Kiepskie podejście do klienta.
Odradzam to miejsce! Chciałam zorganizować uroczysty rodzinny obiad dla 10 osób. Kontaktowałam sie mailowo, lecz niestety nikt nie raczył odpowiedzieć na mojego maila. Po 14 dniach zadzwoniłam sama, aby ustalić szczegóły. Moją główną prośbą było okrojenie menu, chciałam wydrukować ozdobne menu z kilkoma daniami do wyboru dla gości. Szefowej bardzo nie podobał sie ten pomysł, sugerując, iż restauracja straci, gdyż goście będą myśleli, że restauracja ma tylko takie ubogie menu... Organizowałam już podobne uroczystości dla rodziny w innych restauracjach w Trójmieście i jeszcze nikt nie miał takich obiekcji. Wszyscy zawsze stawiali zadowolenie klienta na pierwszym miejscu.
Negatywne podejście mało sympatycznej Managerki zniechęciły mnie bardzo, więc zaczęłam szukać innych restauracji w Sopocie. Każdy odpisywał w ciągu jednego dnia i chętnie godził się na okrojone menu, nawet Manager Sheratona nie obawiał się, że popsuje to ich reputację...
Jestem ogromnie rozczarowana tak negatywnym podejściem do klienta. Wygląda na to, że Szefostwu nie zależy na grupowych rezerwacjach. Restauracja bardzo dużo traci.
Negatywne podejście mało sympatycznej Managerki zniechęciły mnie bardzo, więc zaczęłam szukać innych restauracji w Sopocie. Każdy odpisywał w ciągu jednego dnia i chętnie godził się na okrojone menu, nawet Manager Sheratona nie obawiał się, że popsuje to ich reputację...
Jestem ogromnie rozczarowana tak negatywnym podejściem do klienta. Wygląda na to, że Szefostwu nie zależy na grupowych rezerwacjach. Restauracja bardzo dużo traci.