Klimatyczne miejsce ze słabą imitacją włoskiej pizzy
Bardzo przyjemna obsługa ze strony właściciela, miły, zachęcający wystrój i niskie ceny to nie wszystko. Dla mnie jako smakosza włoskiej pizzy, który przez ponad 15lat stołował się w lokalnych Trattoriach i Pizzeriach na południu Włoch, lokal Mąka i Kawa serwuje kolejną imitacje włoskiej pizzy. Popularność i początkowy sukces wynika z braku świadomości społeczeństwa w temacie PIZZY. Mix tanich i przeciętnych gatunkowo składników w połączeniu z niskimi cenami daje świetną fabrykę dla głodnych, biednych rodaków , uwielbiających wciskać sobie kity w postaci dyplomu pizzermana i ogólnego mirażu ów miejsca. Jest to coś w stylu zapiekanki robionej na cienkim, suchym cieście drożdżowym, do miana WŁOSKIEJ PIZZY jeszcze bardzo daleko. Nie mogę się doczekać, aż jakiś ogarnięty Włoch z południa otworzy pizzerie z witryną na Świętojańskiej, raz dwa pozamiata lokalny rynek, puki co pozostaje czekać i latać do Włoch na PIZZE.