Kiedy test ciążowy ?

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko
Dziewczyny po ilu dniach najlepiej zrobić test ? Od kilku dni jest mi niedobrze i nie wiem może to jakiś początek ciąży a może to tylko jakieś zatrucie ale nie wiem czy warto już robić test ?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Kiedy test ciążowy ?

ja robiłam po 7 dniach od spodziewanje miesiączki, której oczywiście nie było;).
image
image

test mozesz zrobic po3 albo 4 dniach jak ci sie okres spoznia....trzymamy kciuki :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

ja najpierw zrobilam tydzien po "zdarzeniu z mężem" :) i nie wyszło nic, ale że intuicja mnie nie myli i mimo wszystko czułam że jestem w ciąży, zrobiłam test dwa dni po spodziewanej miesiączce (miesiączki miałam jak w zegarku co 27dni) no i wyszły dwie grube krechy od razu :) mam teścik na pamiątke-oczywiście ten drugi :)
powodzenia!!!!!!!!!!!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

to chyba lepiej jeszcze poczekać z tym testem , nie jem ostatnio ciezkostrawnych potraw wiec nie powinnam miec mdlosci a ciagle mnie mecza , mam nadzieje ze jednak te mdlosci od ciazy , bo juz tak chcemy miec dzieciatko

u mnie wyszedl dopiero po 11 tyg. poprzednie testy mi po prostu nie wychodziły. a ten robiony po 11 tyg. był słabiutki.. dopiero badanie krwi - wykazało ciąże... jak tobie nie wyjdzie a chcesz mieć pewnośc zrób sobie beta-hcg u nas kosztuje około 23 zł ... można juz po tyg. od zajścia jak wiesz kiedy mogłaś zajśc

gdzie beta kosztuje 23 zl?

a beta za 23 zł to duoz czy malo bo sie nie orientuje ?

na razie poczekaj, zrób sobie test w pierwszym dniu spodziewanej miesiaczki a jak nie wyjdzie to wtedy udaj sie na to dodatkowe badanie.

ja robiłam betę około tydzień po terminie @ ;)

ja płaciłam rok temu 40 zł za betę
a testy sa teraz bardzo czułe, na opakowaniach jest napisane, że można zrobić już dzień po terminie @, więc jeśli jestes w ciąży to wyjdzie :)

ja za betę nie płaciłam :) bo ma to badanie w pakiecie(dodatkowe ubezpieczenie zdrowotne)

to moze ja jednak zrobie narazie zwykły test ciazowy , nie kosztuje to wiele a zobacze moze sie udalo

a ile dni spóźnia Ci się miesiączka?

ja wolałabym zrobić betę i mieć pewność... ;) bo z domowymi testami różnie bywa... później zastanawianie się czy wyszedł prawidłowo... powtórka itp ;) jak dla mnie strata czasu i nerwów ;)

w pierwszej ciąży zrobiłam test w okolicach 3tc i wyszła blada, ale widoczna kreska. W obecnej ciąży zrobiłam test ok.5 dni po terminie spodziewanej miesiączki i wyszła kreska-duch, ledwo co widoczna, mój mąż w ogóle jej nie widział, dopiero ja zauważylam pod światło... Dzisiaj zrobiłam drugi test i już jest widoczna kreska.

przeciez 90% robi najpierw test a potem ewentualne badania dodatkowe wiec nie rozumiem po co obciążac sie kosztami? jesli zrobisz nawet w pierwszym dniu spodziewanej miesiączki i jesli jestes w ciąży to Ci na pewno wyjdzie! bardzo małe ryzyko ze nie.
ps Agusia-przeciez test to nie jest zaden domowy sposób :)

Ja od początku przeczuwałam,że jestem w ciąży i nie mogąc się doczekać zrobiłam test 2 dni przed spodziewaną miesiączką,wyszedł negatywny,kolejnego dnia również negatywny i myśląc do 3 razy sztuka w dzień spodziewanej miesiączki wyszedł pozytywny:)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

ja jakieś 5 dni po spodziewanej miesiączce ... nawet nie pomyślałam, że to może być ciąża, a tu niespodzianka :)

ja też zrobiłam od razu betę ale nie ze względm, tyu na koszty czy coś talko chciałabym być już na 100% pewna, chyba bałam się rozczarowania

Ja robiłam w dniu spodziewanej miesiączki i wyszła blada kreska więc warto dla pewnosci poczekac te kilka dni po terminie.

Okruszek - ale jeśli bardzo chcesz być w ciąży i wmawiasz sobie/masz różne ciążowe objawy - to zrobisz domowy test i nie koniecznie uwierzysz, jeśli wyjdzie negatywny... ;) więc zrobisz jeszcze 1-2 razy dla pewności ;)
a po co się denerwować?

zrobisz test z krwi i masz pewność :)

Zrobiłam teścik i niestety wyszedł negatywny , trudno będziemy probowali dalej az wkoncu mam nadzieje ze sie uda

Mogę polecić choćby Stream, to jest strumieniowy i moim zdaniem takie są najwygodniejsze, szybko dostaje się wynik.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

Ja rowniez polecam test Stream
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Fajną opcją jest moim zdaniem test Stream, szybko można tutaj badanie zrobić, wynik jest jasny w odczycie, nie da się pomylić ;)

Od pierwszego dnia braku miesiaczki ------> ceneo.pl/53997942#tab=spec

Na tej stronie jest opisane kiedy konkretnie wykonać test ciążowy - Jeżeli dojdzie do zapłodnienia, zarodek zagnieżdża się w macicy około 8-12. dnia od połączenia się plemnika z komórką jajową. Na początku stężenia hCG są bardzo niskie, dlatego testy ciążowe mogą w tym okresie jeszcze wypadać negatywnie. Wiele zależy od czułości danego testu. Najlepiej wykonać test w pierwszym dniiu spodziewannej miesiączki ( jeśli oczywiście miesiączka nie nadejdzie).

Dodam również,ze najlepiej wykonywać test z rana bo wtedy stężenie hcg jest najwieksze w moczu.

tydzień po owulacji powinien juz chyba wyjsc

W instrukcji testu znajdziesz informacje. Zależy to od czułości testu. Ważne, by się w płodny czas starać,może się przydać do tego, np afrodyta tester owulacyjny. Jest precyzyjna i na pewno przyda się starającym.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Post dodany 9 lat temu. Myślę, że dziewczyna już jakiś czas temu znalazła odpowiedź na to pytanie :D
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Zobacz sobie może test Stream, polska firma więc masz pewność, że kupujesz sprawdzony test a jednocześnie wygodny w obsłudze, bardzo higienicznie pomyślany, wynik pojawia się szybko. Ogólnie na plus.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

Jest ktoś na tym forum?

No jest, i co??

Test ciążowy najlepiej robić 2 tygodnie po ostatnim stosunku, jak się myli to warto go zrobić kilka razy, czytałam o tym tutaj: https://mlodamamo.pl/test-ciazowy-czy-moze-sie-mylic/ - jak zrobisz 2-3 razy to będziesz mieć pewność, że wszystko jest ok!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Nie ma to najmniejszego sensu. Dzień po terminie spodziewanej miesiączki. Jeśli będzie negatywny a okres się nie zjawi za parę dni to robimy betę i mamy pewność.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

jak nauczyć pić ze słomki i kiedy? (15 odpowiedzi)

drogie mamy, mój synek ma roczek, chciałaby nauczyć go pić ze słomki, ponieważ on nie lubi pić z...

krzywe ząbki (27 odpowiedzi)

hej dziewczyny moja córcia ma 16 miesięcy. ma mało ząbków-pierwszy wyrżnął się po roczku... ale...

Mrowki Bigbitowki - kto zna? (21 odpowiedzi)

Chodzi mi o tekst tej piosenki, spiewalam jak bylam mala, ale nie pamietam, a chcialabym nauczyc...