Kiedy zacząć organiować !

Temat dostępny też na forum: Wesele
Tak powoli przymierzam sie do weselicha i nie wiem kiedy zacząć. planujemy VIII-IX'2004. Czy jak zacznę załatwianie kościoła, sali itd. na wiosnę to wystarczy?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Kiedy zacząć organiować !

Zależy jaki tam u Was ruch w interesie, a raczej planujecie na "chodliwe" miesiące.W Krakowie wszystko załatwia się rok wcześniej.Tzn nie wszystko, a salę i termin w kościele. My planowaliśmy na czerwiec 2004 ale już na początku września okazało się, żę nie ma fajnych sal
(i tanich).Tak więc pozostał nam wrzesień. Zaliczka wpłacona, termin w kościółku zaklepany, jutro podpisuję umowę z orkiestrą- ale z tym akurat nie ma się co aZ tak spieszyc, chyba ze kapela super to i ma wzięcie.
Pozdrawiam i radzę zacząć się rozglądać! I pogrzebać w internecie po różnych dyskusyjnych listach/forum w tym temacie. Mnie bardzo pomagaj

Moj brat zacząl zalatwiać pól roku wcześniej, ale to za mało, co prawda udalo się wszystko, ale np. fotografa mial na 10.00, tak wczesna pora tylko byla dostępna, i dość dlugo szukał sali, więc myślę, że rok prędzej można zacząć na spokojnie i bez stresu Pozdrawiam

My ślub mamy 5 czerwca a zaczeliśmy załatwiać w lipcu i okazało się że sala gdzie chcieliśmy mieć wesele miała tylko dwa wolne terminy. Orkiesrtę też już mamy zadatkowaną. W kościele byliśmy i dziś wybieramy się na nauki. A czas cały czas leci, więc radzę się wam zająć pomału przygotowaniami

No to mnie przestraszyliscie.Ja myslalem ze mam jeszcze duzo czasu i jak czane na Wielkanoc bedzie ok. Coz trzeba posluchac innych ...

Na wiosne to troche za pozno. My co prawda tez sie nie pospeszylismy, bo zaczelismy od stycznia a wesele bylo pol roku pozniej. Nie ma co przesadzac,tzreba zaklepac kosciol,pochodzic na nauki i do poradni, sale juz zarezerwowac, zespol muzyczny, kamerzyste i fotografa. My orkistre tez w styczniu wzielismy, potem kamerzyste chyba dopiero w kwietniu, a fotografa jeszcze pozniej i wyszlo wszystko dobrze.najgorzej to te nerwy,ze jeszcze tyle tzeba zalatwic, a nic sie nie ma,ale powoli wszystko sie uda. troche czasu zabieraja nauki w okscile i w poradni, ale tzreba sie spiac i chodzic. powodzenia.

A podobno ludzie nie biorą ślubów. Nie rozumiem, o co tu chodzi?

My zaplanowaliśmy wesele na VII-VIII przyszłego roku. Wydawało nam się że mamy dużo czasu, ale podczas wizyty w hotelu, który wybraliśmy, okazało się, że wolny jest jeden termin 21. VIII. Tak więc nie było wyboru. Natomiast u księdza pod koniec września nie było żadnych problemów z rezerwacją godziny. Wydaje mi się że najlepiej wszystko porezerwować jak najszybciej.

jestem z każdym dniem bardziej przerazony.Chyba wypada sie w koncu oswiadczyc i zabrac sie do roboty. A tak na marginesie, czy daje sie jeszcze pierscionki zareczynowe. Moja dziewczyna nie chce o tym slyszec, ja natomiast upieram sie ze chociaz maly, ale powinien byc. Co wy na to?

Inne tematy z forum

sukienki wieczorowe (57 odpowiedzi)

dziewczyny, wiecie gdzie można dostać ładne sukienki wieczorowe?? proste i eleganckie, dla matki...

ile planujecie wydać na ślub i wesele? (215 odpowiedzi)

znalazłam na forum podobny wątek, jednak tam dziewczyny wypisywały tylko kwoty, a nie o to mi...

Ile alkoholu na weselu dla 100 osób (3 odpowiedzi)

Hej! Planuję wesele na około 100 osób i kompletnie nie wiem, ile alkoholu powinnam kupić. Wiem,...