Re: Katar i kaszel-na zmianę tydzień zdrowa-tydzień chora
u nas też tak jest, tylko przerwy w katarze są rzadziej niż co tydzień :/
zaczyna się od kataru, zwykłego, wodnistego - on spływając powoduje kaszel. Gardło czyste, osłuchowo czysto, gorączki i innych objawów nie ma, katar ciągle wodnisty(przezroczysty).
Raz było tyle zalegającej wydzieliny, że Młody dostał antybiotyk na 3 dni.
Do przedszkola chodzi - za pozwoleniem lekarza :] (katar typowy dla przedszkolaków, trzeba zaakceptować i przeczekać, przy mrozach powinno się uspokoić)
teraz od 1,5 tygodnia jest na Flavamedzie. Ostatnie noce coraz mocniej kaszlał, tej nocy obydwoje odstawiliśmy ponad 1,5 godzinny koncert kaszlowy i o 3 nad ranem wylądowaliśmy na Zaspie, na nocnej opiece medycznej :P Młody ma zapalenie krtani. Dalej Flavamed, doraźnie Sinecod, intensywne nawilżanie śluzówki nosa solą morską (6 razy dziennie), + Nasivin Soft 3x2
Spanie przy uchylonym oknie (żeby było chłodno - ale tak akurat śpimy prawie cały czas, chociaż przy ostatnich wiatrach nawet ja wymiękłam ;) i tylko rozszczelniłam mocniej okno).
Ja mam to co On wcześniej - jako, że od września walczę w zapaleniem zatok, to spływający katar powoduje kaszel... Nie pozbędę się go, póki nie wyleczę kataru. Osłuchowo czysto. Lekko zaczerwienione gardło.
0
0