiesz, 6 osób wydaje mi się, że to za dużo na 60-70 gości...A gdyby tak kazali mi za nich zapłacić jak za gości??135x6 = 810 zl...

o zespole YORK opowie ci wszystko Wera25 ona ich bardzo dobrze zna :)
ja tylko wiem że GRAJĄ SUPER !! polecam mocno ("SŁYSZŁAM NA WŁASNE USZY")
zespół składa się z 4 panów
instrumenty (z tego co widziłam): trąbka, saksofon, perkusja, akordeon (moje ulubione), klawiesz i jeszcze coś ..ale nie wiem jak ten instument się nazywa:)

Pomarańczka, oglądałam jeden zespół z Będargowa, tylko nie wiem czy to te...2 facetów grało - nieźle, ale bez emocji.Poza tym ja wolę więcej niż 2.
Możesz mi coś więcej powiedzieć o tym zespole York?
Aha. I jakie piosenki grają? Bo wiesz, ja nie mam nic przeciwko biesiadnym piosenkom, tylko jak słyszę "Majteczki w kropeczki' i "Bara bara" to wymiękam:-)

Jak by ktos byl w Kartuzach, to w kwiaciarni przy tym jakby placy (nie daleko deptaka).. maja fajne eleganskie kieliszki, i do szampana i do wodki..

Nie pamietam ceny niestety, ale chyba okolo 20 za dwa do szampana.