Kiedy trudno wytrzymać szczekanie psa u sąsiada

Opinie do artykułu: Kiedy trudno wytrzymać szczekanie psa u sąsiada.

Pies to najlepszy przyjaciel człowieka, może jednak stać się też największym wrogiem sąsiadów, zwłaszcza jeśli mieszkamy w bloku, a uroczy pupil pozostawiony sam sobie na kilka godzin każdego dnia zawodzi z tęsknoty. Jak pomóc i sąsiadom i psu?Pies w bloku to częsty widok, wszak kochamy braci mniejszych, zresztą nie bez wzajemności. Jednak pies pozostawiony sam sobie na cały dzień, do tego niedostatecznie wybiegany, tęskni okrutnie. Co więc mają zrobić sąsiedzi, którzy skazani są na ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

ja mam nad glową codziennie ''koncerty''...córunia ćwiczy na pianinie ,wystukując rózne dzwięki..to nie do wytrzymania! codziennie...! chyba z sąsiadem zamienię się lokalami...ja pójdę na ich i będę codziennie tak brzdąkać....może wtedy dotrze jak jest to uciazliwe! szlak mnie trafi

Szczekajacy pies

Posprejuj amoniakien dookola posesji sasiada. Drazni to psie gardli i zamkna sie
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

I love dog :-)

psy szczekają, koty miauczą, ludzie mówią itd...dla mnie normalne
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5

Wyobraź sobie, że taka Lodzia, której mąż regularnie obija gębę może jakoś sobie sama poradzić, chociaż sądząc z okoliczności takich spraw Lodzie są tak d**ilowate, że nadają się tylko na worki treningowe. Pies natomiast sobie sam nie pomoże. Podobnie, jak inne zwierzę. Więc nie p....dol tu swoich wsiowych mądrości jak to trzeba reagować bo mąż naparza żonę po pysku.

To może wróć na swoją wieś? Nie wszyscy jak widać zostali przygotowani do robienia "kariery" w mieście.

Co ma piernik do wiatraka

Sam mam psa, alem uwierz nie wiesz o czym prawisz dopóki nie przekonasz się osobiście. Wracam z pracy i chcę się wychilować, a pies naprzeciwko wyje całe dnie ponoć od rana do późnego wieczora. Pierd.....ca idzie dostać. W weekendy to nawet na noc idą w diabły , a pies całe noce piszczy, wyje, skamle i szczeka. Nie cwaniakuj bo nie jesteś w takiej sytuacji, zatyczek nie włożysz do uszu bo budzika nie usłyszysz. prowadzisz potem rano nieprzytomny auto. Niestety człowiek potrzebuje odpocząć po ciężkiej pracy i nie wiadomo jakby był tolerncyjny to są pewne granice wytrzymałości. Więc nie mędrkuj jeśli nie masz podobnego problemu.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Sąsiad

Idź do pracy i zajmij się czymś pożytecznym ! Wtedy nie będziesz nasłuchiwał kto u kogo przebywa ! Sąsiadka !
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 6

ci ludzie

wykupili za swoją kasę mieszkania ,pracują w dzień i w nocy ,płacą podatki i powinni mieć prawo większe głosu niż pies i wystarczy 5 -10 minut szczekania co jakiś czas a koniec ze spaniem albo tylko co godzinkę itp. to chore aby pies mógl powyć trochę trochę poszczekac i tak non stop za cudze pieniądze .przestanę płacić czynsz i podatek .
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

"Za zapomnieli jak 30 lat temu napie**alało non stop"

a jednak świat idzie do przodu, więc dinozaurom jak Ty dziękujemy
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

sdg

Puknij się w głowe. Ja będę mieszkanie uszczelniał, bo sąsiadowi nie chce się psa uciszyć
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

no właśnie.. dzieciom trzeba powycinać struny głosowe nie?

albo może wgle dzieciaków pozabijajcie?

psy ogrodnika!

sam nie hałasuje.. bo nie należę do ludzi rozrywkowych dziś.. bo wyszalałem się już w życiu i kto wie czy nie poszaleję na złość tym pseudo ucywilizowanym.:D

ale ja widzę coś odwrotnego.
bo moje pokolenie.. wylobbuje przepisy które pozwalają dzieciakom rozrabiać i wybijać szyby..

to w tą stronę pójdzie.. kij ma dwa końce a ja widze że niektórzy pajacują przesadzają.. i nijak ma się rzeczywistość do tego co tutaj piszecie.

dajcie dzieciakom żyć , zarabiać , pracować , i bawić się!!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

LQ

Straszne.. sąsiada pies szczeka o mój boże.. straszna tragedia.

a teraz nie cenzuralnie napisze.

a zapomnieli jak 30 lat temu napie**alało non stop
albo lduzie z akordeonami pod blokami grali albo mnóstwo barów.. ludzie chlali na potęgę
baa gwałtów było znacznie więcej.. i jakoś żaden teraźniejszy który do dziś żyje niewidzi swoich błędów a innych :)

nie judźcie pawda jest taka .. że dzieciaki są zniewalane.. to wiem z doświadczenia i praktyki więc przestańcie ludzie pitolić jesteście dorośli?

to dogadujcie się ze sobą!!!

a nie wszystko wam przeszkadza..

a nie bo pewnie 30 lat nie mają i wypisują podkręcając innych :D
pamiętajcie że ludzie z forsą widzą ten problem..
i jak zaczniecie tworzyć patologię w tym kraju to wasza wolność również zostanie znacznie ograniczona.

nie dajmy się zwariować!!!!!!

wyciszajcie mieszkania.. i nie pajacujcie.

pl

nie dorósł? ja mam psa i potrafi szczeknąć a wiesz dlaczego?
bo informuje w ten sposób że nagle zrobił się głodny..
lub chce się załatwić..

to co kur.. dzieciaki mają nie wychodzić z psami nad ranem lub wieczorami?

bo jaśnie pan chrabia psów nie lubi?

zapomniał już swoje dzieciństwo? przecież ci co kupują psa..
nie są samobójcami..

albo mają sentymenty mieli ciężkie 10 lat życia i teraz kupili sobie w końcu psa.. nie wiem z sentymentów lub dla dzieci..

ja popieram wolność.. i walkę o wolność..

inaczej dzieciaki się zradykalizują i młodzież i będziesz na starość z dronami walczył :D

dzieciaki zadziorne są i uparte i dobrze.. bo ja widzę patologie u starszych pokoleń

psy ogrodnika i zazdrośnicy.. wytłuczemy te tendencje patologiczne..które dzielą ludzi i judzą..

piękni i poważni ludzie a po 50 /70 lat mają i głupa rżną..
a ja akurat wiem jak było wcześniej bo troszkę żyje.. i wiem że dla dzieciaków i młodzieży to jest czas niewoli..

nie róbcie tego samego co kilku radykalistów którzy się źle wpisali w historię.
nie zniewalajcie przyszłych pokoleń na rzecz własnej głupoty i wygody.

bo jeśli dzieciaki się zbuntują w przyszłości a ja dożyję.. będę walczył po ich stronie!
i nie kiwne palcem nad ustawami które zaczną wchodzić .. które ograniczają prawa wszystkich choć nie chciał bym być chciwy ale dzieciaki zaczną lobbować by przykrecić wam śrubę w przyszłości.!!

twórzmy i budujmy wolnych ludzi!
odpowiedzialnych ludzi.. ale nie róbmy z dzieci zdyscyplinowane psy.. które głupiec radykalny wykorzysta to upuszczenia krwi dzieciakom

uczmy się na błędach i historii!
i dogadujmy się !

ja zgadzam się z dzieciakami.. zniewalane są nagminnie.. przez zdemoralizowanych ludzi którzy nie cenią tego co mają!

pl

jak faktycznie się znęcają i masz dowody to służby są od tego.

a fakt że piszesz to na jakimś judzicielskim forum .. to dowód na problemy emocjonalne :D

nie jestem za cenzurą pisz co ci przeszkadza ale nie masz swojego życia? XD

jak ktoś uderzy kobietę czy dziecko w twoim otoczeniu to wiadomo że reaguj..
ale jak nie masz dowodów na to że ktoś napier.. dzieciaka to nie ma co dmuchać na zimne.
zgłoś do służb po to są.

ale jak ktoś krzesłem rusza.. np ja i sąsiad by zgłosił to zniszczył bym jego życie.. od co..

bo wiem jacy niektórzy potrafią być :D

mimo wszystko dogadujmy się i nie judźmy .. dawajmy dzieciakom tyle wolności ile sami mieliśmy.. inaczej dzieciaki nie będą chciały tu żyć to raz.. a dwa odwrócą się od was.. to jest natura.. z tym nie wygrasz!

mamy wrodzoną potrzebę walki o wolność. natury nie zmienisz.
pozdrawiam.. choć rozumiem przekaz.. nikt nie reaguje jak ktoś napieprza żonę..

a jak ktoś z pracy po nocy wraca czy o 2 pies szczeka to wszystkim przeszkadza..

ale jeśli takie zachowania będziemy tolerować jako społeczeństwo.. tą niewolę i konfidencję..

to przyszłość Polski widzę tak.

masowa eutanazja starszego pokolenia.
lub dzieciaki się do wojsk pozaciągają innych krajów.. lub podorabiają poza granicą i będą przyciskać niektórych :D

nie życz innym co tobie nie miłę.. ale nie dajmy się zwariować !!!!!!!!!!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

nie judzić!

Szczerze?

jak komuś już pies przeszkadza sąsiada czy dziecko..

to chyba kryzys gospodarczy by się przydał XDD
oczywiście żartowałem!! bo sporo ludzi pracowitych pracowało na ten stan dziś gospodarki więc to byłby głupi pomysł psychopaty.

nie dajmy się zwariować !!!!!!

bo ludzie zaczną psom wycinać struny głosowe.

ludzie pracują również po nocach... wyciszcie sobie mieszkania którym przeszkadza hałas !!!!!

a ci którzy lubią głośno muzyki posłuchać również..

a judzicielom , prowokatorom dziękuję :)

nie judźcie .. zwłaszcza emeryci.
nie dzielcie społeczeństwa..

jak będę miał 90 lat to nigdy nie będę chorym psychopatą nawet jak będę miał problemy zdrowotne.. sąsiad będzie mógł balangę robić w sobotę.!! oczywiście odpowiedzialnie.

bo dzieciakom zacznie cywilizacja przeszkadzać.. przestańmy judzić..

na wszystko są rozwiązania.. próbujmy się dogadywać a jak się nie da.. to rozwiązań jest masa.

psy ogrodnika nie zabierajcie dzieciakom dzieciństwa !!!!!!!!!!!!!
już zapomnieli pseudo rplowcy co za prlu robili za młodu :D

konflikt saśiedzki

Dzień dobry, prośba o kontakt,
695 3400 151

Mamy takiego pieska i trudno sąsiadów nauczyć zasad nie zgłosiłam nie ma takiej opcji
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Jak moja sąsiadka szczeka to

wszyscy słyszą. Nawet na ulicy.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

Oszalałaś

Sama sobie natnij struny głosowe

antyszczek

jakiej marki kupiłeś ten antyszczek?