Klika

Debatowanie opiera się na przekazie emocjonalnym zamiast skupienie na sprawach dla nas ważnych, oczy dziennikarza/dziennikarki przed wyborami jak psychopaty, gdy w studiu atakuje kontrkandydata obecnego prezydenta.
Jak tu go wyprowadzić z równowagi, sprowokować, upokorzyć...
Przekaz emocjonalny, to się zapamiętuje, reklama, socjotechnika.
Jak ubiera się prezenterki pogody, godzą się same czy to wymóg, mam jej słuchać, patrzeć się na nią jej nogi czy to co ma do przekazania?
Przed egzaminem maturalnym do granic możliwości rozpropagować ... stres,.
Emocje czy rozum, widzu wybieraj.
Media kształtują albo próbują rzeźbić w podświadomości wizerunek kobiety, przedstawiać jako obiekt pożądania a nie jako osobę.
Uśpić rozum i uruchomić emocje, bo wtedy łatwiej wcisnąć kit, który się sprzedaje, nie myśl człowieku, my jesteśmy od myślenia za ciebie zdecydujemy.
Oświata,, rynek przesycone emocjami, kto łokciami się nie rozpycha ten na margines i do tyłu.
A ludzie spoza układu, spokojni, opanowani są uważani za flegmatyków, sieroty życiowe.
Jak rzekł proboszcz: "zło jest rozkrzyczane, hałaśliwe...".
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Klika

Rzekł także: ludzie jak czynią pokutę to szybko i byle jak. A jak grzeszą to powoli, uważnie i rozsmakowują się w tym grzechu.

Mainstream ma swoje cele to i po swojemu je realizuje. Zawsze warto myśleć samemu. Nie boli.

1. Ta debata to pic. W 2 minuty na kandydata to można zrobić zestawienie klipów wyborczych.

2. Demokracja jest przedziwna, ale odpuszczając sobie debatę Pan Prezydent miłościwe nam panujący stawia się ponad pozostałymi kandydatami, co znaczy, że ich olewa. Zapewne jest drugie dno w sprawie. Może się boi? A może olewa także wyborców?

3. Po 30 latach pójdę na wybory.

4. Zagłosuję na Pawła. Punk i anarchista to właściwy człowiek na stanowisko Wodza Polaków.

5. Zagłosowałbym na Magdę, bo to najładniejszy potencjalny prezydent w EU. Ale na komunistów glosować nie mogę, systemowo.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

...Ale na komunistów glosować nie mogę, systemowo.

To zupełnie jak mój Tata ;)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4

Eh, zwyczajowo unikam politycznych wątków, ale że wybory ważna sprawa...

No tak... osobiście uważam, że ktokolwiek jest prezydentem, należy mu się szacunek - li tylko ze względu na szacunek do Państwa (tak, należę do tych, którzy bardzo nie lubią wyrażenia 'w tym kraju to...' - bo 'ten kraj' tworzymy my - a poza tym, nie ma czegoś takiego, że 'w każdym zachodnim kraju to...' - za dużo zjeździłem świata...)

ale...

Systemowo - na komunistów głosu oddać nie mogę...
Na aktualnego - eh, straszne wrażenie kukiełkowatości (traktuję go teraz jako kandydata :) )
Na kandydata partii przeciwnej - wzdrygam się szalenie....
Na JKM - oh, wystarczy chwilę posłuchać, żeby się odechciało...

Oddać głos nieważny?! Na Pawła w formie protestu? Tylko, że on sam często zdradza, że nie wie o czym mówi :((

...

:(

> Zagłosuję na Pawła.

Ja też. Bo ma realne szanse.

> Zagłosowałbym na Magdę, bo to najładniejszy potencjalny prezydent w EU

Najpierw obowiązki!
Magdę możesz se oglądać do woli, ale niekoniecznie musi piastować najważniejszą funkcję w państwie.
Choć.. po Bronku.. nawet Doda mniejszą siarą by była :D
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

> Zagłosuję na Pawła.
Ja też. Bo ma realne szanse.

Dlatego, że zadeklarował chęć współpracy z JKM ?

> zadeklarował chęć współpracy z JKM

Tego nie wiedziałem.. ale to kolejny argument za

Ja też jestem za Pawłem...pora przewietrzyć salony i to porządnie bo już mdli mnie od tego smrodku;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4

Coś mi śmierdzi z tym Pawłem. No bo tak. To człowiek, który brał udział w marszach niepodległości organizowanych przez ONR. To człowiek, który nagrał płytę poświęconą Katyniowi, żołnierzom niezłomnym i w ogóle szeroko pojętemu patriotyzmowi. To wreszcie człowiek, który głosi przywiązanie do rodziny, tradycji i jest niechętny różnej maści dewiantom. Jest zatem kimś biegunowo odległym niż np. Kuba Wojewódzki, który wtykał polskie flagi w psie g*wno i który bliski jest palikociarni. W ogóle cały mainstream teoretycznie powinien na Pawła reagować alergicznie.
A nie reaguje. Kuba Pawła poparł, a cały TVN zaczął nagle kadzić mu na tweeterze.
O co chodzi? Czy o to, że Bronek zrobił wszystko, żeby nie wygrać w pierwszej turze? Mnie się zdaje, ze jakiś główny wajchowy od propagandy powiedział tak: gramy na Kukiza. Odbierze Dudzie kilka procent i dzięki temu Bronek mimo że od razu nie wygra, to i tak będzie na pierwszym miejscu. Np. Bonek 35 %, Duda 30 %, Kukiz 15%.
Paweł może nawet nie wiedzieć, że jest rozgrywany. A główny wajchowy może nie przewidzieć, ze zabierze głosy nie Dudzie a właśnie Bronkowi.
Sam nie wiem, czy na wybory pójdę. Po tym, co stało się w październiku porzuciłem resztki nadziei i nie wiem, czy warto swoim udziałem legitymizować zbrodnię. Nie wierzę w żadne 24% dla PSLu. Nie wierzę też w 49% dla PSLu w Świętokrzyskiem, tam gdzie partią tą trzęsie człowiek, któremu gołąb narobił na grzywkę czyli Jarubas. Exit polls dało im tam zdaje się 24%, czyli zrobili wał na jakieś 25% !
Jest jeszcze kwestia 3 różnych protokołów wyborczych w Katowicach, zagubionych 100 tys głosów i pogróżek wobec dziewczyny, która sprawę nagłośniła.
Może się okazać, że wybory wyborami a ruskie serwery już i tak wszystko wiedzą. Facet, który to odkrył wyszedł kiedyś w góry i nie wrócił. A naród śpi. Naród kupi tani brykiet i kiełbasę w Biedronce i zrobi sobie grilla. Bo jak rzekł wieszcz: kiedy Bóg chce naród pokarać, najpierw mu rozum odbiera.

Prawisz słusznie, ale alternatywa to ??? Jak zwykle :-)) Nie moje małpy, nie mój cyrk :-)))

Wczoraj słuchałem po nocy rozmowy z Pawłem w Superstacji. Widać, że chłopak jest skonany. Ale mówił, że to ruch, z którego trzeba wyciągnąć co najlepsze na jesienne wybory parlamentarne. I to by było właściwe.

1. Ziomale nie byli przygotowani na przewał, jaki zafundował PSL. Było to w iście putenowskim stylu. Drugi raz z rzędu się nie uda.

2. Prawo wielkich liczb Bernoulliego - przy dostatecznie dużej liczbie głosów ilość fałszerstw wyborczych będzie taka, jak ich prawdopodobieństwo. Im większa liczba prób tym większa szansa, że gdzieś coś wycieknie poza system. To też coś znaczy.

3. W państwie prawa jakim jest mój rodzinny kraj biorę do skreślenia głosów własne pióro, a kartę po oddaniu głosu uwiecznię na zdjęciu.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

@ "Dlatego, że zadeklarował chęć współpracy z JKM ?"

Kukiz jeszcze nie raz się pogubi, niestety trzeba mieć sztab ludzi , aby na każdym kroku dbali o twój wizerunek i PR oraz doświadczenie inaczej cię zdyskredytują zanim się obejrzysz, a zrobią to jak tylko poczują realne zagrożenie.

Bo ma szanse ? :P - Nie ma szans, jakby miał szanse to "haki" są już w razie czego przygotowane (oczywiście najlepiej jakby sam się zdyskredytował jakąś głupkowatą wypowiedzią) , jedyne co dałoby mu cień szansy to pospolite ruszenie wszystkich niezadowolonych ze stanu obecnego, ale im serwuje się ośmiu kandydatów...

Też po raz pierwszy pójdę, też zagłosuję na Kukiza, chodź wiem że szans nie ma i cały establishment będzie mi chciał obrzydzić jego kandydaturę :/

Czy się nadaje ? Ochroniarz rządzi Rosją , aktor rządził stanami , a kukiełka nie potrafiąca kilku zdań bez błędów napisać po polsku rządzi obecnie u nas ... więc muzyk bez makijażu przed kamerą też się nada.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

A ja zagłosuję na Komorowskiego bo to jedyny kandydat, który wie o czym mówi. Szkoda ze w tych wyborach nie ma alternatywy, bo dobrze by było posłuchać drugiego dojrzałego punktu widzenia spraw Polski. Pozostali kandydaci gubią się, są niespójni i zupełnie przypadkowi.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 10

Hłe Hłe, śmiechłem :-) Idę w kojo i dziękuję za roześmianie przed snem :-))))
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

Ludzie nie chcą arystokraty, "głuchego" i "ślepego" na codzienne problemy, któremu do posesji drogę remontują a sami po klepisku jeździć muszą...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Miłościwie nam panujący Pan Prezydent ciągle w formie, nadal i wciąż jako jedyny wie co mówi: http://twitter.com/Komorowski/status/597658777815515137 :-)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Tak Bredzisław wie co muwi i co pisze.

~ Szelmostwa lisa Witalisa ~
~Jan Brzechwa

Znano różne w świecie lisy:
Był więc lis Ancymon Łysy;

Pospolity lisek rudy,
Pełen sprytu i obłudy;
Lis niebieski - wielka sknera;
Zezowaty lis - przechera;

Czarny lisek ogoniasty;
Lis Patrycy Jedenasty;
Srebrny lis niezwykle szczwany;
Lis Mikita spod Oszmiany;

Lis Telesfor farbowany,
Niebezpieczny i zawzięty;

Lis Wincenty, lis Walenty,

Lecz nie było w świecie lisa
Ponad lisa Witalisa.

Miał Witalis taki ogon,
Że nie było wprost nikogo,
Kto nie stanąłby zdumiony:
Taki ogon nad ogony!
I falisty, i puszysty,

I niezwykle zamaszysty,
I ruchliwy na kształt kity -
Niezrównany, znakomity!

Gdy Witalis kroczył drogą,
Wpierw widziano jego ogon,
Co jak ruda chmura zwisa,
A dopiero potem - lisa.

Gdy się lis pogrążył we śnie,
Dziesięć ptaków jednocześnie
W tym ogonie wiło gniazda,
Niosło jajka, potem - jazda!
Lis się budził niespodzianie
I - jadł ptaszki na śniadanie.

Gdy Witalis przed wieczorem
Kucnął sobie nad jeziorem
I potrząsnął swym ogonem,
Wszystkie rybki, zachwycone,
Wypływały bardzo prędko
Za ogonem jak za wędką:
Lis je w sosie wyśmienitym
Jadł na obiad z apetytem.

Był Witalis maści rudej,
Niezbyt gruby, niezbyt chudy,
Miał na prawym oku bielmo
I był szelmą. Strasznym szelmą!

Miał rozumu za dziesięciu,
Toteż w każdym przedsięwzięciu
Wprawiał w podziw swoim sprytem,
Wyrobieniem znakomitym,
Orientacją doskonałą
I dowcipem, jakich mało!
A miał w sobie tyle dumy,
Jakby wszystkie zjadł rozumy.

Bredzisław Witalis ale na pewno nie pierwszy;)

W radiu zet ta pyskata Olejnik próbuje podkręcić atmosferę między Nałęczem a Czarneckim. Ona myśli czy udaję że nie wie jakim niesmakiem napełnia jej zachowanie odbiorców? I to nie ona jedna tak prymitywny poziom rozmowy prowadzi. Po co ta prymitywna perswazja? Może to celowe "przepychanki", pamiętasz jak chcieli przeciwwagę stworzyć dla lewicy w postaci PO-Pis? Ale SLD się sypie i nie ma z kim się kłócić. Nie ma nikt umiejętności organizacji i nadzoru gospodarki to trzeba sobie wymyslec przeciwnika czyli pseudoopozycję. Kłócić się żeby potem się zmieniać.
Tu nie tylko o Komorowskiego chodzi o całą resztę.

tak, tak

Inne tematy z forum

Wiersz o Gdyni (9 odpowiedzi)

Pilnie poszukuję wiersza dotyczącego miasta Gdynia? Jeśli ktoś zna jakiś to bardzo prosze o...

czy ktoś z Was wygrał w radiu?? (150 odpowiedzi)

Zastanawia mnie czy są tu osoby które wygrały w radiu np RMF FM kasę? Codziennie prawie każde...

Koinonia Jan Chrzciciel Bojano wspólnota destruktywna czy.........No właśnie co? (729 odpowiedzi)

Przez roku czasu wraz z żoną uczęszczałem do domu modlitwy wspólnoty Koinonia Jan Chrzciciel z...