Katedra

Temat dostępny też na forum: Wesele bez ogłoszeń
Skoro wam wszystkim tak bardzo przeszkadza siostra w biurze, zimno w katedrze, 45 mminut na uroczystość, chodzace wycieczki, nudni księża katedralni, opłaty itd..... to po co wy bierzecie ślub w katedrze? Przecież jest tyle innych, pieknych kościołów w Trójmieście. A nikt z was nawet przez moment nie pomyslał, że to wy sami wprowadzacie taką atmosferę do katedry - bo jak udzielić w jedną sobotę 12 ślubów - po godzinie każdy, a przy tym są jeszcze prezentacje organowe na które jest pełno ludzi w katedrze. Proponuje pomysleć czy te wasze opinie są przemyslane i na miejscu. A jak już jesteś z innej parafii - no cóż za luksus się płaci - myslę, że przy wszystkich innych wydatkach te 500 zł na kościół to mało - ile idzie na alkohol? I jeszcze jedno - odziwo nikt nie komentuje, ze w czasie Mszy św. zbierana jest kolekta - czyżby stres spowodował, że nikt tego nie widzi? Życzę powodzenia :-)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Katedra

Prowokator - należy go zignorować.

czy ja wiem hmmm a ja myślę, że ma troszkę racji :) tyle pięknych miejsc w Trójmieście .... :)

dokałdnie, tak samo są 2 piekne koscioły w Wejherowie , osobiscie wybrałam tam własnie :)
zamiast katedry i wiecie co... franciszkani który to prowadził był cudowny człowiek.. :)

Mieszkam w Wejherowie, podzielam twoje zdanie. U franciszków jest cudowna atmosfera, świetnie pasuje do takich uroczystości jak ślub, nie jest to duży kościół więc jest przytulnie, no i jest też pięknie urządzony. Zastanawiam się jaki jest sens brania ślubu w katedrze, tym bardziej że najczęściej nie należy sie do jej parafii.

Nie - prowokator - tylko trzeźwo myslacy. Poczytaj opinie i pomysl, jeśli coś jest złe - nie wybieram tego. A skoro wybieram - jest to mój wybór z wszystkimi konsekwencjami. Proste. Więc po co - wybiueram swiadomie i jeszcze krytykuję? Przecież slub nie ma być "za karę" tylko z przyjemnosci i ma to byc dzień, który bedzie najpiekniejszym dniem a nie jednym wielkim stresem katedralnym !!!!

Ja brałam ślub w Katedrze bo to jest nasza parafia. Udzielane tam nam były wszystkie dotychczasowe sakramenty i tak było najprościej.....Uważam, że pogoń za "idealną" ceremonią, weselem, suknią itp odsuwa na daleki plan to co jest najważniejsze......................a szkoda

Mądrze móisz - Ci, co krytycznie piszą o katedrze - to właśnie tacy ludzie, dla których najważniejsze są - samochód, kwiaty, suknia, garnitur a nie sakrament. Ciekawe co by powiedzieli księża z katedry na ten temat - przecież Oni przerabiaja to co tydzień - przecież w większości są to dla nich przypadkowi ludzie - parafian to jeszcze mogą jakoś znać ale kogoś z Gdyni czy Wejherowa?

całkowita prawda. Na pazurki i makijaz wydałam ok,300 zł.Myślę że te uwagi O PIENIĄDZACH traktować trzeba z uśmiechem. Zato pojawiła sie nowa twarz w katedrze, ma całkiem sensowne kazania ale musi popracować nad wizerunkiem.

To zamiast na kwiatki do katedry zrzucić się dla niego na kosmetyczkę, fryzjera i odnowę biologiczna i zrobić z niego człowieka :-)

Oczywiście nikogo nie chciałam urazić.Katedra jest piękna sama w sobie nikt nie może przyćmic jej blasku nawet swoja gwiazdą?Liposukcja i oddsysanie to drogi interes - można stracic wigor!Może zacznijmy od dodrego makijażu.Życzę wszystkim nowożeńcom dużo cierpliwości i odwagi.