Katedra Oliwska

Temat dostępny też na forum: Wesele bez ogłoszeń
Wszystkich ktorzy brali slub w Katedrze Oliwskiej poprosze o kontakt. Chcialabym zapytac o kilka rzeczy, typu kto dekoruje Kosciol i czy mozna sobie wybrac tekst ewangelii. Pozdrawiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Katedra Oliwska

a nie prosciej zadzwonic czy pojsc do katedry i wszystko obgadac z kims kto zapisuje na te wesela.
a wiesz ze slubu moze udzielac "wlasny" ksiadz (z rodziny czy przyjaciel)

ja chetnie wyspowiadam . Mam juz w tym wzgledzie krotka praktyke.

.

,

Nie bralam slubu w Katedrze (jeszcze w ogole nie bralam:-), ale spiewalam tam wiele razy (jestem po wydziale wokalnym Ak.Muz. i czesto mialam przyjemnosc spiewac Mlodym Parom w ty miejscu). Organy pierwsza klasa, organista p. Perucki wysmienity, ale... odradzam Katedre! Chyba ze ktos ma tam zaprzyjaznionego ksiedza - inaczej idzie tzw. "tasmociag", czesto nawet na koncu nie moglam zaspiewac juz pierwszego refrenu, bo organista mnie poganial (bo jego z kolei ksiadz poganial!), bo juz nastepna para do slubu stoi! Po co Wam to... Pozdrawiam i zycze wszystkiego dobrego~! P.S. Wspanialy za to i kameralny jest ten maly kosciolek zaraz obok katedry!

Gosiu czy dobrze zrozumiałam,ze uswietniasz spiewem śluby, szukam takiej osoby, wprawdzie dopiero na wiosne 2003, ale czy jest możliwośc jakiegos kontaktu, albo usłyszenia cię na jakimś ślubie i jak kształtyje sie strona finansowa, w grę wchodzi ślub we Wrzeszczu na Matejki

Tak jest Andziu:-) Spiewam na slubach, zwykle Ave Maria Schuberta i dwa mniej znane utwory (psalm i allaluja wedle zyczenia - czasem organista upiera sie, zeby miec swoje piec minut hihihi). Na ogol moja stawka to 150 zl, podobno nie jest to duzo (moi znajomi "z branzy" tak powiadaja:-) Wczesniej musze miec kontakt z organista, zeby dac mu nuty (musi pocwiczyc! inaczej roznie bywa...) i zrobic probe po ktorejs z mszy - na ktora serdecznie zapraszam Narzeczonych:-)

Aha ale ze mnie gapa:-) Mial byc kontakt. Oto moj tel. 0603 299 997 :)

Cześć !
W wielkanoc brałam ślub w Katedrze i był jak z bajki. To prawda, ze są one traktowane taśmowo, ale jak Ci bardzo zalezy zeby nie był i był on Twój , jako ten jeden , jedyny wyjątkowy, To można to zrobić. Polecam jednego ksiedza jest swietny, choć nie wiem czy można sobie wybrać księedza. Więcej informacji na priv'a

Cze sabcia ty juz tak nie zciemniaj z tym slubem bo i tak wszycy znajomi łykneli ze sie hajtasz. Nie musisz sie tym publicznie ogłaszać. Hehe. Przeciez ty sie mialas nigdy nie hajtać :-)

Inne tematy z forum

Łazienka (44 odpowiedzi)

Dziewczyny jestem na etapie kupna kafli do lazienki ale nie wiem na jakie sie zdecydowac. Prosze...

Dj Waldzior (6 odpowiedzi)

Witam, Czy ktoś zamawiał na wesele Dj waldziora? Jakie opinie? Wiem, ze kiedys był jednym z...

ile planujecie wydać na ślub i wesele? (215 odpowiedzi)

znalazłam na forum podobny wątek, jednak tam dziewczyny wypisywały tylko kwoty, a nie o to mi...