Kiedy trudno wytrzymać szczekanie psa u sąsiada

Opinie do artykułu: Kiedy trudno wytrzymać szczekanie psa u sąsiada.

Pies to najlepszy przyjaciel człowieka, może jednak stać się też największym wrogiem sąsiadów, zwłaszcza jeśli mieszkamy w bloku, a uroczy pupil pozostawiony sam sobie na kilka godzin każdego dnia zawodzi z tęsknoty. Jak pomóc i sąsiadom i psu?Pies w bloku to częsty widok, wszak kochamy braci mniejszych, zresztą nie bez wzajemności. Jednak pies pozostawiony sam sobie na cały dzień, do tego niedostatecznie wybiegany, tęskni okrutnie. Co więc mają zrobić sąsiedzi, którzy skazani są na ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jedna madra wypowiedz. Tak robilam z moimi sasiadami . Mieszkalam w roznych mieszkaniach .Dzisiaj mam problem z psem sasiada. Nic nie pomaga . Teraz tak zrobie jak z sasiadami .TO POLSKA . Brak slow .
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja sam sobie poradziłem

Mi nic nie pomagało
Napisałem więc aplikacje na androida, która ucisza psa jak mnie nie ma w domu ;:)Działa a o to chodziło. Antyszczek górą !
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ja znalazłem w końcu sposób

W końcu!!! Znalazłem sposób na szczekającego psa!
Jak nie ma mnie w domu to psa ucisza aplikacja :D

Śmieszne ale działa! Mam nawet statystyki ile szczeka, w zależności od komendy, którą telefon odgrywa jak mnie nie ma.
Jak ktoś ma problem z szczekającym psem to polecam:
https://play.google.com/store/apps/details?id=pl.antibark&hl=pl
Apka nie jest za friko, bo jest warta swojej ceny. No i tańsza niż godzina behawiorysty!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

uciszyć psa

Chodzi mi o to w jaki sposób ja mogę uciszyć psa sąsiada,cały czas na mój widok szczeka, jak to zrobić,zarltruc ubić
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

ubić psa

truć co kiełbasą z trutka na szczury. ..efekt natychmiast. ..
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 1

5min wokol bloku, i kupa miedzy samochodami i 8 godzin w kojcu.

A jak ktoś ma wolne dni od pracy ? Albo pracuję do pózna ? Przepraszam to jak ktoś kupuje psa to powinien go dostosować do warunków i samemu zastanowić się wcześniej czy będzie mógł mu dac odpowiednia opiekę. Za psa odpowiada właścicieli i jak pozwala na takie zachowanie to źle o nim świadczy. Jakim trzeba być pustakiem żeby godzić się na takie zachowanie własnego psa ? Mieszkam w bloku, mam dwa psy i są od małego nauczone że takich rzeczy się nie robi, moje psy spacerują, i po normalnych spacerach nie mają sił na to żeby szczekac. Najlepiej kupić bezmyślnie psa, wyjść wokół bloku, między samochody kupa i do domu, pies do kojca. później sąsiada wroga zrobić bo zwrócił uwagę że psy robią koncert cały dzień.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Współczuję ludziom w blokach, wolnych dni od pracy. Niektórzy mają po dwa psy, wyobraźcie sobie co wtedy się dzieje, jak jeden drugiego przekrzykuje, przez kilka godzin codziennie. I dlaczego sąsiad który musi tego codziennie słuchać jest wrogiem i wrednym ? Każdy ma prawo do odpoczynku, to właściciele psów są winni zachowań swoich czworonogów. Bo przecież jak oni wychodzą to psów szczekania nie słyszą!
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 0

Pozdrowienia z Utrechtu

Też miałem w Polsce problem z ciągłym szczekaniem, na szczęście już tam nie mieszkam. Obecnie mieszkam w Holandii- tu nie do pomyślenia jest takie natężenie szczekania non-stop i wszędzie, nareszcie odpoczywam od tego dźwięku. Oczywiście czasem i tu słychać szczekanie- ale przeciętnie 2 razy dziennie po 20 sekund, a nie jak w Polsce 2 razy na minutę. Słychać za to dużo śpiewających ptaków. To, co się dzieje w Polsce, to patologia.
popieram tę opinię 24 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ty nie pieprz o moherach !Nie jestem moherową babą ale jak pies wyje parę godz to krew mnie zalewa!

Na sąsiada kretyna tylko sprawy w swoje ręce!

Mam kretyna za sąsiada. Żadne argumenty nie skutkowały - od samiusieńkiego rana dwie małe suki zaczynały koncert niemiłosierny i tak do 23.00-24.00. Potem szły spać do budy razem z chamem z naprzeciwka. Jak Pan z rodzinką rozpoczynali odpoczynek nocny to mordy w kubeł. Potem o 4.00 nad ranem startowały z całodniowym koncertem.

Nic nie skutkowało, ani rozmowy, ani prośby, ani groźby. Już wydawało się, że tylko ostateczne rozwiązanie będzie możliwe, gdy ... kupiłem antyszczek.

I polecam Wam kochani zrobić to samo. Suki żyją i my też wreszcie żyjemy normalnie. Morda rozdarta - walnięcie po uszach. Morda skowycząca - pieprznięcie po mózgownicy.
Od roku suka dostaje taką lekcję i wreszcie mogę powiedzieć, że żyje się normalnie.

Jeśli masz kretyna za sąsiada weź sprawy w swoje ręce!
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 1

Masakra.Pies wyje godzinami bo jest nieszczęśliwy gdy sąsiad przypisany go do łańcucha.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

normalni ludzie o tej porze

Ćwoku gnojny. Jak masz chorego psa to zabieraj jego ze sobą do pracy !

pies (4)

Zgoda od 22 do 6 rana cisza nocna.
ja po nocnej zmianie też chciałbym mieć ciszę nocną - niestety dwa pieski od sąsiada z dołu tęsknią i sobie szczekają na przemian!!!
właśnie służby takie są od tego ażeby uświadomić zapracowanemu właścicielowi piesków ażeby przeczyścił sobie styki w gowie to może pokuma co i za ile chyba że tak jak ty ma najechane pod kopułką - krysiu

średnie daty - pracujący na 3 zmiany ruch ciągły

i kiedy tu odpocząć
najważniejsze koło swojej "wieży" a reszta pies psa olew

masz nieźle nasr*ne!!! ,zastanów się dlaczego tak sądzę i życzę ci tego szczekania jak będziesz wykończony idioto. napisałem to do komentarza SHLOMO
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

szczekanie ,a prawo.

W naszym kraju mamy wiele martwych paragrafow.Te dotyczace psow rowniez.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

odp.

Mam ten sam problem.Radze ujadanie nagrac na dyktafon,telefon jako dowod.Jezeli pies jest w ogrodku,to kupic odstraszacz psow w plynie(bross). Spryskac im ogrodek.I tak co kilka dni.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Stogi

Naprzeciw mnie wprowadzili sie sasiedzi z Owczarkiem.Koszmar!!!!Facet na zwrocenie uwagi sadzi jeden tekst-a co ja moge zrobic.Straz Miejska sprawdzila,ze pies szczepiony i zadbany i na tym koniec interwencji.Pies rzuca sie na ogrodzenie,kiedy ktos idzie ze swoim pupilem,a tak to calymi dniami jęczy(nie wyje).Uszy bola,w domu nie mozna sie skupic,czytac,czy ogladac telewizje.

polaki cebulaki i ich papa JP2

Polska, zwana też g*wnostanem, jest zawłaszczona przez tępych właścicieli psów, nie da się nigdzie pójść, żeby nie słyszeć szczekania. Na szczęście coraz więcej jest przypadków trucia psów czy podrzucania mięsa z żyletkami itp. GORĄCO POPIERAM TAKIE AKCJE! Będzie trochę mniej psiego ścierwa w tym kraju :D

Do 'cywilizowany', albo raczej niecywilizowany psiarz.

Sam rozminales sie w rozeznaniu.