Kierunek na PG z jak najmniejszą ilością fizyki(głównie matma)?

Witam
Jestem w 3 klasie LO, wybieram się na PG. Na maturze będę zdawał matme i angola na rozszerzenie do tego fiza/infa na podstawie.Mój problem polega na tym że z matmy czuję się dobrze, nawet długie rozwiązywanie zadań mnie nie męczy, a z fizyki ni ch**a, nie rozumiem ludzi którzy mówią że matma jest do fizyki podbna.Wolałbym bardziej skupić się na informatyce niż na fizie. Słyszałem że na ETI jest tylko rok fizyki, prawda to? Są jakieś jeszcze kierunki na PG gdzie nie jest przywiązywana waga do fizy tylko głównie do matmy?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Kierunek na PG z jak najmniejszą ilością fizyki(głównie matma)?

nie kumam, przeciez fizyka to tak samo jak z matmą,głównie wzory , jak jestes dobry z matmy to nie ma takiej mozliwosci zeby byc nogą z fizyki, to tak jakby byc zarąbiastym z polskiego, tylko ze jest sie analfabetą :P

gospodarka przestrzenna hehehe :)))
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

chlopak oczekuje porady a nie zbednych komentarzy.
niestety nie zgodze sie z trafnoscia twojego porownania.

fizyka na wiekszosci kierunkow trwa dwa semestry.
na eti jest dosc ciezka, pomimo tego, ze wydaje sie byc krotko:)

nie z wlasnego doswiadczenia, ale polecam ci np. IŚ na WILiŚ, poki prowadzacy sie nie zmienia, nie ma wiekszych problemow:)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

też tego nie rozumiem. Przecież fizyka to tylko podstawianie wzorów. Ja byłam dobra z matmy ale tylko z pewnych dziedzin, natomiast fizyka była dla mnie banalna. Swoją dróg na jaki byś kierunek nie poszedł to matmę czy fizykę ogólną będziesz miał maksymalnie 2 semestry, potem poboczne.

Poza tym wystarczy wejść na stronę PG:

Na wydziale Fizyki Technicznej i Matematyki Stosowanej można studiować na następujących specjalnościach:

Konwersja Energii,
Fizyka Stosowana,
Nanotechnologia,
Informatyka Stosowana,
Matematyka Stosowana,
Matematyka Finansowa,
Biomatematyka.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

dzięki wielkie, w końcu jakieś konkretne odpowiedzi
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0