Katedra Oliwska

Temat dostępny też na forum: Wesele bez ogłoszeń
Czy możecie mi napisać ile kosztuje ślub w Katedrze,czy samemu sie stroi kościół,czy jest jakakolwiek dekoracja np.w postaci kwiatów itp.? A może macie jakieś doświadczenia z księżmi i możecie kogoś polecić? Z góry dziękuję za wszelkie informacje....
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Katedra Oliwska

slub jak wszedzie kosztuje "co łaska".... i moze sobie siostrunia, ktora przyjmuje zapisy gadac ile chce, ale mozna nawet dac 200zl i tez slub sie odbedzie i na takich samych zasadach jak za 500zl ;-))) oprocz tego samo zarezerwowanie terminu kosztuje 50zl
Kosciol jest zawsze udekorowany na sluby....tzn. lezy chodnik, sa kwiaty przy oltarzu (piekne) i kwiatki na lawkach...ogolnie dekoracja jest sliczna. W naszym przypadku nic nie placilismy dodatkowo za dekoracje, zadna z par bioracych slub tego dnia. Siostry po prostu zawsze dekoruja na sluby i juz.
Co do ksiezy, to ksiadz, ktory celebrowal nasza msze, zostal proboszczem w innej parafii, wiec nie ma juz Go w katedrze....nie mam pojecia kogo polecic.
Powodzenia ;-)))

Dziękuję za odpowiedź i czekam na jeszcze inne opinie.....

Poszukaj we wcześniejszych watkach.Już poruszano ten temat.

Za ile można sobie postawić taki baner na tym forum.

Jaki baner????
Chodzi Ci o taki wykres pod postem???

Moja kolezanka brała 2 lata temu ślub w Katedrze i mówiła, że trochę czuła się jak na jakiejś taśmie produkcyjnej. A to stąd, że wiele osób wybiera sobie ten kościół a śluby czesto następuja jeden po drugim. Ogólnie to mało intymnie i tak ....taśmowo.

Nie zawsze tak jest, my bylismy w tak komfortowej sytuacji, ze ani przed nami, ani po nas nie bylo w katedrze slubu i nikt sie nie musial spieszyc....a jednak katedra robi wrazenie i milo jest tam wlasnie przezyc te najwazniejsze chwile w zyciu ;-)))

U nas też nie było po nas ani przed nami żadnej pary młodej. ceremonia była cudowna- Katedra naprawdę robi wrażenie, co by kto nie lubił.
O cenach napisałam wcześniej, a z kwiatami to było tak: przy ołtarzu oczywiście były świeże kwiaty. Siostra powiedział, że na "białej drodze też będą, ale jak na dzień przed ślubem zobaczyliśmy jakie powiędniete są te kwiatki i jaka mają brudną wodę, postanowiliśmy udekorować sobie sami naszą własną drogę do ołtarza ( a przy okazji i innym parom z 20-21 sierpnia haha).
Kupiliśmy kwiaty w Roenku ( jakieś 30 zł koszt) , powymienialiśmy je i jeszcze podoczepialismy własnoręcznie zrobione białe tiulowe kokardy. tanim kosztem, a było pięknie!!!

image

Nie polecam Katedry , pary które biorą tam ślub nie są szczęśliwe!!!!!!!!!!

To nie jest dobry pomysł , mówię z własnego doświadczenia.

Hmmm. Bzdury gadasz kochana. Brałam śłub w katedrze 2 lata temu i jestem bardzo szczęśliwa. Za brak szczęścia w małżeństwie wiń siebie a nie kościół.

moi Rodzice sa szczesliwym malzenstwem od 30 lat ;-))) i wlasnie slubowali w Katedrze, wiec nie wypisujcie bzdur!!

Szczęście nie zależy od kościoła w jakim się bierze ślub, ale od tego kto ten ślub bierze ;-)))))
To dosyć oczywiste ;-D

image