Klient - opinia
Nie odbierają śmieci w terminie. Zamówiłam odbiór mokrych nieczystości co dwa tygodnie. Nagminnie ich nie odbierają. Generalnie nie przeszkadza mi to specjalnie i się nie kłócę, bo i tak nie zapełniam pojemnika i jak sobie trochę poleżą to nie ma problemu. Jednak kiedy okazjonalnie dzwonię i informuję, iż od dwóch tygodni nikt nie zabrał mokrych śmieci, okazuje się, że nieterminowo zgłaszam reklamację. Według osoby, z którą rozmawiam termin był tydzień temu, bo mam na zgłoszenie 2-3 dni od terminu wywózki. Ciekawe, którego skoro przyjeżdżają sobie jak chcą, a kreślenie „co dwa tygodnie” zgodnie ze stosowaną przez Janpol praktyką jest płynne? Moje kilkakrotne wyjaśnianie sytuacji trafia na mur – Pani wie lepiej, bo ma zeszyt. Ciekawe w takim razie, co robią u mnie śmieci w pojemniku? Brak zrozumienie i chęci pomocy. Rozmowa kończy się nieprzyjemnie, bo już nie mam ochoty słuchać o zeszycie i powtarzać w kółko moich wyjaśnień. Przedpłaciłam usługę, więc teraz szukaj wiatru w polu. W przyszłym tygodniu przyjadą zabrać pojemniki już ostatecznie. Bardzo mnie to cieszy. Mam nadzieję, że Gmina wyeliminuje z rynku takich nierzetelnych usługodawców