Katedra Oliwska

Temat dostępny też na forum: Wesele bez ogłoszeń
Poprosze o informacje na temat uroczystosci slubnej w katedrze
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Katedra Oliwska

jest po prostu przepieknie...ja zawsze marzylam o tym, by slubowac w Katedrze....zreszta z mezem mielismy tam i pierwsza komunie i bierzmowanie...;-))
slyszalam o kilku slubach jeden po drugim, ale nie wiem jak to wyglada w praktyce, bo mielismy duuuzo szczescia i ani godzine przed nami, ani po nas nikt nie slubowal, wiec nie musielismy sie spieszyc ;-))
Kosciol byl pieknie udekorowany, robia to zawsze siostry i nie trzeba zadnych dodatkowych dekoracji ani tez oplat...;-)))
miejsce na slub wymarzone !!

bylam tam na slubie kolezanki - sierpien - i wlasnie bylo tak, ze uroczystosci odbywaly sie "tasmowo" - na kazdy slub przeznaczone jest 45 min. w praktyce wyglada to tak, ze jak 1 para wychodzi to druga para i goscie juz stoja w przedsionku zeby wejsc, a trzecia para wlasnie podjezdza pod kosciol. koniec koncow - zamieszanie (goscie slubni x3) i w efekcie balagan i pospiech.
Mi osobisie to nie odpowiada, wiec o Katedrze nawet nie bylo mowy. Fakt - w srodku jest bogato i ozdobnie, jesli ktos lubi takie otoczenie to Katedra pasuje idealnie :o) pozdrawiam.

Jezeli chesz miłego księdza, nietasmową obsługę, równie piękny, jak nie ładniejszy kosciół to polecam Sw.Mikołaja w Gdańsku. Katedra moze się schowac. Jezeli chcesz to mogę podesłac Ci namiary na stronkę gdzie jest kilka swietnych zdjęć ze slubu z tego kościoła.

Monia.
prosze prześlij mi stronkę, chętnie sie zapoznam
pozdrawiam

Polecam Katedrę, ale nie w miesiącach szczegolnie obleganych, bo jest "taśma", ja miałam w pażdzierniku i było bez pospiechu.

mysmy mieli w lipcu i bylo bez "tasmy", wszystko zalezy jak sie trafi, mielismy na 18:30, odbylo sie bez pospiechu, uroczystosc trwala 60 minut....zaden slub nie odbywal sie po nas, ani tez przed nami; a Katedra jest po prostu piekna!

TYLKO MIKOLAJ

:)

NIE POLECAM KATEDRY, TAŚMOWA OBSŁUGA I TYLKO LICZĄ NA GRUBE PIENIADZE, POZA TYM JEST CIEMNO I LATEM CZUĆ WILGOĆ. POLECAM ŚW. BRYGIDE, BADZO JASNY I PRZYJEMNY STARY KOŚCIÓŁ.